Fotograf Christian Houge

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kapittel 4 Forestillinger om det norske
Advertisements

Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
Innføring i bruk av speilreflekskamera
Endring av formidlingspraksis i samarbeid med skolen Tvangsgifte eller ekte kjærlighet? Museer som ressurs i Den kulturelle skolesekken Alta,
Bildekomposisjon.
Grafisk design Visuell kommunikasjon
Kontekst Basisbok Kapittel 3 Ord, bilde og lyd – sammensatte tekster
Medier og informasjonskunnskap
Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er.
Virkemidler og komposisjon
Emilie Alexandra Ertman 1mka
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
1.Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Dette er en vitenskapelig plansje i størrelse A1 (594mm x 841mm) laget ved hjelp av PowerPoint. Skriften her er Arial 48pt og fargen er lik streken.
Kulturnett som arena for arkivformidling
Arbeidskrav 3 selvvalgt tema - arkitektur. Oppstart i arbeid med ideer Første ideer – plakat til den norske opera, hvordan Få barna inn i operaen kampanje.
Hvordan Gud kommuniserer
En ting er sikkert – vi kan tilby deg langt mer
«STRYKEBRETTCOVER OG STATIV»
1. Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Kunst i grunnskolens barnetrinn
Kommentarer knyttet til forskningsmeldingen Kommentarer fra Henrik Jakobsen, professor, forskningsleder Avdeling for Realfag og Ingeniørutdanning Høgskolen.
Nye utfordringer Læringsstiler Taksonomi Læringsstrategier.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Forskerrekrutteringsbehov i Norge - Framskrivninger til 2020 basert.
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
GRANSKOGEN SKOLE CLAVARIA KUNST-SØM-KOSTYME HALVÅRSPLAN FOR HØSTSEMESTERET 2007 Alternativ opplæring (forberedelse til videregående skole) Antall:2 10.
Læreplanen Historie Vg2.
Bilder og bildespråk 123norsk.com.
Arbeidskrav 3 - Del 2: Litt barn – litt voksen? Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk.
Din nærhet til det du ser
Den grønne boksen Film moodboard og referanser. Alle sekvenser er tenkt skutt i en blanding mellom slowmotion og 25fps. Når refrenget kommer inn så begynner.
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Samtale om læremidlene
Studiespesialisering med formgivingsfag
Litterære virkemidler
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
En ulv. En Ulv..
Quiz 8 våren mai 2013 Spørsmål m/tema: ”Jorden rundt” © Erik Strømsøe
:58 Ullensaker1 Svarlogg.
Kunst og håndverk Maleri.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Charlie Hooker Kristin Eggum Myrvang Therese Hornsletten.
Næranalyse film – IMK
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Sammensatte tekster PPU
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
Sammensatte tekster ALU
Sammensatte tekster LUT LK 06 - Sammensatte tekster Hovedområdet sammensatte tekster viser til et utvidet tekstbegrep der tekst kan være satt.
 Oslo er Norges hovedstad og en stor by  Den ligger i Sør- Norge på Østlandet  Oslo er både en kommune, et fylke og en by  Den har litt over
Retorikk og skriving. Begrepskart litteratur skjønnlitteratur epikklyrikkdrama sakprosa.
Brukbarhetstesting og feltstudier INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon 7 november 2010.
Virkemidler i film  Mange vanlige enkeltbilder, og kjører dem fort etter hverandre.  Filmen har sitt eget språk,  sine egne ord.
Sammensatte tekster. Mål: gjenkjenne, beskrive og analysere elementer fra egenlaget sammensatt tekst. Faguttrykk: Format Blikkfang Bildeutsnitt Leseretning.
POP ART En kunststil mellom tallet For elever i trinn 7, Lysejordet skole Av studentlærere FKHBA15 HiOA.
PEDAGOGISK DOKUMENTASJON Undervisning F1B Liv Torunn Eik.
Hvilken farge ser vi? Hvitt lys har alle farger En sort flate absorberer alt lys En sort flate reflekterer ikke noe lys.
Informasjon om fagvalg for 1ST (studiespesialisering) for skoleåret
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Brukbarhetstesting og feltstudier
INFORMASJONS- ARBEID FOR
… når vi trenger litt perspektiv for å samle trådene?
Estetiske virkemidler
Kunst og håndverk 10.trinn
Nytt planleggingsverktøy for ekstremnedbør
Kapittel 4 Sjangrer Del 3: Skjønnlitteratur, lyrisk diktning
Fargelære.
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Bilder og bildespråk 123norsk.com.
Bilder og bildespråk 123norsk.com.
Utskrift av presentasjonen:

Fotograf Christian Houge Utstillingen AntArctica PowerPoint laget av Torgrim og Hege

Rom for kunst presenterte Christian Houge´s fotografier fra billedserien “Arctic Technology” på Oslo Sentralstasjon, og Trondheim Sentralstasjon i februar 2008. Christian Houge er en internasjonalt anerkjent fotograf, og bildene er tidligere vist blant annet i New York, London og Paris.

Svalbar Svalbard, reneste atmosfæren i verden. Øya velegnet til ulike former for klima- og romobservasjoner. Houge henter sine motiver fra denne forskningen; fokuserer på høyteknologiske antennekonstruksjoner i det magiske landskapet. Ser disse konstruksjonene som metaforer for menneskets søken. Kontrastene mellom urlandskap og teknologi, og det menneske-skapte. Houge setter søkelyset på vår avhengighet av teknologien på godt og vond.

AntArctica Jobbet med billedserien siden 2000. Besøkt Svalbard totalt ti ganger. Fotograferer i ulikt lys, og til ulike årstider. Mange bilder er laget i månelys med lukkertider på 3-4 timer. Bruker lyset som stemningsskaper, perspektiv og proposjoner til å forvirre synsintrykket.

Antenna Forest er skulpturer i landskapet. ”Land-art”. Mystisk landskap. Elton John har skaffet seg bilder fra serien. Format: (25 × 7,6m) Utstrakt landskapsformat (romantikken).

Houge bruker tekster , lyd, utsnitt og tunge grafiske sort/hvitt motiver til å spille med fargebildene som er laget med et panoramakamera i 6x17cm negativformat. I prosessen har også Houge hatt flere samtaler med Arne Næss

Analyse Format: 200 cm x 65cm, utstrakt lanskapsformat. Bilde: Himmel, fjell, antenne (parabol). Analyse: Kontrast natur og antenne, form og farge, natur og teknologi (vitenskapelig formål), installasjon, metafor (fremmedelementer). Ro, stillhet og kulde. Tid: 2008, ekstrem lukkertid 3-4 timer, Perspektiv: Kameravinkel. Antennene mektigere enn naturen.

Kilder Haugar Vestfold Kunstmuseums katalog Antarctica. www.christianhouge.no www.foto.no www.romforkunst.no/.../ www.boarding.no/art.asp?id=17864