Gallileo’s pendelforsøk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Advertisements

Veiledning for knivbytte  Hold tangen som vist  Klem håndtakene sammen, til du ser et lite hull i kniven Lite hull i kniven
DAMEKAMPER SPILLES F.O.M. DENNE SESONGEN OGSÅ SOM 9`ER SPILLES PÅ 11`ER BANE VANTENE LEGGES INN 5 METER PÅ HVER LANGSIDE 2 X 35 MINUTTER 3 – 6 MINUTTER.
utnytte ledg rom/medløpspasning
Regiondommerkurs Norges Bordtennisforbund. UTSTYR -bordet Midtlinje Spilleflate Endelinje Side.
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Klargjøring og tilpassing av utstyret
Reaksjonen ved små kutt KvinnerMenn Slutt. ...tenker: „Auuuu“... Kvinner...
13 Lese fra dataskjerm.
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Elevenes røst 3 Omar Mekki, IMTEC.
Sone 1 (aerob) % av makspuls, lav intensitet
“Historien om historien om Teskjekjerringa”
Hva er PRIMTALL?.
Arbeidsoppgaver for baneansvarlige Ansvarlig årgang G/J 10 Sesong 2012: årgang 2002.
Hvordan intervjue en forsker?
Erstatter i sin helhet skriv 1 (tidligere publisert på nettet)
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2013.
5 Øk lesesynsfeltet. 5.1 Lesesynsfeltet, lesehastigheten og oppfatningen •Når du fikserer blikket på et sted i teksten, kan du bare lese bokstavene og.
Velkommen til dommerkurs
Engia.
Retningslinjer for sesongen H E N S I K T •TYDELIGGJØRE REGELVERKET PÅ NOEN OMRÅDER •GI SIGNALER OM HVILKEN VEI VI ØNSKER Å GÅ •LUKE BORT NEGATIVE.
Hvordan spille Yukigassen snøballkamp
Ironman Testbatteriet
ALTOGOLF Alvor Portugal Presentasjon: Brase (N) Foto: P. Lundin (S)
Nattcup & Sprintcup i Bergensregionen • Enkle løp med liten stab og minst mulig for-og etterarbeid. • Et o-løp med deltagere kan med letthet arrangeres.
Enkle eksperimenter Nils Kr. Rossing/Astrid Johansen
Til Noas ark.
Kap 13 Periodisk bevegelse
Friidrettshallforum 2011 Trondheim 14. februar 2011.
Kap 03 Hastighet / Akselerasjon - 2 & 3 dim
Kulebane Energi er stikkordet når kula skal følge en 4,5 m bane uten å falle ut. Energiloven sier at energi ikke kan oppstå eller forsvinne, men kun overføres.
Kulebane Energi er stikkordet når kula skal følge en 4,5 m bane uten å falle ut. Energiloven sier at energi ikke kan oppstå eller forsvinne, men kun overføres.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at dere skal kunne:
Elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG
Velkommen til Handelsspillet
Bakgrunnsbilder. Dere kan nå administrere bakgrunnsbilde selv gjennom Ressursgallerimodulen Tips: bildet bør ikke være for tungt (inntil kb går.
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
dekke opp innenfor egen 16-meter
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
Av Bjørn Mørland-Pedersen
SKOLESKYSS Vestviken Kollektivtrafikk AS (VKT) er Vestfold og Telemark fylkeskommuners innkjøps- og saksbehandlingsorgan for kollektivtrafikk og skoleskyss.
TEKNIKK KVELD VIKERSUND 1.november 2010
Nye jaktprøveregler-løshund -Gjeldende fra høsten Opplæring våren Dommere som skal dømme MÅ ha gjennomført kurs. -Kurs bør holdes i 2014 og.
FLÅ SKOLE OMORGANISERING AV SKOLEDAGEN Gjeldende fra skoleåret 2014/2015.
Velkommen til Newtonrommet!. Tema Energi og miljø Fornybar energi Økologi Robotstyring.
Klikk for å gå videre!.
Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Plan for dagen (ca-tider)
Engia.
Lokalisering og max minimumavstand. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Anta at nettverket angir en region hvor McBurger skal opprettes 3 konkurrerende.
Hva viser årets barometer? Ole Petter Pedersen, 25. juni 2015.
Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) Arbeider for å fremme økonomisk vekst i og handel mellom medlemslandene. Om OECD:
Bygg en kulerullebane - - om Stillingsenergi og Kinetisk energi En praktisk mekanisk øvelse som introduksjon til elektrisitetslæra av Nils Kristian Rossing.
Tips for å vinne på Craps. # 1 - Aldri Gamble Med "Kjære" Penger - Aldri Gamble Med Penger Som Du Trenger Nå, Eller Må I Nær Fremtid.
til Newton energi- og havbruksrom i Midt-Troms
Produksjon av elektrisk energi
Forslag innøvde trekk 5`r fotball «Skap overtall!!!»
Apollons videoerfaring
Vannrakett med fallskjerm
ENERGIKJEDE På dette bildet ser vi hele energikjeden i kulebanen, - fra energien i sola til at melkekartongen beveger seg. Første energikilde er sola som.
Pendelforsøk Hvor høyt kommer kula når den slippes?
Kom i gang med programmering!
Eine og Andri på viktig oppdrag
Pendelforsøk Hvor høyt kommer kula når den slippes?
Energi – hva er det? - evnen til å utføre arbeid. - det som får noe til å skje. Dere har arbeidet med fart og akselerasjon tidligere i dag, og nå skal.
Utskrift av presentasjonen:

