Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Strukturprosessen i Norsk Landbruksrådgivning Med fokus på utviklingstrekk i Nordland.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Strukturprosessen i Norsk Landbruksrådgivning Med fokus på utviklingstrekk i Nordland."— Utskrift av presentasjonen:

1 Strukturprosessen i Norsk Landbruksrådgivning Med fokus på utviklingstrekk i Nordland

2 Bakgrunn og milepeler i strukturprossesen ÅrAktivitet / beslutning 2013Formulering om struktur til NLR enhetene tas inn i jordbruksavtalen 2014NLR setter ned et strukturutvalg 2015 NASJONALT => Årsmøtevedtak i NLR om iverksetting av strukturprosessen REGIONALT => De fem enhetene i Nordland inngår intensjonsavtale 26.10.15 med sikte på å avklare, og eventuelt gjennomføre en slik fusjon. 2016 NASJONALT => Fra ca 40 => 10/15 regionale enheter Ideen om «likeverdig rådgivningstilbud» Sikre HMS sin eksistens og forankring Fokus på kvalitet og kompetanse i rådgivninga Kostnadsreduksjoner – ned med kostnader til styre og stell og administrasjon «Straff» til de som ikke tilpasser seg. REGIONALT => Prosesser løper. Det legges opp til årsmøtevedtak og stiftelse innen utgangen av april 2016. 2017Ny enhet vil være operativ fra 01.01.17. De historiske enheter legges ned.

3 En utvikling over 50 år, sett med «briller» fra Indre Helgeland, – med mange parallelle organisasjonshistorier lokalt.…. ÅrOrganisasjonKommuner 1966Hattfjelldal Forsøksring etableres. Som en av de første i Nordland. Hattfjelldal 1975Grane og Hattfjelldal Forsøksring etableres.Hattfjelldal og Grane 1978Vefsna Forsøksring etableres. Avtalepartene tar aktive standpunkt ift statlig finansiering og satsing. Hattfjelldal, Grane og Vefsn 2007Vefsna Forsøksring etablerer virksomhet på Sør- Helgeland, etter avvikling av Sør-Helgeland Forsøksring. Dekker 8 kommuner 2010Helgeland Landbruksrådgivning etableres som en fusjon mellom Vefsna Forsøksring og Hemnes og Rana Forsøksring. Dekker 10 kommuner 2016 => 2017NLR Nordland SA vil kunne bli etablert som en organisasjon som dekker Nordland. Operativ 01.01.17. Dekker alle 44 kommuner

4 NLR NORDLAND SA ? På veien fram mot to enheter i landsdelen

5 Strukturprosessen Dine forventninger til ny NLR-enhet i Nordland. Synspunkter / samtale


Laste ned ppt "Strukturprosessen i Norsk Landbruksrådgivning Med fokus på utviklingstrekk i Nordland."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google