Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Vikhammer ungdomsskole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Vikhammer ungdomsskole"— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Ungdomsskolen ja… En spennende, men en av de beste endringene i mitt liv”.

2 Velkommen til Vikhammer ungdomsskole
FANESAKER Utfordringer og mestring for alle En åpen og samhandlende skole Sunn og trygg skolehverdag

3 Ca 34 lærere og 4-5 assistenter Ledelse:
12 klasser 325 elever Ca 34 lærere og 4-5 assistenter Ledelse: Rektor: Ester Sandtrø Inspektører: Bodil Westby ( 8. trinn) Camilla Dahlen ( 9.trinn) Cecilie Marie Karlsen ( 10. trinn)

4 FAU – aktive medspillere Hjemmeside: www.vikhammerungdomsskole.no
Ordensregler Litt mer frihet = større ansvar FAU – aktive medspillere Hjemmeside: Fronter Mailadresse og telefonnummer leveres på første foreldremøte

5 Hvordan settes nye klasser sammen?
Kontaktlærere på hver skole grupperer elevene i 4 grupper Møte 10. mai: Kontaktlærere og inspektør på ungdomsskolen. Klassene settes sammen. Ungdomsskolen bruker barneskolelærerne til å gjøre en jobb med sammensettingen – dette fordi de er dem som kjenner elevene best! Målet er å få fire klasser som fungerer godt sammen sosialt og faglig. Spesielle hensyn må formidles til kontaktlærer på barneskolen! Det er nok mange som er spente m.t.p. hvem de kommer i klasse med., særlig siden vi ikke har noen tradisjon lenger for at elevene får velge noen de ønsker å gå sammen med. Men hva er erfaringene fra årets 8.trinn?

6 Gruppene og klassene er klare..
Klassene gjøres kjent fredag 27. mai Nye klasser møter på ungdomsskolen fredag 10. juni NB! Endret til tirsdag 14. juni

7 Dette sier ei jente på årets 8. trinn
”Klassen har nesten blitt som en familie: Vi har noen irriterende småbrødre, noen storebrødre som tøffer seg, og noen søstre som jeg er utrolig glad i. Familier kan være plagsomme, men man er glad i dem uansett og sånn er det med klassen for meg”.

8 Første møte… Nye klasser møter på ungdomsskolen tirsdag 14. juni
Kontaktlærer Elevrådet Skolesekretær, sosiallærer, rådgiver Får omvisning Tar klassebilde Ca en halv dag. Klassebildet skrives ut med navn – og alle elevene får et eksemplar med seg hjem før sommeren.

9 Til høsten… Sammenristingsuke
Foreldremøte uke 36 (onsdag 7. september) Klassekontakter velges. Bli-kjent-kveld for elever og foreldre i løpet av oktober. Arrangeres av klassekontakter. Sammenristiningsuke: innholdet planlegges av lærerteamet på 8. Mye fokus på fag i starten og at elevene skal kjenne seg trygge før de for eksempel drar på tur. Tidligere har 10.trinnet også invitert 8. til å gjøre aktiviteter sammen med dem. Bli-kjent-kvelden er det foreldrene som har ordnet med. Gjort før: kveldsmat, elevene har snakket om interessene sine.

10 Fremmedspråk og fordypningsfag ( 2t/uke)
Tysk Fransk Spansk Norsk fordypning Engelsk fordypning INFO: se hjemmeside+ lærere fra VUS kommer i klassene. Valg på eget skjema innen 10.juni

11 Utdanningsvalg (35t 8.trinn)
Obligatorisk fag i ungdomsskolen. Skal knytte grunnskole og videregående opplæring bedre sammen. Skal gjøre elevene kjent med utdanningsprogrammene i videregående skole. 8.klasse: Tar interessetest og jobber med heftet ”Min framtid”.

12 Mobbing – NEI TAKK!

13 ”Før jeg begynte på ungdomsskolen, trodde jeg at det ville bli vanskelig, men det har ikke vært så vanskelig som jeg trodde”.


Laste ned ppt "Velkommen til Vikhammer ungdomsskole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google