"Etter Kirkemøtet - Muligheter for en felles arbeidsgiverpolitikk" KAs Landsråd 29.04.2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
Framtidens kommune – kriterier for politisk oppslutning KS FoU NIBR 2013.
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Styrings- og administrasjonsreglement og Forretningsorden for styringsorganer
Prosjektorganisering
IHR: Ny organisering av Sentraladministrasjonen Høsten 2013.
Den ideelle kommunesammenslåing
God virksomhetsstyring av universitet og høyskoler Styrearbeid i U&H sektoren sett ”utenfra” Siri Hatlen, styremedlem NTNU 14. november 2007.
Side 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles formannskapsmøte 19. september Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles formannskapsmøte.
Tom Henry Knudsen – Telenor Nordic
Seminar om rundskriv F Forvaltning av statlig eierskap
Arbeidsgiverrollen - politisk og administrativt
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
130206jpj.
Organisasjonsgjennomgang i NFF Landsmøte 2010 Landsmøtet 2010 vedtar at det foretas en total gjennomgang av NFFs organisering i kommende landsmøteperiode.
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Samarbeidsprosjekt utvikling av felles tjenester – Gratangen, Lavangen, Salangen og Ibestad kommuner Orientering for Lavangen kommunestyre
Ledelse og Struktur Problemstilling: Det er åpenbart at med institutter av den størrelsen som i dag er på MNF, vil instituttleder ha behov for å delegere.
Bjarkøy kommune Arbeidsgruppe HRM Felles plattform for nye Harstad kommune Max, Trine, Eva, Randi og May Unni.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Departementets styring og styrenes rolle
« KUNNSKAP HJELPER BRIKKENE Å FALLE PÅ PLASS » VELKOMMEN SOM RÅDSMEDLEM I DEN NORSKE KIRKE Valgt til å styre, Del 1.
E-demokrati muligheter og realiteter Paneldebatt mellom nordiske IT ministere Reykjavik 26. august 2004 Morten Øgård Institutt for statsvitenskap Høgskolen.
innholdet i enkeltvedtak
Tillitsvalgtsrollen Kurs ATV, 3.feb
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
SI DIN MENING OM LØNNSOPPGJØRET! TARIFFPERIODEN DM
Samhandlingsreformen – en mulighetsreform Høstkonferansene 2009.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca ansatte i Posten Norge A/S, DnB NOR ASA, BBS AS, Mirror Accounting AS, Bring Logistics.
Introduksjon til DRI3010 Systemutvikling, offentlig styring og demokrati Dag Wiese Schartum.
File name – Page 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyre 14. oktober Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles.
Prosjektfaser m.m. Nylen 2-3..
EN BEDRE ORGANISERT KIRKE ? Respons og innspill til høringsprosessen
Lavangen kommune, 9465 Tennevoll 1 Erstatningsordning tidligere barnevernsbarn Bakgrunn: Styret i KS. Troms ber Rådmannsutvalget.
Kommunereform - hva skjer?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Samspillet med administrasjonen - respekt og tillit Sigdal kommunestyre 16. – 17. januar 2012 Å være i samme båt.
VELKOMMEN SOM RÅDSMEDLEM I DEN LOKALE KIRKE En kort innføring med vekt på arbeidet i kirkelig fellesråd.
AKTUELLE VIRKEMIDLER FOR Å SKAPE EN HELHETLIG KIRKEORGANISASJON FOR DEN NORSKE KIRKE AUGUST 2015 FOREDRAG AV DIREKTØR I KIRKERÅDET JENS-PETTER JOHNSEN.
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Plan- og beslutningsprosesser av bompengepakker/bypakker - lokale vedtak - statlig godkjenning - KVU/KS1 Thomas Tvedt, ass. fylkesdirektør Avd for Regional.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca hvorav ca medlemmer er ansatte i følgende selskaper: Posten Norge A/S DnB NOR.
Ny styringsmodell for SiO Utvidet regionrådsmøte 2. juni 2016 Frøya Bjørn Buan Enhetsleder SiO.
Gode alene – enda bedre sammen? – sørover eller nordover? Hva med kommunens egne ansatte?
Avtalen/Hovedtariffavtalen ● En tariffavtale mellom et fagforbund og en arbeidsgiverorganisasjon omfatter: ● Lønn ● Arbeidstid ● ferie og andre forhold.
Organiseringen av staten 17. februar 2016 Dosent Ingun Sletnes.
Strukturprosessen i Norsk Landbruksrådgivning Med fokus på utviklingstrekk i Nordland.
Fylkestinget, Hammerfest, juni-17 Øystein Ruud, fylkesrådmann
Innføring av ny liturgi. Bruk av kirkebyggene. Kirkeordning 2020.
Oppdragstaker: Utviklingspartner DA
Regjeringens funksjoner
Selskapskontroll og eierskapsforvaltning
Kurs for nye prøvenemndsmedlemmer perioden
Organiseringen av staten 14. februar 2017
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
Introduksjon til DRI Systemutvikling, offentlig styring og demokrati
Regjeringens digitaliseringsprogram Hvorfor, hva og hvordan
Regionreformen – status og veien videre
Kommuner som har gått ut av ROBEK-lista
Hva skjer i programmet nye Kristiansand
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.

