Introduksjonskurs i opplevelsesdesign

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Advertisements

Hurum PPTs erfaringer med LP
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Prosess Ide Fra ide til handling Forberedelse Kurs Hva lærte vi
PLP Prosjektlederprosessen
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Johannes Skaar, Innovasjon Norge
Strategiarbeid i praksis
Teknologi og forskningslære
Prosesslederstudiet VELKOMMEN!
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
REISELIVSNÆRINGEN; DETTE VI SKAL LEVE AV. Ingen spøk, men ramme alvor.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Veien videre Tredelt: Oppfølgingsmøtet med analyse av skolens ståsted
FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS
Foresight Norge Regional foresight – en nøkkel til innovasjon? PF Nettverk for Fremtidstenkning Oslo, 4. mars 2008 Innledning v/Jan Dietz.
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Resultater etter KBLs opplæring i husleieloven og forvaltningsloven
Ny etterutdanning i elevvurdering Nils Ole Nilsen.
Timebox AS Timebox er et rådgivningsselskap som er spesialist på å bistå organisasjoner med Innovasjonsledelse, Etablering og Virksomhetsutvikling. Vi.
HELSE MESTRING VEKST RAPPORT FRA GJENNOMFØRT KURSOPPLEGG 2005
KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.
Gastronomisk Institutt AS Presentasjon for studietur fra Hordaland 7. Juni 2006.
vil deltagerne lære blant annet:
Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering.
Introduksjon Kursholderkurs del 2 1. Formål EDAG innføring ønsker å gi kursholdere dypere innsikt i temaer som oppleves som kompliserte hos opplysningspliktige.
INNOVASJONS- MILJØER Avrunding av Omstillingskonferansen 2014.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
SINTEF Raufoss Manufacturing AS
Revenue Management – Implementering av innovasjoner. Arena Usus Vinterkonferanse 26. januar 2015 Stine Rye Bårdsen Universitetslektor og koordinator for.
Da debatten kom til Drammen Hamar 7. januar 2015: Biblioteket tar den lokale debatten. Monica Nyhus, Biblioteksjef Drammen bibliotek.
Industri og miljø SGO 2300 Bjørnar Sæther. Industrivekst og forurensing Sterk vekst i industriproduksjonen i Norge og internasjonalt Generelt.
”The Innovation Process” by Keith Pavitt -Innovasjon i store moderne bedrifter.
Lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter
Strategiplan for kulturnæringer og kulturbaserte næringer Oppland Festivalkonferanse
Kommunehelseprofiler - et redskap i planarbeidet i kommunene Nasjonal plan- og folkehelsekonferanse i Fredrikstad Prosjektleder Michael Kaurin.
Forretningsplan Oppbygging - Hensikt
Kurs høsten 2015 Praktiske opplysninger om kurset: Kurset blir ledet av godkjente kursledere. Kurset går over ganger og varer i 2 ½ time. Det er.
Trebasert Innovasjonsprogram Rådgiver Espen Stokke, avd. for skog- og ressurspolitikk.
Regionalt lederutviklingsprogram Programmet er utarbeidet i et samarbeid mellom: Vest-Agder Fylkeskommune kommunene i Knutepunkt Sørlandet Mandal kommune.
HVORDAN TA VARE PÅ KUNDENE VRI bedriftsprosjekt Simenstad Gård.
1 Hospitering aktuell samarbeidsform i nHS? Prosjektlederforum i Harstad Juni 2003 Ottar Ohren, Høgskolen i Molde.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Hospitering aktuell samarbeidsform i nHS?
Tema: Coaching – ”Fra sjef til leder” Modul
Integrering gjennom landbruket
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Introduksjonskurs i opplevelsesdesign
Vi er i omstilling – hva nå?
Oslo/Akershus Bandyregion arrangerer Trener 1
Kultur og helse Stiklestad 3. november 2004 Prosjektleder Folk 2
Frokostmøte 5. mai 2017 Lansering Frilux.
Tilbud og tjenester fra Innovasjon Norge
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Fem faser når plan- og byggesaksområdet skal fornyes..
Lese- og skrivetrening for ansatte ved Aker Kværner Verdal AS
Kurs i bruk av karrierevalgverktøyet Work Interest Explorer (WIE)
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Strategisk hierarki Regnskap AS.
Introduksjon til kurset. Hva er strategi?
Utskrift av presentasjonen:

