Utvikling av digitale læremidler LAVA-LU prosjektet høst98- vår 99.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvor står vi Hva gjør vi Hvor går vi
Advertisements

1 NTNUs Multimediesenter 1.Integrasjon 2.Produksjon 3.Framtidsvisjon NTNUs Multimediesenter REN Medlemsmøte Trondheim 31. August 2005.
NOFA 2011 Tonje Hilde Giæver Bård Ketil Engen Leikny Øgrim
Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
Oppsummering av erfaringer fra Lærende Nettverk basert på nettverkenes rapporter.
Kva konsekvensar har Kunnskapsløftet for norskfaget i lærarutdanninga ved HSF? Utgangspunkt i nye emne i Kunnskapsløftet.
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Pilotprosjektet så langt
Lynkursdagene høsten 2011 Ansvar for egen PC ved UiO Hva bør jeg som bruker vite og gjøre..?
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Digital kompetanse i studiet og praksisopplæringen •Produksjon av sammensatte tekster inkludert digitale presentasjoner (tekst, bilde, lyd, video, animasjon)
Sammensatte tekster. Oversikt over dagens økt • Basis ferdighetene vi skal jobbe med: – Lese, skrive, muntlig, digital • “Storytelling” – Focus on irregular.
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
DET DIGITALE VERKTØYET I HAGEN BARNEHAGE
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Jonas Bakken EdTech, UiO,
IT-seksjonen, avdeling for lærerutdanning
Anette Kure Bibliotekar  Hvorfor? ◦ K06 ◦ Høgskolens planverk  Hva? ◦ K06 ◦ Ulike kilder  Hvordan? ◦ Ulike kilder.
Høgskolen i Sør-Trøndelag Avdeling for informatikk og e-læring IKT og undervisning Geir Ove Rosvold Avdeling for informatikk og e-læring Høgskolen i Sør-Trøndelag.
Ra i første rekke ? læring med IKT Presentasjon ved Berit Bratholm , Høgskolen i Vestfold.
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Hvordan kan vi bruke det?
Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i utdanning og institusjon Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning og internasjonale.
Sammensatte tekster.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Utredning om digital tilstand i høyere utdanning – om forhold knyttet til bruk av IKT i undervisningssammenheng.
Avdeling for sosionomutdanning
Integrering av SSS Kristin Hinna, Høgskolen i Bergen (leder) Morten Lindeland, Høgskolen i Agder Arne Langøen, Høgskolen Stord Haugesund Svend Andreas.
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmenn- og førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning.
Fra pedagogisk programvare til læringsmiljøsystemer Vibeke Bjarnø, IT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo IKT.
Masterstudium IKT og læring Leikny Øgrim og Monica Johannesen Avd. for lærerutdanning Høgskolen i Oslo.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på NKUL Monica Johannesen & Leikny Øgrim Høgskolen i.
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Masterstudium IKT og læring Arbeidsseminar PUS 12/2 03.
Kollegaopplæring ved LU Tiltak for bred implementering av IKT ved Lærerutdanningen,LU Presentasjon for KUF på julemøte
Mjøs-utvalget om IKTs betydning Oppsummering til LUs fagdag 2000 Leikny Øgrim og Monica Johannesen.
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse - IKT som pedagogisk verktøy - IKT og grunnleggende ferdigheter Nasjonale planer? Hva sier Kunnskapsløftet? Planer.
Digital kompetanse - for hvem og hvordan?. Digital kompetanse Nå nytter det ikke lenger å vente på at det skal gå over. PFDK er her og er kommet for å.
1 Hvordan lage websider Med Interkodex AS. 2 Innledende Å lage profesjonelle webløsninger kan gjøres veldig enkelt og rimelig. Du trenger ikke kunne webdesign.
Eit ord - ein stein i ei kald elv
Podcasting på odontologi. Kort om hva podcasting er. Mer om hvorfor vi podcaster. Deretter hvordan vi podcaster. Til slutt: Funker det???
Prosjektbeskrivelse av Lærende nettverk
Til første foil Læring 9. oktober 2002 Sluttkonferanse LAVA Læring n Helhet rundt dataprogrammer og innhold i prosjektbasert læring Bent Foyn Norsk Regnesentral.
Høgskolen i Oslo Samling II: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Konkrete eksempler på hvordan det jobbes med IKT i undervisning ved.
Jump to first page Lava Læring En introduksjon. Til første foil Læring 8. september 1999 Oppstartmøte 1. Partnere - Innhold InnholdSkoler Aschehoug Del.
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Eli.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Vibeke.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
Responsskriving (Samskriving – Prosessorientert skriving) Vibeke Bjarnø IT-seksjonen, Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A04 - Høst 2004.
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i lærerutdanningen (S1C) 1) Utfordringer og ideer om videreføring og utvikling i arbeidet med ny grunnskolelærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar Utdanningsforbundet: Digitale læremidler og læringssyn Behov for nasjonalt trykk og bevisste handlinger i barnehage og.
LAVA Læring Prosjektbasert læring med IKT støtte i skolen I PERSPEKTIV Bent Foyn, Prosjektleder Ass. forskningssjef Norsk Regnesentral.
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Oppbygning, faglig og administrativ bruk av ClassFronter Vibeke Bjarnø Seminar for avdeling ØKS
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning.
Resultater Målsetning Visjon Deltagere Infrastruktur Teknologi Innholdstjenester og resultater LAVA Undervisning.
Høgskolen i Oslo Videre om Oslomodellen Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk IKT-utvalget ved LUI Vibeke.
DRI1001 h04 - Introduksjon 16 aug Arild Jansen 1 Introduksjon til DRI – med vekt på IKT 1. forelesning 16. august Om kursopplegget og pensum Hva.
Høgskolen i Oslo IKT i ny grunnskolelærerutdanning ved LUI, HiO Seminar i regi av Ballast Hovedfunn fra Ballast-prosjektet. 2.Hva er digital.
Høgskolen i Oslo Samling 1: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Hvordan jobbes det med IKT i undervisning ved LUI, HiO? Allmennlærerutdanninga.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning, førskolelærerutdanningen.
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A03 – våren 2004.
Innlegg på fagdag for øvingslærere
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: IKT integrert i allmennlærerutdanninga IKT’s rolle i lærerutdanningen, og spesifikt om IKT-faget Studiebesøk fra Göteborg.
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo Norsk-seksjonen vil.
Profesjonsfaglig digital kompetanse i den 5-årig lærerutdanning Digital kompetanse-søylen Louise Mifsud og Tonje Hilde Giæver.
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Hvordan nærme seg de store spørsmålene?
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Utvikling av digitale læremidler LAVA-LU prosjektet høst98- vår 99

