Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Teknologi i klasserommet
De dårige følelsene. Veiene ut..
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
Kvinner Ser seg i speilet..
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
Generell kundebehandling på telefon INTERAKTIVT LÆREVERK
Steffen Myklebust Velkommen til en presentasjon av «my good friends»
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
Generelt ved medarbeidersamtaler
Nettvett.
Forretningsidé Vil du være med på den nyeste moten og gjerne før de andre, så er Blend og BlendShe stedet for deg. Her finner du unike og moteriktige.
Om Lillevollen. Målet med langturnus. Langturnus som grunnlag for aktiviteter og opplevelser i Lillevollen Bofellesskap.
Evaluering av september på blå
Organisasjonskultur Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur Introduser hovedtema og undertema. Kunnskap om hva organisasjonskultur er. Definisjon:
Hva er aktivitet og deltakelse?
Poteten – kjærlighet og glede!
Østgård skole ”Så lenge du er i bevegelse, kan du nå så langt du vil!
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Kjell Erik Øie Statssekretær
Hva er Fronter.
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Bokpresentasjon Oslo.
I FOKUS En bok om observasjonsarbeid i skolen
Ny rammeplan for barnehagen
NKIs erfaring med Læringspartnere
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Agenda Velkommen til nye medlemmer!
Case 1 Hvordan skal vi bruke IKT i barnehagen.
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
”Doctector”.  Generell del ◦ Vår oppgave og vårt hovedfokus ◦ Vår problemstilling ◦ Hva vi har gjort ◦ Videre utfordringer  Teknisk del ◦ Grunnlaget.
ROTARYS OMDØMME MØTER MEDIA
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Over hav og fjell Avstand ingen hindring
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Og.
Lek og Læring i barnehagen
HOLDNINGER OG HANDLINGER
Åpne læringsmiljøer- kunnskapskonstruksjon mellom verktøy, elever og lærere. Resultater fra LAVA Læring Ingvill Rasmussen, InterMedia, UiO.
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
P OLITIKK OG MENNESKERETTIGHER
Trådløs kulturby Andy Pham Damir Nedic Amund Letrud Ruben Vijayaroopan Sivarajah Espen Olsen.
Mads Lomholt, USIT Trådløst nett ved UiO Muligheter og begrensninger Lynkursdagene 2009.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Margareth Brødholt HVORDAN BLIR ELDRE MED PSYKISK LIDELSE, RUSMIDDELAVHENGIGHET OG OFTE DEMENS IVARETATT PÅ SYKEHJEM? - Resultater.
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Musikkfa get Korleis blir innhaldet, organiseringa og undervisninga no, då?
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
KOMMUNEREFORMEN ELEVRÅDET VED DARBU SKOLE. HVORDAN LÆRTE VI DET BORT  Forberedte oss med å øve sammen og fordelte arbeidsoppgavene.  Samlet klasse.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Utfordringer for pårørende. Hvem er pårørende? Den eller de personene som den psykisk syke oppgir skal være det Pasienten kan velge fritt hvem som skal.
Velferdferdsteknologi – Hva er det helhetlige bilde? Velferdsteknologiseminar 19. november 2015, Honne konferansesenter Åshild Sæther Engen, Terningen.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Familie. Familien Trygg base Felleskap Glede Konflikter Sorg Hardt arbeid !
Samtykke.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Kort om implementering
Skole- hjem samarbeid.
Utskrift av presentasjonen:

Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel Skype i sykehjem? Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel Dobbel tittel: Det er vel ikke vanskelig? Er Skype noe for eldre?

Hensikt? Skype i sykehjem: som kommunikasjon mellom beboer i sykehjem og pårørende. Prøve ut VKT og nettbrett, (høretelefoner, stativ) Økt aktivitet Økt samarbeid pårørende Kompetanseutveksling ALV Møre, Master «Beboer og pårørende i møte med en felles læringsarena»

ENKELT? valgte nyeste sykehjem-alt skulle ligge til rette.

Men Utfordringer r Ikke internett på beboerne sine rom- kun i fellesareal Energiøkonomisk bygg med TYKKE vegger-krever flere trådløse routere Motorikken mer utfordring enn teknologi De ansatte: er det vårt ansvar å legge til rette for dette? Motstand( men dette varte ikke lenge)

Individuell tilpasning ut i fra behov assistanse Helt selvhjulpen Må ha noe hjelp Må ha hjelp til alt Dette behøver ikke påvirke gleden av å Skype. Større brukergrensesnitt enn på telefon Viktig aktivitet i samhandling med pårørende Kan generere oppgaver for personalet

Men nå! NÅ FUNGERER DET HEILT TOPP –god samhandling og god LÆRING for alle fagområder Mange rørende historier, men det må planlegges På en avdeling på 10, mener en at 8 har utbytte, men ingen klarer det uten assistanse Motorikk er like utfordrende som teknologi.

Erfaringer En privat aktivitet Varsom og naturlig tilnærming, god kjennskap til beboer og familie, men mulig informasjon på innflyttingssamtaler, at en har muligheten « Å Skype er en privat sak og ikke nødvendigvis et privat anliggende, men alle sykehjem bør ha godt tråløst nettverk. Trådløst nettverk er like naturlig som strøm»

Erfaringer Starter kanskje med å øve seg ved å Skype med naboavdelingen Mest aktuelt med familien langt borte? Ja, men ikke nødvendigvis Mest aktuelt for de som har god kognitiv kapasitet? Faktisk nei.

Erfaringer «Skype kan hjelpe oss til å holde kontakten» Beholde familierelasjoner og rollen som familiemedlem Kan hjelpe på språkbarrierer, «vi kan snakke uten å snakke.» Godt å kunne dele også synsinntrykk med nær familie….. « ikke bare jeg som sier at mor / far skranter»

Erfaringer Viktig med personalet som pådrivere og at de kan se dette som en naturlig aktivitet Personalet: Det anbefales på det sterkeste Det skulle vært nettbrett , trådløst nettverk evt hørselshjelpemiddel på alle beboerrom som standard. Vi benytter nettbrett og internett også til å lese aviser, lytte til gamle sanger/salmer, filmer som ligger på Youtube. Dette er viktige aktiviteter for svært mange i sykehjem også i dag, og for fremtiden vil det være en selvfølge. Det handler om tilgang til samfunnet.