Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Om Lillevollen. Målet med langturnus. Langturnus som grunnlag for aktiviteter og opplevelser i Lillevollen Bofellesskap.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Om Lillevollen. Målet med langturnus. Langturnus som grunnlag for aktiviteter og opplevelser i Lillevollen Bofellesskap."— Utskrift av presentasjonen:

1 Langturnus som grunnlag for aktiviteter og opplevelser i Lillevollen Bofellesskap

2 Om Lillevollen. Målet med langturnus

3 3. Målsettingene 4. Medisinforbruk

4 5. Fast personal hele året.
6. Evaluering av turnusprosjekt 7. Generelt-

5 Muligheter - Oljeturnus / 13 timers vakter.

6 Turnusen gir mulighet til å avtale dagens innhold med beboer allerede på morgenen. Dette gjør dagen mer forutsigbar der beboer stort sett kun har en ansatt å forholde seg til. Ansatte utfører det samme som beboer i løpet av dagen og kan av den grunn lettere få en pekepinn på når beboer er sliten og trenger hvile.

7 Fritidsaktiviteter planlegges ut fra hvor mye aktiviteter beboer har hatt i løpet av dagen. Turer behøver nødvendigvis ikke å avbrytes av overlapping midt på dagen, noe som gjør det lettere å avtale individuelt etter beboers ønsker. Bilturer / overnattingsturer: Er lettere å planlegge inn i egen arbeidstid siden vi allikevel er 13 timer på jobb og følgelig sjelden legger opp til aktiviteter/ avtaler i egen fritid under arbeidsperioden.

8 Gåturer, individuelt etter om beboer er mobil eller avhengig av rullestol.
Eksempler på dette er å gå til jobb, faste ruter gatelangs eller i marka avhengig av vær og dagsform.

9 Turene midt i uka foregår stort sett på ettermiddagstid for de som har arbeidstilbud. Helgeturer blir lagt opp etter interesser eller etter hva vi tolker gir mest mulig stimuli for den enkelte beboer. Det kan være kjøreturer for en beboer uten verbalt språk som tydelig viser gjennom go lyder at hun liker å kjøre bil. For de som selv kan sette ord på det har vi navngitte turer som hyttebakketur, mellomåstur, saltverntur, maskinisten, Bodøsjøen, soløyvanntur, blåturer. Enkelte turer kombineres ofte med friluftlunsj. Det er også beboere som har elektriske sykler som de kan bruke sammen med ansatt.

10 Vi bruker flymuseet med flysimulator og kafe besøk
Vi bruker flymuseet med flysimulator og kafe besøk. Tverlandskroa, basis, handletur og bibliotek. Aktiviteter til fastlagte tider der en beboer har ridetime og musikktime i Bodin kirke med egen musikklærer som underviser han i orgelspill

11 Beboer uten verbalt språk har et dagtilbud to ganger i uken der hun er med og henter Moas middager på Mørkved sykehjem. Vi har også i helgene hatt lengre turer fra morgen til kveld med to ansatte og to beboere. Det kan være Sverigetur, Misvær, Gildeskål, Meløy med lunsj/ middag på spisested.

12 På grunn av kommunens økonomi har vi nå måttet redusere litt på antall ansatte på jobb enkelte vakter. Dette har medført at en ansatt ofte har ansvaret for to beboere samtidig. Vi er nå i en prosess der vi prøver å finne løsninger slik at vi mest mulig kan opprettholde det tilbudet vi har hatt. Dette har vi gjort gjennom å se på nærmiljøet og de tilbud det kan gi der vi fort kan komme oss tilbake, eller nå personalet på Lillevollen hvis det skjer noe uforutsett.

13 Sykehjemmet ligger i umiddelbar nærhet og vi har allerede begynt å oppsøke bakhagen og grillhytta som er bygd der og som vi har tilgang til å bruke. Det er ellers store åpne områder rundt lillevollen som kan benyttes til småturer. Vi har også en fin veranda på Lillevollen som i større grad enn før vil bli benyttet. På verandaen og i hagen rundt, er det fine muligheter for alle til å delta rundt grilling og andre aktiviteter.

14 Vi har erfart at lange dagsturer i helgene er blitt vanskeligere å gjennomføre da vi nå er redusert fra 4 langvakter til tre langvakter, og en ansatt i åtte timers vakt, henholdsvis formiddag ene dagen og aften vakt andre dagen. Vi ser nå på en løsning der åtte timers vakta begynner senere på morgenen og slutter senere på ettermiddagen. Det vil da bli rom for lengre dagsturer uten at det blir for lite ansatte igjen på Lillevollen.

15 Når det gjelder lengre kjøreturer legger vi opp til at alle 4 beboerne skal ha tilgang til dette i helgene. Dette løser vi ved at en eller to beboere får tilbud om kjøretur, eventuelt lang gåtur med utelunsj den ene dagen og de to andre den andre dagen. De som ikke er på kjøretur/ langtur får et tilbud om tur i nærområdet.

16 Takk for oss


Laste ned ppt "Om Lillevollen. Målet med langturnus. Langturnus som grunnlag for aktiviteter og opplevelser i Lillevollen Bofellesskap."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google