KS i Konsultasjoner Christine Norum Bodø 24. februar 2010.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skoledag Finnmark KS tilbud gjennom EffektiviseringsNettverkene Jens-Edvard Grenersen Rådgiver KS Nord-Norge Alta
Advertisements

Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Evaluering – KS arbeid for fylkeskommunene Sigrun Vågeng, fylkesordførernes sommermøte, Kristiansand 8-9 august 2011.
Norge universelt utformet 2025 Status i arbeidet med Handlingsplanen Einar Lund seniorrådgiver Miljøverndepartementet Ålesund, 20. mars 2013.
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Den ideelle kommunesammenslåing
Regjeringens tiltakspakke Drammen kommunes oppfølging.
Slik arbeider KS Akershus og Østfold
Evaluering av forvaltningsreformen i barnevernet
St.meld.nr. 28 ( ) Samepolitikken Karasjok, fredag 30. mai 2008.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Tariff prioriteringer for å møte arbeidskraftutfordringene Finnmark 9. februar Strategikonferansene 2010 Kirsti Vassbotn.
Av Christian Hellevang, KS Myndighetskontakt
Universell utforming Av Christian Hellevang. Flere nye lover DTL fra 1.januar 2009: foreløpig: § 3. Aktivitets- og rapporteringsplikt og § 9 Plikt til.
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Satsing på utbygging av fagskoleutdanning innenfor helse- og sosialfag Statssekretær Ellen B. Pedersen Bodø 14. mai 2009.
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
Hildegunn Heinum, rådgiver
KS Folkevalgtprogram Thomas Scheen, rådgiver KS.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
1 Kommuneproposisjonen 2006 – Levanger formannskap Kommuneproposisjonen 2006 Utdrag av departementets presentasjon for fylkesmennene Noen tabeller.
Handlingsprogrammet. Intensjonsavtalen Bidra til å redusere energibruken i eksisterende og ny boligbebyggelse, næringsbygg og offentlige bygg gjennom.
Kommuner for folks behov Tid for systemendringer Kommunal- og regionalminister Erna Solberg KS ordførerkonferanse i Oslo
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
8.Juni Åpent informasjonsmøte for frivillige organisasjoner Tilskudd til bosetting og integrering av flyktninger og inkludering av innvandrerbefolkningen.
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
ASSS-RÅDMANNSMØTE Drammen, 7. september 06. ADMK 2006 Mange store pågående saker Forvaltningsreformen NAV-reformen Konsultasjonsordningen m.m. Oppfølging.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Lokaldemokratisk handlingsrom Strategikonferansen 2010 Inge Johansen, rådgiver, KS Nord-Norge.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde Nina Hjertø Ingebrigtsen, Anne Jensen og Mette Smedstad KS Myndighetskontakt.
1 Statssekretær Roger Iversen, Kommunal- og regionaldepartementet Utfordringer i offentlig sektor.
1 Statens forventninger til kommunene Innlegg på Strategiseminar kommunesamarbeidet i Vestfold 12.Mars 2008 Underdirektør Brynhild Hovde, KRD.
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde
Statsbudsjettet 2011 – KS vurderinger Utfordringer for kommunene.
K10 samarbeid IKT Møte med programkomiteen for ASSS 10. juni 2010.
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
Forhandlinger Privatpraktiserende fysioterapeuter Anne Tøndevold, rådgiver KS Forhandling og tariff ASSS kommunehelsenettverk, Sandnes 30 april 2010.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
FNF-samlingen, Granavolden Kjetil Bjørklund, KS 28. august 2007.
1 8. september 2010 Spesialrådgiver Christine Hjortland, KRD Forvaltningsreformen.
1 Stjørdal 8. september Seniorrådgiver Inga Gjerdalen Statlig styring av kommunesektoren.
Fagforbundets kvalitetsbegrep  Alle innbyggere skal gjennom det offentlige ha tilgang på tilpassede velferdstjenester av god.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
Aktivitetshjul Des Jan Nov Feb Okt Mars Sept April Aug Mai
KOMMUNALE BOLIGADMINISTRASJONERS LANDSRÅD
PRØVEKALENDER Obligatoriske prøver
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Arbeidsgruppemøte 1. april 2009
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
Kvalitetskommuner
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
Årshjul for FUS (med henblikk på 2017/18)
Årshjul Forvaltning Fagskole Akershus Januar: Desember: Februar:
Årshjul 2018 – styremøter Helgelandssykehuset HF
Bolteløkka skole Rehabilitering og utvidelse av skolegård
Prosjekt tverrfaglig samarbeid barn/unge i Nordre Land kommune
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Årsplan samordning av tilsyn
Årshjul 2018 – styremøter Helgelandssykehuset HF
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
15.jan. 2019: Ferdigstillelse emnebeskrivelser i EpN for 2019/20
Utskrift av presentasjonen:

KS i Konsultasjoner Christine Norum Bodø 24. februar 2010

KS Konsultasjoner Årshjul for konsultasjonsåret 2010 Regjeringens budsjettarbeid 4 møter i året Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Aug Sept Okt Nov Des 1. Konsul tasjon s møte 2. konsul tasjon smøte 3. konsult asjons møte 4. konsult asjons møte Budsjett- konferanse RNB Kom.prp Budsjett behandling Statsbudsjett Legges frem Stortingets behandling

KS Konsultasjoner 1. konsultasjonsmøte 2. mars 2010 før regjeringens budsjettkonferanse Tema: Rammene for kommuneopplegget i neste års statsbudsjett Teknisk beregningsutvalg: –Demografinotat –Økonominotat –Særlige bestillinger Notater fra KS: –Regnskapsundersøkelen for 2009 –Budsjettundersøkelsen 2010

KS Konsultasjoner 2. konsultasjonsmøte, 30. april 2010 før fremleggelsen av RNB og kommuneproposisjonen Tema: Reformer og utbygging av tjenestetilbudet Enkeltsaker både med direkte og indirekte betydning for kommunesektoren fra fagdepartementene = Hva tenker de på ?

KS Konsultasjoner 3. konsultasjonsmøte, 25. august 2010 før regjeringens sluttbehandling av budsjettet Temaer for møtet: Rapportering Måloppnåelse foregående år (kommunal tjenesteproduksjon), KOSTRA Bilaterale samarbeidsavtaler Reformer og utbygging av tjenestetilbudet (eventuelle endringer i enkeltsaker fra fagdepartementene) TBU-notat om beregninger av produksjon og ressursbruk i kommunesektoren 2009

KS Konsultasjoner 4. konsultasjonsmøte, 29. oktober 2010 etter fremleggelsen av St.prp. nr. 1 Tema: Statsbudsjettet for 2011 Oppsummering og klargjøring av innholdet i regjeringens budsjettforslag gjennom utarbeidelsen av Fellesdokumentet

KS Konsultasjoner Kostnadsberegninger Involvering av KS i kostnadsberegninger av statlig initierte reformer i kommunesektoren er tema på alle møtene. Rutinene for involvering av KS i kostnadsberegninger er omtalt i kapittel 4.

KS Konsultasjoner Løpende kostnadsberegningssaker Helse- og omsorgsdepartementet Økt finansieringsansvar for kommunene for private fysioterapeuter med driftsavtale med kommunene Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) Kunnskapsdepartementet Barnehageforliket, kommunal egenfinansieringInnføring av rett til særskilt språkopplæring for elever fra språklige minoriteter Arbeids- og inkluderingsdepartementet Kommunalt kvalifiseringsprogram som skal forvaltes av NAV-kontorene Utvidelse av bedriftshelsetjenesten Barne- og likestillingsdepartementet Forslag om ikke-diskrimineringslov for personer med nedsatt funksjonsevne (universell utforming) Lovfesting av krisesentertilbud Justis- og politidepartementet Nødnett Kommunal- og regionaldepartementet Forvaltningsreformen Forslag til ny plan- og bygningslov (bygningsdelen) Miljøverndepartementet Forslag til ny plan- og bygningslov (plandelen)

KS Konsultasjoner Bilaterale samarbeidsavtaler Avtaler om velferdstjenester (kvalitet/tjenesteutvikling) 1Avtale om utvikling av barnevernsområdet 2Avtale om kvalitetsutvikling i helse- og omsorgstjenestene 3Samarbeidsavtale om boligsosialt arbeid Avtaler om samhandling mellom ulike deler av forvaltningen 4Avtale om bosetting av flyktninger i kommunene, opprettelse/nedlegging av mottak mv. 5Rammeavtale om ny arbeids- og velferdsforvaltning (NAV) 6Nasjonal rammeavtale om samhandling på helse- og omsorgsområdet 7Samarbeidsavtale om styrket samarbeid NAV og utdanningsmyndighetene i k/fk Avtaler om samfunnsutvikling 8Samarbeidsavtale om programmet "Livskraftige kommuner" Samarbeidsavtale om Grønne energikommuner (tilleggsavtale) 9Samarbeidsavtale om landbruks- og næringsutvikling i kommunesektoren

KS Konsultasjoner KS forankring av ordningen ”Mandatet” gis av Hovedstyret på bakgrunn av innspill fra strategikonferansene Løpende kontakt med medlemmene – avhengig av medlemsinitiativ KS spør: –Medlemsundersøkelser –Konkrete saker vedlikehold bygg Vedlikehold veier Finansiering barnehager osv

KS Konsultasjoner Informasjonskanaler – begge veier KS styrende organer KS rådgivende organer KS nettverk Digitale medier Nytt for 2010: Kortversjoner Regionale web-sider

KS Konsultasjoner Lokale saker av nasjonal interesse Medlemmenes initiativ Tett på Tidlig varsling Eksempler –Båndlegging av areal –Utdanning av deltids brannmenn –Refusjonsordninger for samisk språk i grunnopplæringen Medlemmene må forstå medlemsorganisasjonens dilemmaer