Gallileo’s pendelforsøk Hvor høyt kommer kula når den slippes? Hvor har kula størst fart?

Energioverføring m m Hvordan blir spretten nå? Legg merke til spretten: Hvordan blir spretten nå? m m m m

Bygg en kulerullebane Dere skal bygge en kulerullebane og en bil i løpet av 50 minutter, med påfølgende konkurranse Posisjon for start og slutt er bestemt Banen skal ha minst en loop Når kula forlater banen skal den treffe oppi bilen, og skyve den lengst mulig bortover gulvet

Hvor er det lurest å plassere loopen? Det er lurest å ha loopen så høyt som mulig, da mister kula minst fart. Det spiller ingen rolle hvor loopen plasseres, bare kula kommer rundt. Det er lurest å ha loopen på midten. Da har kula nok fart til å gå rundt, samtidig som den ikke mister så mye fart på slutten. Det er lurest å ha loopen så langt nede som mulig. Da vil kula ha størst fart og mister derfor minst fart.

Hvor er det lurt å plassere loopen? Langt nede: Midt på: Høyt oppe:

Regler og tips Alle lagene får 3 forsøk i konkurransen – lagets beste resultat blir tellende Kulebanen skal ha en loop (evt. flere) 2 kuler med ulik størrelse: Dere velger selv hvilken kule dere vil bruke Det er ikke lov å feste kulebanen til noe annet enn stativene og gulvet Det er ikke lov å holde i banen når kula slippes Det er ikke lov å kutte bort mer enn 1/3 av bilkartongen Fordel arbeidet, slik at noen jobber med bilen og noen med kulebanen. Bilen bør trille godt/lett Sørg for å ha nok tid til å teste banen og bilen Lagene vil få ett tips underveis av Newtonlærer til forbedring De beste resultatene registreres i «Hall of fame» og «Highscore 2014/15»

Highscore skoleåret 2014/15 Hells Angels 4.93 Ø.S. 2. BBT 4.73 Ø.S. 3. Teletubbies 4.54 Ø.S. 4. MAJCH 3.45 Ø.S. 5. The Bitches 3.37 Ø.S 6. Rypegjengen 3.29 Ø.S. 7. Team Harvard 2.88 Ø.S 8. Team Pimp 2.73 Ø.S.

Bygg og test en kulerullebane Dere har 50 min. på jobben