Om hellige skrifter.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

Profetene i Det gamle testamente
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Fra ord til liv Mars 2011.
Arven Fra Jerusalem LLaget av, Kaja, Mariel, Lisa og Kjetil.
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Religioner og livssyn i dag
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
Det Nye Testament Timens plan Jesus Revolusjonen Eksegese Bøkene
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Skattejakt-samling på torsdag
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
KRISTENDOMMEN.
Religioner og livssyn i dag
Av: Morten Andre Pettersen
Den store bibelske fortellingen
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.

Jesus Timens plan: Evangeliene En eksegese: den bortkomne sønnen
Islam De norske muslimske miljøene er små og organisert etter nasjonal tilhørighet, sier islam-ekspert Kari Vogt. Hun avviser politisk islam som.
Islam.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
Et møte med Gud og andre troende
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
Jesus i islam (og i kristendom)
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Tekster om tro og livssyn
Jesus fra Nasaret Enighet om at han var en historisk person
Religioner.
Kristendommens hellige bok.
“Disippel-høring”.
Islam.
Om hellige skrifter.
Islam.
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
ICC selger mye bra litteratur på norsk! Min bok om Profeten Mohammad (fvmh) er en populær fargebok som er basert på historien om Profeten Muhammad (fvmh)
Islam De fem søylene.
Er det noen likheter mellom protestantisk Kristendommen og Hinduismen?
Tanker, tro og tvil i bibelen….
Bibelen Foto: Pål Berge. Hvorfor lære om bibelen? Bibelen er sannsynligvis historiens mest innflytelsesrike bok. Bibelen er viktig for verdens to milliarder.
GT - Profetene. Bibelen Basic Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet (NT) 1. Evangeliene.
Islam. Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest.
Å vere jøde. Den som er fødd av ei jødisk mor, er jøde. I dag er det 14 millionar jødar. Dei er spreidde over heile verda, dei fleste i USA og Israel.
Bibelen Basic. Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet (NT) 1. Evangeliene og Apostlenes.
1 Kan noen virkelig tro at Jesus stod opp fra de døde?
NT – Evangeliene og Apostlenes gjerninger. Bibelen Basic Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet.
 Livssynshumanisme  Jødedommen  Kristendommen  Islam  Hinduismen  Buddhismen.
Kap. 6 Tankar, tru og tvil i Bibelen
Hvordan møte muslimer? Temasamling – 2016.
BIBELEN.
-en stor familie av nasjonale kirker
ISLAM.
Katolsk og ortodoks kristendom
På sporet av Jesus.
Islam De fem søylene.
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
Dei 10 boda.
Å dele Jesus.
DET GAMLE TESTAMENTE Sammendrag.
JØDISK TRO OG TRADISJON
MÅL FOR TIMEN Hvem, når, hvordan?
Atle Sævareid: Bibelens tilblivelse
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Evangeliet for dummies
Kristendommen.
Religion og Identitet Lisa Stornes
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Den Hellige Ånd 1.
Utskrift av presentasjonen:

Om hellige skrifter

Innhold: Hva er hellige skrifter? Hvordan har de blitt til? Fortell om de hellige skriftene i Kristendommen og Islam Sammenlign de hellige skriftene i Kristendommen og Islam (likt/ulikt) Hva har forskjellene av tilblivelse å si for betydningen av de hellige tekstene i Kristendommen og Islam?

Hva er hellige skrifter? Hvordan har de blitt til? Hellige skrifter er tekster i en religion som enten handler om Gud, en annen viktig person eller fortellinger og historier om hendelser og handlinger som gir de troende et sett med leveregler. Hellige skrifter finnes i alle de store religionene, og de er ofte sentrale i menneskers liv. åpenbarte tekster og ikke åpenbarte tekster. Muntlige, gjenfortalt, skrives ned. Forandres, uenighet.

Fortell om de hellige skriftene i: Kristendommen Islam Gamle testament: Tanach. tolket, forstått og brukt forskjellig GT plukkes ut Israelittene, og Gud som skaper av verden Nye testament: Jesus er Guds sønn. Kan deles i tre hoveddeler: de fire evangeliene som forteller om Jesus liv og handlinger, apostlenes brev til de ulike menighetene som inneholder formaninger og leveregler og Johannes åpenbaring som er en åpenbaring om dommedag. Koranen og Hadith I Koranen åpenbart til Muhammed, muslimer skal gjøre og følge. F.eks. lovprisninger, regler om hvordan mennesker skal være imot hverandre. 20 år I Hadith Muhammed har sagt og gjort. 800-tallet Hellige bøker

Sammenlign de hellige skriftene i Kristendommen og Islam (likt/ulikt) Troen på en Gud, og som har skapt verden De er like, men splittes når det gjelder Jesus Åpenbarte tekster Bønn er knyttet til de hellige tekstene. Rekkefølge (kronologisk/lengde på suren) Språk

Hvordan har verden blitt skapt? ”I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden” (Første Mosebok kap. 1,1.) ”Gud er Den som skapte himmelen, Jorden og det imellom ...” (32,4)

Jesus Mener Han er Guds sønn Mener Han er et sendebud, og blir derfor regnet som en profet

Hva har forskjellene av tilblivelse å si for betydningen av de hellige tekstene i Kristendommen og Islam? De hellige tekstene i kristendommen er menneskeskapte og har hele tiden vært debattert og også endret. De hellige tekstene i Islam er en åpenbaring som er fastlagt en gang for alle Protestantisk kristendom har godtatt bibelen på flere språk, noe som har gjort at man ikke trenger en prest som tolk. Dette har medført at man kan tolke bibelen friere enn man kan i katolsk kristendom

Kilder: Under samme himmel 3, Pål Wiik og Ragnhild Bakke Waale, 2007 Det norske bibelselskapet http://www.bibel.no/nb-NO/Hovedmeny/OmBibelen/Tilblivelse.aspx Islamsk råd http://www.irn.no/ http://www.koranen.no/artikkel.php?id=152 http://www.bibel.no/nb-NO/sitecore/content/Home/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?book=GEN Store norske leksikon http://snl.no/ http://no.wikipedia.org/wiki/Bibelen http://no.wikipedia.org/wiki/Koranen http://no.wikipedia.org/wiki/Islam http://no.wikipedia.org/wiki/Muhammed http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Hellige_skrifter http://www.daria.no/skole/?tekst=9460(http://www.propaganda.net/skoleside/?stil=9460)