LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
1 NTNUs Multimediesenter 1.Integrasjon 2.Produksjon 3.Framtidsvisjon NTNUs Multimediesenter REN Medlemsmøte Trondheim 31. August 2005.
Advertisements

SARPSBORG.  Ligger mellom Sarpsborg og Fredrikstad  Ca.950 elever Skoleåret følgende programområder:  Bygg- og anleggsteknikk  Design og håndverk.
Noen utfordringer for skolene
Forsering av fag på høyere nivå - forseringsprosjektet
Skole – hjem samarbeid.
FAU ved Sten-Tærud skole
Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa = opplæringslova
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Unge & Rus Erfaringer og knyttet til planlegging og gjennomføring av tiltaket Unge og Rus Torsdag 4. juni 2009 Andreas Kjærnet Oddvar H. Heen, Årvoll skole.
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
ITU-konferansen 2006www.itu.no F O R S K N I N G S- O G K O M P E T A N S E N E T T V E R K F O R I T I U T D A N N I N G LMS som pådriver for digital.
NESODDEN VIDEREGÅENDE SKOLE - ERIK HEIER
Vurdering for læring på Linderud skole
”Norges beste skole” høst 2013 – høst 2016
Oslo kommune Utdanningsetaten Stovner videregående skole BRUK AV IKT I LÆRINGSARBEIDET Hvordan fungerer IKT som pedagogisk verktøy/hjelpemiddel ved Stovner.
IKT-revolusjonen i mitt lærerliv! Forelesning for A04 Hanne Christensen Vibeke Bjarnø.
Praksislærermøte GLSM-praksis
Kultur for samarbeid? Statssekretær Åge R. Rosnes FUG konferanse, Gardermoen 22. oktober 2005.
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
Bibliotekprosjekt – Mortensrud skole
Foreldremøte 4.-5.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Drammensskolen ønsker foresatte velkommen inn i FRONTER
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
pedagogisk bruk av IKT i Osloskolen
Programfag til valg Et individuelt tilpasset opplegg.
Organisering og arbeidet i kommunene
Vi jakter på mulighetene
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Skolebesøk Presentasjon for HFs studieråd 31. mars 2011.
Hovedmålsetninger:  Forebygge psykiske problem hos ungdom  Utfordre unges holdninger og deres fordommer overfor psykisk helse og psykiske problemer.
Berit Bratholm BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Skolens digitale tilstand og ITU-monitor
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
Kristiansund videregående skole Vurdering uten karakter Bruk av LMS (Classfronter) Nettverkssamling i Stjørdal, 3. – 4. mai 2007.
Hvordan gjøre skoleundervisningen bedre?
INFORMASJONSMØTE 19. APRIL
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Prosjektbeskrivelse av Lærende nettverk
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Velkommen til Vikhammer ungdomsskole
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Velkommen til Varden skole Program i kveld
Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen.
Bredbånd i klasserommet1 Bredbånd i klasserommet – det virker som det ikke virker 12k / HØYKOM-prosjekt Presentasjon v/Torill Lønningdal, leder styringsgruppen.
Skole-/hjemsamarbeid - HiO Arild Storm 1 Skole-/hjemsamarbeid Høgskolen i Oslo Arild Storm.
Høgskolen i Oslo IKT-revolusjonen i mitt lærerliv! Digitale presentasjoner i eget arbeid Forelesning for A05 Hanne Christensen Monica Johannesen.
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i lærerutdanningen (S1C) 1) Utfordringer og ideer om videreføring og utvikling i arbeidet med ny grunnskolelærerutdanning.
TPO, mappemetodikk og grunnleggende ferdigheter Rakel.K.R.Næss Anne-Beathe Mortensen-Buan.
DIGITAL SKOLE HVER DAG Mattias Øhra. Hvor er vi i norsk skole ift. IKT? Digitale skiller:  Forskjeller mellom elever  Forskjeller mellom klassetrinn.
Utviklet av pedagoger i
NeVeRa – fra samarbeidsverktøy til LMS Samling 23. – 24. januar, Grand Åndalsnes.
iPad i grunnskoleopplæringen Lillehammer kommune.
Per Håvard Frilund Orientering Åndalsnes ungdomsskole Onsdag
Møte dataansvarlige Onsdag Kl Rom 211 Åndalsnes ungdomsskole.
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
iPad i grunnskoleopplæringen
REalfagskommune!.
Lærerik bruk av læringsteknologi «Skoleår»
Overgang for elever med spesielle behov
Nye IKT-løsninger fra skolestart 2015
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Utskrift av presentasjonen:

LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE

BAKGRUNN Våren 2005 tok grunnskolene i Halden kommune i bruk den digitale læringsplattformen (LMS-plattform) Fronter. Våren 2005 tok grunnskolene i Halden kommune i bruk den digitale læringsplattformen (LMS-plattform) Fronter. Samme året ble en plan for IKT utarbeidet med målsetninger for både ansatte og brukere (elever). Samme året ble en plan for IKT utarbeidet med målsetninger for både ansatte og brukere (elever). Kommunen har dessuten kjøpt inn LIKT-programmet for å sørge for en progresjon IKT-opplæringen. Kommunen har dessuten kjøpt inn LIKT-programmet for å sørge for en progresjon IKT-opplæringen. Det har foregått en omfattende oppgradering av datautstyr til skolene de siste par årene. Det har foregått en omfattende oppgradering av datautstyr til skolene de siste par årene. Kommunen har tilsatt en egen pedagogisk IKT-veileder sentralt, i tillegg til at hver grunnskole har fått inn IKT-veileder som en fast funksjon. Kommunen har tilsatt en egen pedagogisk IKT-veileder sentralt, i tillegg til at hver grunnskole har fått inn IKT-veileder som en fast funksjon. Kunnskapsløftet lanserte digital kompetanse som en grunnleggende ferdighet i alle fag. Kunnskapsløftet lanserte digital kompetanse som en grunnleggende ferdighet i alle fag. MEN – den digitale hverdagen er ikke like reell for alle i skolehverdagen … ennå! MEN – den digitale hverdagen er ikke like reell for alle i skolehverdagen … ennå!

HOVEDMÅLSETNING FOR NETTVERKET: Utveksling av erfaringer, kunnskap og ideer for å videreutvikle og øke kompetanse om og bruk av den digitale læringsplattformen Fronter i grunnskolen i Halden kommune.

Delmål 1 å gjøre IKT til en naturlig del av den daglige pedagogikken og en naturlig del av undervisningen å gjøre IKT til en naturlig del av den daglige pedagogikken og en naturlig del av undervisningen samarbeid og ressursdeling på egen skole og mellom skoler i kommunen samarbeid og ressursdeling på egen skole og mellom skoler i kommunen å legge til rette for tilpasset opplæring å legge til rette for tilpasset opplæring Alle lærerne skal bruke Fronter til :

Delmål 2 sitt daglige skolearbeid sitt daglige skolearbeid innlevering av skolearbeid innlevering av skolearbeid samarbeid mellom elever, klasser og skoler samarbeid mellom elever, klasser og skoler Alle elevene skal kunne bruke Fronter til :

Delmål 3 Det skal legges til rette for at foreldre/ foresatte: i økende grad tar i bruk Fronter til skole-hjem samarbeid

UTGANGSPUNKTET… EN KORT PRESENTASJON AV SAMARBEIDSSKOLENE

HJORTSBERG SKOLE 306 elever fordelt på 14 grupper. 306 elever fordelt på 14 grupper. 22 hele lærerstillinger 22 hele lærerstillinger Flere ansatte med god IKT-kompetanse. Flere ansatte med god IKT-kompetanse. Ca. 46 elevmaskiner, hvorav 2 bærbare. Ca. 46 elevmaskiner, hvorav 2 bærbare. 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke.

FOLKVANG SKOLE 200 elever fordelt på 10 grupper. 200 elever fordelt på 10 grupper. 18 lærere. 18 lærere. Flere ansatte med god IKT kompetanse. Flere ansatte med god IKT kompetanse. Ca. 40 elevmaskiner (både bærbare og stasjonære). Ca. 40 elevmaskiner (både bærbare og stasjonære). 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke.

STRUPE UNGDOMSSKOLE 398 elever fordelt på 15 grupper. 398 elever fordelt på 15 grupper. 58 lærere. 58 lærere. Flere ansatte med god IKT-kompetanse. Flere ansatte med god IKT-kompetanse. 64 stasjonære og 27 bærbare elevmaskiner. 64 stasjonære og 27 bærbare elevmaskiner. Alle lærerne har egne bærbare, assistenter tilgang til stasjonære. Alle lærerne har egne bærbare, assistenter tilgang til stasjonære. IKT-veileder har nedsatt 12 timer pr. uke. IKT-veileder har nedsatt 12 timer pr. uke.

? Øvrige grunnskoler i kommunen…? Øvrige grunnskoler i kommunen…?