Tiltak for utvikling av ferjemarkedet på lang sikt
Kirkeordning for Den norske kirke
Å se, å huske, å begripe. Alt kommer an på hvor man står.
Lindesnes 2020 Vi bygger den nye kommunen sammen.
Orientering kommunestyret i Tysfjord kommune den
Utskrift av presentasjonen:

"Etter Kirkemøtet - Muligheter for en felles arbeidsgiverpolitikk" KAs Landsråd

Kirkemøtet 2013: to faser Forvaltningsreform for tydelig skille mellom kirke og stat, rettssubjektivitet og virksomhetsoverdragelse frem til 2017 Kirkeordning frem til Lovgrunnlag Virksomhetsoverdragelse Kirkeordning

1. jan 2017 – med forbehold: Statens forbehold Politisk vilje hos minister til å gjennomføre Administrativ kapasitet til å følge opp lovarbeid så fort Stortingets vilje Kapasitet til å forberede iverksetting Kirkens forbehold Kirkemøtets og BDRs vilje Kirkerådet og BDRs evne og kapasitet til å bygge opp administrative funksjoner Teoretisk tidligste tidspunkt Arbeidshypotese: lovreform i kraft, deretter gjennomføre virksomhetsoverdragelse

Litt formalisme: Kirkeordning – noe annet enn ”Forvaltningsreform for et tydelig skille mellom kirke og stat” –Jobbes med parallelt, men avgjøres senere –Høringsnotat ved årsskiftet Dnk ikke rettssubjekt – ikke part – kan bl.a. ikke «melde oss inn i KA» som statlig forvaltningsorgan Plan for virksomhetsoverdragelse – omforent med staten – planlegge alle trinn – ta ett av gangen

Andre øko/adm forhold: Vi må som ikke-statlig kirke anskaffe IKT- systemer til å kjøre personal, lønn og regnskap på egen kjøl (Kirkepartner) Kompetanse og kapasitet i KR og BDR må bygges opp for å ivareta økonomi- styring, rapportering og tilskuddsforvaltning Skal håndtere ca kr 1,7 mrd i 2017 gjennom Kirkemøtet Må utvikle nye mål- og styringssystemer

Kirkemøtets vedtak KM 13/14: Kirkemøtet ber Kirkerådet opprette et Arbeidsgiverutvalg. Kirkemøtet ber om at det blir forhandlet fram en samarbeidsavtale med en arbeidsgiverorganisasjon, fortrinnsvis KA, og gir Kirkerådet fullmakt til å godkjenne denne. Kirkemøtet tar stilling til endelig innmelding i en arbeidsgiverorganisasjon så snart det er ønskelig og juridisk mulig. Kirkemøtet vil på et senere tidspunkt i arbeidet med kirkeordningen ta endelig stilling til hvordan arbeidsgiverorganiseringen skal utformes.

Det som er gjort Opprettet et arbeidsgiverutvalg som øverste arbeidsgiverfunksjon i «statlig sektor» av Dnk. Består av 4 personer: leder, nestleder, ett valgt medlem og preses. Det er sondert med 3 organisasjoner – Spekter, Virke og KA – valget falt på KA Nå må vi sammen arbeide frem det som er nødvendig for å gjennomføre en virksomhetsoverdragelse i 2017

Det som skal gjøres på kort sikt Forhandle frem en samarbeidsavtale med KA: –Interessepolitiske standpunkter og håndteringen av slike spørsmål må avklares –Parallelle demokratiske strukturer må unngås for de samme problemstillinger –Kan det være lurt å se på oppgave- og ansvarsfordelingen mellom KR og KA i lys av dette? Alt dette er av betydning frem til 2017

Veien videre - Felles arbeidsgiverpolitikk Premiss: Vil være en del av kirkeordningsprosessen (2020), IKKE forvaltningsreformen (2017) Med KA som arbeidsgiverorganisasjon for alle arbeidsgivere i Dnk, ligger mye til rette for å utvikle en felles arbeidsgiverpolitikk Finansiering, organisering, ansvar og myndighet i HELE Dnk skal gjennomgås i tiden frem til 2020.