Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ENERGIKJEDE På dette bildet ser vi hele energikjeden i kulebanen, - fra energien i sola til at melkekartongen beveger seg. Første energikilde er sola som.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ENERGIKJEDE På dette bildet ser vi hele energikjeden i kulebanen, - fra energien i sola til at melkekartongen beveger seg. Første energikilde er sola som."— Utskrift av presentasjonen:

1 ENERGIKJEDE På dette bildet ser vi hele energikjeden i kulebanen, - fra energien i sola til at melkekartongen beveger seg. Første energikilde er sola som overfører lysenergi til første energimottaker, gresset. Gresset omdanner lysenergi til kjemisk energi, som går videre til kua, med overføring av sin kjemiske energi til mennesket. Mennesket gjør om kjemisk energi til bevegelsesenergi når han løfter kula, og kula får stillingsenergi i hevet tilstand. Når kula slippes går stillingsenergien over til bevegelsesenergi. Denne bevegelsesenergien blir til sist overført til melkekartongen. Hvor blir energien av? I mellom hvert ledd i kjeden skjer det et energitap i form av varme til omgivelsene. NB: Energien blir ikke borte, den går over til andre former og til slutt ut i omgivelsene for eksempel i form av varme eller lyd.


Laste ned ppt "ENERGIKJEDE På dette bildet ser vi hele energikjeden i kulebanen, - fra energien i sola til at melkekartongen beveger seg. Første energikilde er sola som."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google