Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lekser.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lekser."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lekser

2 Ulike former for lekser
Repetisjon og automatisering Forberedelse til senere undervisning Ferdiggjøring av et emne eller en oppgave

3 For at lekser skal ha effekt
Moderat omfang Riktig nivå, eleven må oppleve mestring Gjennomgått stoff En utfordring med ukeplaner! (Noen vil gjøre alle leksene på én gang, og kan risikere å ta for seg oppgaver som ennå ikke er gjennomgått på skolen! Det kan lett føre til at elevene gjør feil og ikke får tilfredsstillende læringsutbytte) Voksenrollen (på skolen og hjemme): God dialog for å sikre at lekser har riktig nivå og omfang. På trinn - maks 30 min. hver dag.

4 Leksehjelp hjemme Motivasjon Foreldrenes interesse for det som skjer på skolen har mye å si for barnets motivasjon for å gå på skolen. Positiv forventning og engasjement Når foreldre snakker positivt om skolen og har positive forventninger til at barnet gjør sitt beste i sin læring og sosiale utvikling, blir det skapt en positiv ramme rundt leksearbeidet. Foreldre som engasjerer seg i barnets skolearbeid og viser vilje til å bruke tid på det, signaliserer at skolen er viktig for barnets videre utvikling og framtid.

5 Hvordan viser jeg at skolearbeidet prioriteres?
Gode fysiske rammer Hvordan viser jeg at skolearbeidet prioriteres? Voksenrollen: Vær til stede, følg med! Sørg for ro der barnet skal gjøre lekser Vis at du prioriterer skolearbeidet Begrens tilgang til andre medier (tv, internett, spill, mobil eller lignende) Vis interesse for, oppmuntre til og forvente at de gjør sitt beste Sjekk at leksene holder avtalt standard Hva er avtalt standard for din klasse? Husk å minne på dette (er det skriftliggjort? – i såfall: del ut kopi på nytt!) NB! Viktig å snakke om kulepunkt 3

6 Til samtale/diskusjon
Snakk sammen om hva dere gjør for å vise barna deres at dere interesserer dere for hva de lærer på skolen. Hva gjør dere for å skape best mulig leksesituasjon hjemme?


Laste ned ppt "Lekser."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google