2 Introduksjon av LAVA-LU LAVA-LU er et digitalt læremiddel prosjekt ved avdeling for lærerutdanning Vårt fokus er utvikling av interaktive hypermedia presentasjoner (digitale læremidler) Verktøyene som spesielt er blitt brukt er syncrolink ("SHV-editor”) og "LavaMediaTools"

3 Historien- del 1 Invitasjon fra prosjektet "LAVA undervisning" om å delta med uttesting og evaluering av verktøy for produksjon av hypermediapresentasjoner med bruk av digital video som primært medium LAVA-undervisning var et prosjekt for utnytting av distribuert multimediateknologi i en undervisningssammenheng

4 Historien -del 2 FoU -prosjekter: 14 fagpersoner på LU deltar med eget prosjekt i LAVA-LU som er fellesprosjektet Studentprosjekter: 11 studenter fordelt på 3 prosjektgrupper har deltatt i LAVA-LU

5 Historien- del 3 Organisert som et fellesprosjekt som utviklet en plattform for en rekke enkeltstående prosjekter. Fellesprosjektet har tilrettelagt den tekniske plattformen og for læring av den nødvendige IKT-kompetansen Arbeidet høst 98 var primært orientert mot opplæring og tilegning av den grunnleggende verktøyforståelsen Først vår 99 noen konkrete produkter

6 Teknologi WWW som basis-teknologi Høyhastighets nett (ATM) Digital video (MPEG1) Nettleser med plug-ins (ulike spillere) –syncrolink player

7 Verktøy HTML- editor (Frontpage, Dreamveawer) Syncrolink editor Paint Shop Pro Powerpoint Verktøy digitalisering og redigering av video (LavaMediaTools)

8 Nettbasert Presentasjon 1 Presentasjon 2 Grafikk Tekst

9 Produksjonsstøtte Det legges ut manualer/ produksjonsbeskrivelser på LAVA-LU’s nettsted Kurs blir holdt i august for opplæring i bruk av verktøyene Innkjøp av multimedia-PC med digitaliseringsverktøy for konvertering av analog video til digital Permanent Elvira Light server blir satt opp (streaming av digital video)

10 Typer digitale læremiddel i prosjektet Nettbasert video med hyperlenker Alle produktene ”spilles” i en nettleser Byggeelementene er digital video /audio og (hyper-)tekst og bilder Ressurser på nettet utnyttes

11 FoU-prosjekter Analyse av musikkvideo Bruk av hypertekstet video i engelskundervisningen Hypermedia-presentasjon om jødisk og kristen påske Teaterkunsten og dramapedagogikk. Teatrets virkemidler sammenlignet med barns dramatiske lek Analyse av reklamespråket Den motoriske forskjell på et prematurt barn og et velbårent barn i ett-års alderen Opplevelse i kunstrom - møte med kunstverk. Om barns møte med kunstverk/utstillingsarenaer Uteaktiviteter i barnehagen - en pres. for utenl.stud Norsk materiell kultur i USA Disseksjon av torsk

12 Produkter i prosjektet Avsluttede studentprosjekter: –Litauen –Min virtuelle Islandsferd –Brue Avsluttede FoU-prosjekter –Analyse av musikkvideo –Hypermedia-presentasjon om jødisk og kristen påske

13 Produktenes tilgjengelighet Produktene er tilgjengelige for skolene i Oslo- området og vil bli tilgjengelig for skolene i området rundt Tromsø Prosjektene blir presentert på adressen: lava_lu/prosjektb.htm

14 Gjennomføringen 1 Problemer som dukket opp: tekniske problemer med installasjon av programvaren utakt mellom opplæring og egen øving p.g.a. installasjonsproblemer knapphet på "tidsressurser" og vanskelig å finne felles tidspunkter "lus" og manglende stabilitet i LAVA- programvaren

15 Gjennomføringen 2 Men dette lærte vi: De enkelte deltakerne har utvidet sin generelle IKT-kompetanse og fått ervervet seg grunnleggende kjennskap til et (eller flere) av verktøyene i prosjektet Ideutvikling i forhold til bruk av nettbasert video med hyperlinker

16 Kritiske faktorer Kunnskapsnivået Tilgang til adekvat datautstyr Tilgang til adekvat brukerstøtte og veiledning Produksjonsverktøyets brukervennlighet Tekniske problemer knyttet til programvaren Tilgjengelighet på video/lyd materiale Problemer med rettigheter og lisensplikt på bruk av videomaterialet Reell tid til disposisjon i prosjektet for den enkelte deltaker Deltakerne har hatt mange jern i ilden

17 Utvikling av faglig nettverk LAVA-LU gruppen CSALT Univ. Lancester Ped. Forskningsinst UiO ITU Pedagogisk utviklingssenter HiO