Introduksjonskurs i opplevelsesdesign Informasjon om kurs i opplevelsesproduksjon Et kurs utviklet av Lapland Centre of Expertise for The Experience Industry (LEO), introdusert i Norge gjennom ARENA-prosjektet Innovativ Fjellturisme. Oppdatert med nye eksempler, forskning og kunnskap. Lisens i Norge Mimir as

Fra idé til salgbart produkt Opplevelsesdesign er et nytt og spennende fagområde i reiselivet. Flere aktører har erfart hvordan systematisk arbeid kan bidra til økt betalingsvilje, sesongforlengelse og/eller nye målgrupper. Bedriftene som deltar på LEO-kurs får innsikt i en ny og inspirerende måte å jobbe med dette temaet på. Deltakerne får presentert verktøy som kan brukes til å utvikle meningsfulle opplevelser som begeistrer gjesten – og gir økt lønnsomhet for verten. Kurset gir også konkrete eksempler på hvordan du som aktør kan benytte fysiske omgivelser eller samhandling som virkemidler i utviklingen av en opplevelse. Kursene har altså en praktisk tilnærming. Sentrale tema er: –  En grunnleggende innføring i opplevelsesøkonomien –  Hvilke drivkrefter påvirker etterspørselen etter opplevelser? –  Opplevelsespyramiden - et verktøy for å se sammenhengene i opplevelsesproduksjon –  Opplevelsesgrinda - et praktisk arbeidsverktøy med 24 spørsmål på veien fra idé til en meningsfull opplevelse for gjesten Kursene gjennomføres over ett døgn – fra lunsj til lunsj. Dette betyr at kursene er kortere enn de ordinære LEO-kursene som er på fire dager. De gjennomføres som en kombinasjon av forelesninger , øvelser og litt arbeid med egen bedrift. Hvert kurs gjennomføres av to kursholdere som er godkjent av LEO. Kursholderne har ulik bakgrunn: fra egen opplevelsesbedrift, fra teater/regi eller fra utvikling/opplæring.

Fra idé til salgbart produkt Foredragsholdere; Torill Olsson. Rådgiver og partner i Mimir as. Torill har mer enn 20 års erfaring med markedsføring, strategi, utviklings- og omstillingsarbeide i norsk reiseliv og har arbeidet bla i Oslo Promotion og SND. Hun har dermed lang erfaring fra hvordan opplevelser kan brukes strategisk for å skape attraksjonskraft, sesongforlengelse og økt betalingsvilje. I de senere årene har hun blant annet vært engasjert i opplevelsesutvikling i Hamsuns Rike (Nordland), på Rjukan (Reiseliv i Industriens vugge), i Barnas Grenseland (Indre Østfold) og på Kaupang (Norges første by). Torill er godkjent opplevelsesekspert fra LEO Ann-Jorid Pedersen. Rådgiver i Mimir as. Ann-Jorid har mer enn 20 års erfaring fra reiselivsbransjen, der hun har jobbet med utviklings- og markedsarbeid på flere områder. Hun var ansvarlig for oppbygging og drift av selskapet Basecamp Spitsbergen på Svalbard fra etablering i 1998 fram til 2003 da hun fikk ansvaret for å etablere destinasjonsselskapet Opplev Fredrikstad AS. Hun har dermed lang erfaring fra hvordan opplevelser kan brukes strategisk for å skape attraksjonskraft, sesongforlengelse på destinasjonsnivå, og hvordan man på bedriftsnivå kan utvikle og drive verdifull opplevelsesproduksjon. Ann-Jorid er godkjent ekspert hos LEO. Hun har gitt ut boken ”Opplevelsesøkonomi. Kunsten og designe opplevelser” på Cappelen Damm Akademisk. En fornøyd deltaker sa det slik; ”Er fasinert av modellen som et praktisk verktøy. Ingenting av teorien og innholdet er nytt i seg selv, men måten det er satt sammen på fungerer likevel som noe nytt. Gir en fantastisk mulighet til å gå igjennom produktet og få kundefokus” .