Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til dommerkurs www.fotball.no/oslo.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til dommerkurs www.fotball.no/oslo."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til dommerkurs

2 Regel 14 Straffespark Hva er et straffespark?
Et direkte frispark (til det angripende lag i det forsvarende lags straffefelt) Brukes det fordel i tilfelle straffespark ? Ja og nei

3 Regel 14 Straffespark Direkte frispark: sparker eller forsøker
slår eller forsøker feller eller forsøker hopper på motspiller angriper motspiller skyver motspiller spytter på en motspiller treffer mann før ball holder motspiller med forsett tar i/spiller ballen med hendene eller armer

4 Regel 14 Straffespark Hvilke forutsetninger?
Forseelsen skjer innenfor straffesparksfeltet. Mot motspiller Ballen skal være i spill.

5 Regel 14 Straffespark Keeper Alle andre Eksekutøren på streken
mellom stengene vendt mot banen Eksekutøren skal tydelig tilkjennegis bak ballen Alle andre på banen min. 9,15 m vekk fra ballen utenfor 16,5 m og halvsirkelen bak ballen

6 Regel 14 Straffespark Ballen – retning ? Ballen i spill ?
Skal sparkes fremover av den som tar sparket fra 11 m. merket Ballen i spill ? Når sparket er tatt og ballen beveger seg fremover Eksekutøren kan ikke berøre ballen igjen før den er berørt av en annen spiller

7 Regel 14 Straffespark Dommeren tillater sparket å bli tatt
Hvem (begår feil) Mål Utenfor Retur Eksekutør Angriper Målvakt Forsvarer En fra hvert lag Ind. frispark (dir. frispark v/hands) Ny straffe Målspark Ny straffe (fordel) Mål Ny straffe Ny straffe Ny straffe Ny straffe

8 Regel 14 Straffespark Ballen berøres av en uvedkommende
Ballen berøres når den beveger seg fremover: straffesparket tas på nytt Ballen returnerer fra målvakten, tverrstang eller målstang: dommeren stanser spillet spillet gjenopptas ved å droppe ballen på det sted den kom i berøring med en uvedkommende.

9 Regel 14 Straffespark Straffespark etter tid
Tid skal legges til i slutten av begge omganger og eventuelle ekstraomganger Keeper gir retur eller ballen treffer stengene eller tverrligger Tiden er gått når ballen er på vei vekk fra mål

10 Straffesparkreglementet
Brukes kun ved straffesparkkonkurranse ! D velger hvilket mål som skal benyttes D foretar myntkast, og det laget som vinner velger hvilket lag som skal ta det første straffesparket D holder regnskap med straffesparkene etter hvert som de tas Hvert lag skal ta inntil 5 spark

11 Straffesparkreglementet
Kun spillere som er godkjente til å delta i konkurransen, samt dommerne, kan oppholde seg på banen under konkurransen

12 Straffesparkreglementet
Alle spillere, unntatt eksekutøren og målvaktene, skal oppholde seg i midtsirkelen

13 Straffesparkreglementet
Målvakten til det samme lag som tar sparket skal være på banen og plassere seg der mållinje og 16,5 m-linjen møtes

14 Straffesparkreglementet
Bare spillere som er på banen ved kampslutt kan delta i konkurransen. – Begge lag skal ha samme antall spillere. Kapteinen på det lag som skal redusere antall spillere, skal informere dommeren om hvilke spilleres om ikke skal være med.

15 Straffesparkreglementet
En målvakt som blir skadet under konkurransen, og ikke kan fortsette, kan byttes ut med en av de navngitte innbytterne under forutsetning at innbytterkvoten ikke er oppbrukt.

16 Straffesparkreglementet
Alle godkjente spillere kan bytte plass med målvakten under konkurransen

17 Straffesparkreglementet
Hvis et lag, før begge lag har tatt 5 spark, har scoret flere mål enn det motstanderen kan oppnå ved 5 spark, stanses konkurransen

18 Straffesparkreglementet
Hvis begge lag, etter å ha tatt 5 spark hver, har scoret like mange mål, fortsetter de å ta en og en straffe i samme rekkefølge inntil det ene laget har scoret ett mål mer enn motstanderen på like mange spark.

19 Straffesparkreglementet
Hvert straffespark skal tas av en ny spiller, og alle godkjente spillere må ha tatt et straffespark før en fra samme lag kan ta sitt andre straffespark

20 Straffesparkreglementet
Med mindre annet er nevnt gjelder spillereglene under konkurransen

21 Straffesparkreglementet
Hvis kapteinene på begge lag ikke ønsker å avgjøre kampen på straffespark, selv om regelverket tilsier at dette er korrekt måte, hva gjør du som dommer? Rapporterer situasjonen til myndighet.

22 Straffesparkreglementet
Hvem er ansvarlig for å velge hvilke spillere som skal sparker straffespark? Hvert lag er ansvarlig for selv å velge ut hvem som skal sparke og i hvilken rekkefølge de sparke. Det kan bare velges blant de som var på banen ved kampens avslutning.

23 Straffesparkreglementet
Kan en skadet spiller fritas for å delta i straffesparkskonkurrensen? Ja – men han kan ikke erstattes av noen annen spiller.

24 Straffesparkreglementet
Ved kampens opphør går noen spillere av banen og unnlater å komme tilbake til straffesparkskonkurransen – Hva gjør dommeren? Alle spillere som ikke er skadet må delta, og hvis ikke de kommer på spilleplassen, vil sparkene ikke bli tatt og dommeren vil rapportere det som har hendt til myndighet.

25 Straffesparkreglementet
Kan en spiller få advarsel eller bli vist ut under straffesparkskonkurransen? Ja.

26 Straffesparkreglementet
Kan et lag som ikke har brukt opp innbytterkvoten foreta bytte med en eller flere spillere som er spesielt gode på straffespark? Nei – bare de spillere som er på banen ved kampens opphør kan delta.

27 Straffesparkreglementet
Etter siste ekstraomgang, men før eller under straffesparkkonkurransen svikter eller slukker flomlyset. Hva gjør dommeren? Dommeren tillater en passende ventetid på at lyset kommer tilbake, men hvis det ikke kommer tilbake, så rapporteres dette til myndighet og resultatet blir fastsatt etter turneringens reglement.

28 Straffesparkreglementet
Keeper for det ene laget blir vist ut under straffesparkskonkurransen. Kan han bli erstattet av en av de godkjente reserver? Nei. Da må en annen av de godkjente spillerne for straffesparkkonkurransen være keeper.

29 Straffesparkreglementet
Under straffesparkskonkurransen blir keeper fra det ene lag skadet og kan ikke fortsette. Kan han bli erstattet av en av de navngitte reserver? Ja, under forutsetning av at laget ikke allerede har oppbrukt innbytterkvoten.

30 Straffesparkreglementet
Mens straffesparkskonkurransen pågår blir det ene lag redusert til å ha mindre enn 7 spillere. Skal dommeren avbryte straffesparkskonkurransen? Nei. Straffesparkskonkurransen er ikke en del av selve kampen.

31 Straffesparkreglementet
Mens straffesparkskonkurransen pågår blir en eller flere spillere skadet eller vist ut. Må dommeren sikre seg at hvert lag har samme antall spillere tilbake i midtsirkelen og at de skal ta straffesparkene? Nei. At lagene skal ha samme antall spillere, gjelder kun når straffesparkskonkurransen begynner.

32 Straffesparkreglement


Laste ned ppt "Velkommen til dommerkurs www.fotball.no/oslo."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google