ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
- Kompetanse Nettvett Hanne Svendsen- PVS kompetanse.
Advertisements

”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
HVA ER ?.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Trygge organisasjoner
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Forbrukerombudets arbeid med markedsføring rettet mot barn og unge
Foreldremøte om videregående skole
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Hvordan intervjue en forsker?
Demo av timebehandlingssystemet (klikk med museknappen for å gå videre i demoen) Copyright Easylution AS.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
På nett med barna?.
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
MEDIEARBEID I IOGT Innspill til seminar om lokale tiltak Lørdag 6. oktober Oslo.
TIPS OG RÅD TIL MUNTLIGE FRAMFØRINGER
HVA ER ?.
Forretningsidé Vil du være med på den nyeste moten og gjerne før de andre, så er Blend og BlendShe stedet for deg. Her finner du unike og moteriktige.
Informasjonsmøte om eksamen
Powerpoint presentasjon i nettbruk & Etikk
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Velkommen til foreldremøter for Vg1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. MESTRING ENGASJEMENTRESPEKT.
Informasjonsmøte om eksamen
Vibeke Bjarnø, Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier
Velkommen til klasse- foreldrene
Arthur Johnsen©Bergen kommune Byrådsavdeling for barnehage og skole 1 Eksamen 2008 Ramme , spørsmål og avklaringer 1.Trekking – resultat.
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
”Nettvett - digital mobbing”
INFORMASJONSMØTE 19. APRIL
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk
Funksjoner og Innstillinger i
Nasjonal Sikkerhetsdag 2009 Røros kommune. Hva er Nasjonal Sikkerhetsdag? En mulighet til å lære mer om informasjonssikkerhet En dugnad for å bedre informasjonssikkerheten.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Foreldremøte 10. trinn 24. april 2013.
Temakveld Nettvett og spill.
Hva bør en lærer være seg bevisst når det gjelder personvern?
Bjørnegård skole Nettplakaten. Bjørnegård skole 1. PASSORD Gi aldri passord til venner eller andre. Det er helt privat og bare ditt. Bruk kodelås på pc,
Handlingsplan mot mobbing
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen
Velkommen til foreldremøte.
Skifteplan mobil – for oppslag og noteringer av tiltak på skiftene. 1.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Digital postkasse: Få med innbyggerne! Felles innbyggerrettet kommunikasjon fra offentlige avsendere Desember 2014.
For å skape et positivt skolemiljø og motarbeide mobbing vektlegger vi: - overgangen barnehage/skole, bl.a. med jevnlige besøk siste år før skolestart.
MOBBING OG RASISME Vg2 H3 Eleven skal kunne forklare hva mobbing og rasisme er, og drøfte forebyggende tiltak.
Sosiale medier - Hvordan forberede de unge og oss selv til en verden på nettet?
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Mobilapper. Nett bank apper Reise og navigasjon.
Digitale kommunikasjonsarenaer. Digital kommunikasjon Digital informasjon vil si informasjon som er lagret som tallkoder (0 og 1) Digitale medieplattformer.
Foreldremøte Høsten STAVANGER KOMMUNE Jeg skal si litt om: ■ Skole-hjem-samarbeid ■ Gjensidige forventninger ■ Trivsel – læring – mestring – motivasjon.
Velkommen til foreldremøte på 6.trinn torsdag 24. september 2015.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Barns datahverdag Mattias Øhra 2008 Stipendiat ved Høgskolen i Vestfold
Foreldremøte klasse xx FAU ved Bøler skole Osloskolen FAU Bøler skole.
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Skole- hjem samarbeid.
Velkommen til foreldremøte!
Nettvett U-18 Bodø politistasjon
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Lekser.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Digihjelpen – Levanger kommune
Velkommen til 6C Jeg er ny og noen foresatte/foreldre er ny. Kort presentasjon om hvem vi foreldre/foresatte til.
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
Utskrift av presentasjonen:

ELLER

Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering KlokkeE-post Skrivemaskin Kalkulator Lydopptaker Musikkavspiller Lese bøker fra biblioteket Betale parkering

Mobiltelefon PC og elektroniske spill Det er ikke lov å benytte mobiltelefon (inkl. dens tilleggsegenskaper*) i den tiden skolen og SFO har ansvar for elevene. Mobiltelefon kan evt. tas med avslått i skolesekken. Det er ikke lov å benytte elektroniske spill i undervisnings- og SFO-tid. (Kommunal forskrift). Det er ikke lov å bruke mobiltelefon, PC eller annet digitalt medium til å henge ut, mobbe eller trakassere andre personer. Overtredelsen vil bli behandlet på samme måte som andre mobbesaker. Hvis handlingen er utført og oppdages på skolen, vil mobiltelefonen bli inndratt og utleveres til foresatte. Hvis slikt skjer utenfor skoletiden, vil skolen informere hjemmet og be om at de ordner opp i saken Se også REGLER FOR BRUK AV IKT-UTSTYR OG INTERNETT VED SKOLEN. Her står bl. a. følgende: Maskinene skal brukes til skolearbeid. Annen bruk (f. eks: chat, spill, sjekking av e-post og generell "surfing") er bare tillatt etter avtale med lærer. Ordensreglement Rød skole

Hva skjer?

Tidsbruk

Rapport fra medietilsynet

Valg av abonnement Barnevakten anbefaler foreldre å velge et abonnement med definerte økonomiske rammer for å redusere faren for overforbruk. Det tryggeste er kontantkort, men abonnement med faste månedsbeløp reduserer også risikoen for høyt forbruk. Flere mobiloperatører tilbyr egne abonnement tilrettelagt for barn og unge. Registrer barnet som bruker Dette for å sikre at barna kun får tilgang til tjenester og innhold du har gitt tillatelse til, og som passer for deres aldersgruppe. Innholdsleverandør plikter nemlig å sikre at det ikke selges innhold som er uegnet i forhold til sluttbrukers alder. Dette gjelder for eksempel skremmende, voldelig, erotisk/pornografisk innhold eller lignende. Beskyttelse mot uønskede henvendelser Reserver barna mot oppføring i telefonkatalogen gjennom mobilselskapet ditt. Dette beskytter barna mot henvendelser fra uvedkommende. Du kan også kontakte Brønnøysundregistrene og be om at barna ikke skal motta direktereklame på deres mobiltelefoner.

Beløpsgrenser og reservasjoner Vurder om du vil reservere abonnementet mot nettsurfing, innholdstjenester, samt tilgang til teletorgtjenester. Du kan krysse av for ønskede reservasjoner når du registrerer et nytt abonnement. Alternativt kan du sette en månedlig beløpsgrense på hvor mye barna kan bruke på mobile innholdstjenester. Kontakt mobilselskapet ditt for mer informasjon og for å gjøre reservasjoner på eksisterende abonnement. Vær et forbilde Vær et forbilde for barna dine i positiv og bevisst mobilbruk, og utsett gjerne egne oppdateringer og e-post når du er sammen med barna. Snakk med barna om både gleder og utfordringer knyttet til mobilbruk. Innspill til samtale finner du på side 36 i Barnevaktens informasjonshefte. Barnevaktens informasjonshefte Begrens bruken Barnas mobil bør være avskrudd i skoletiden og gjerne ved leggetid. Lær barna en føre- var holdning til mobilbruken med tanke på strålingsfaren.

Inviter barnet til å prate Inviter barna til å snakke med deg dersom de opplever noe ubehagelig via mobilen. Om du føler behov for å sjekke barnas mobil, bør du helst snakke med barna om dette på forhånd. Snakk med andre foreldre Snakk med andre foreldre om når dere mener det er greit at barn får mobil, om begrensninger knyttet til abonnement, og om eventuelle populære apper og mobilspill som barna vil ha.