Fasene i sykehusplanlegging – nå konseptfase

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Viktige transportutfordringer i Ringeriksregionen
Advertisements

Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Klinikk for psykisk helse og rus Vestre Viken HF
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Kommunal eiendomsvirksomhet
Helse Bergen HF - prosjekter og byggevirksomhet
Markedsinformasjon Helse Bergen HF - Prosjektkontoret
E16 Sandvika – Hønefoss Strategier og planer
Rådmannens forslag til Handlingsprogram 2012– 2015 Ragnar Sand Fuglum Direktør for kultur og teknikk AIRs høstkonferanse
Plan og rammer for ØLP Oppfølgningsmøter 2., 3. og 4. mars Hanne Gaaserød.
Bystyret og Fylkestinget vedtok i april 2012: Elgeseter gate skal bygges ut til en effektiv og attraktiv kollektivgate med høye miljøstandarder. Superbusstrase.
Haukeland universitetssjukehus Byggeplaner
MULIGHETSSTUDIE - UTVIDELSE AV HASLEHALLEN
HVA KAN ET HELSEHUS I DRAMMEN VÆRE OG HVORDAN REALISERE DET?
STATUS BANEPROSJEKT
Jernbaneverket Utbygging Regionale Prosjekter Vest (URV)
Helse Finnmark – der sola aldri går ned....
Reidar Aasheim, Prosjektleder Bø,
Elektronisk meldingsutbredelse
Praksiskonsulentordningen i Norge
Reguleringsplan Vendespor Ski sør -del av Follobanen – nytt dobbeltspor Oslo – Ski Åpent møte
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Kommunal planlegging Vi er her nå.
SAMHANDLINGSREFORMEN ORIENTERING BYSTYREKOMITÉ HELSE, SOSIAL, OMSORG
Mulighetsanalyse og høring av strategiplan
Status handlingsplan for Drammen sentrum
Livssykluskostnader og virksomhetskostnader
Mulighetsanalyse oppgradering/utvidelse av Drammen sykehus
Ny sykehusstruktur i Innlandet 1 Planprosessen 2 Spesielt om samfunnsanalysen Prosjektdirektør Roger Jenssen, Sykehuset Innlandet Innlegg for Regionrådet.
Skolebruksplan 3 Vedtak i fylkestinget 17. desember.
Nattland skole 8.juni 2011 Informasjon om det forestående byggeprosjektet.
Oslo 7.sept 2009 MEDISINSK TEKNISK FORENING Norwegian Society for Biomedical Engineering Medisinsk Teknisk Forening Symposium 2009 Status investeringer.
Pilot av pleie- og omsorgsmeldinger v1.6
Hvordan planlegge framtidas sykehus
IT-direktørmøte m/seksjonssjefene 11. desember 2013 Årsplaner på USIT.
Nytt Vestre Viken-sykehus (NVVS)
Sykkelsatsingen i Oslo kommune
LANGSUNDFORBINDELSEN NÆRINGSEFFEKTER OG FINANSIERING – Alternative title slide.
Kommunereformen – KS sin rolle i reformen
Kjerringsundet Ny veg mellom Otrøy og gossen
Styremøte 27.oktober 2014.
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
IKT et nødvendig hjelpemiddel ROR IKT ORKidè Interkommunalt samarbeid mellom de 11 kommunene på Nordmøre + Fræna og Nesset Samarbeidet startet.
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Kontaktutvalget for næringslivet 19. mars 2012 – Rådmann Osmund Kaldheim.
kommunereform faktagrunnlag - OST - oppdatert
Revidering av lokal lønnspolitikk 2014 status arbeid
Sykehuset Innlandet HF Arbeidet med fremtidig sykehusstruktur i Innlandet  Regionrådet for Hamarregionen Prosjektdirektør Roger Jenssen 21. oktober 2014.
Dimensjonering og organisering av mottaksfunksjoner St. Olavs Hospital
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
Sykehuset Innlandet – økonomisk situasjon
Statusrapport Boligsosialt utviklingsprogram fase 1 Kommunestyret 3
Rv. 23 Oslofjordforbindelsen – byggetrinn 2
Fremtidens psykisk helsevern og rus i Finnmarkssykehuset Gunn Heatta Konst. Klinikksjef.
Økt aktivitets- og arbeidstilbud til mennesker med nedsatt funksjonsevne, både i forhold til drift og investering (strategi- og behovsplan). Arbeidet med.
STYRING OG SAMORDNING – NASJONALT SYKEHUSBYGG HF Bjørn Remen, prosjektleder Sykehusbygg.
Pasientforløp – hjem til hjem
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
Marienlyst stadion Gamle Gress
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Enstemmig vedtak på styremøte i Jutul fotball 14. desember 2016
Styremøte 23. november Faste saker: Styremøte . mars
HNT Budsjett
Langtidsplan og budsjett
Administrativ organisering -
Irene Henriksen Aune, Koordinator EIEJ Agder Webinar 04. juni 2019
Utskrift av presentasjonen:

Fasene i sykehusplanlegging – nå konseptfase Utviklingsplan Idefase Konseptfase Forprosjektfase Bygge- fase ----- Meeting Notes (10/21/13 19:53) ----- - Endre til byggestart 2016-2017. - Åpning 2020/2021 Byggestart 2017 Åpning 2021/2022 2016 2014 -2015 2013 2012

Når skal arbeidene utføres? Aktivitet Oppstart Avsluttes Ferdigstille konseptrapport November 2015 Desember 2015 Godkjenning av konseptrapport Våren 2016 Finansiering 2017 2022 Bygging Høst 2017

Styret i VVHF sine vedtakspunkter knyttet til BS, RS, DPS og KS De fem distriktspsykiatriske sentrene (DPSene) bygges ut med mest mulig samling av poliklinikk og sengeposter og så langt som mulig knyttet til lokalsykehusene. DPS Asker legges til Blakstad i nytt bygg. Det fremmes en samlet plan for utbyggingene av DPSene i styremøte i juni 2014. Bærum, Ringerike og Kongsberg sykehus må sikres utvikling i tråd med Helse Sør-Østs eiendomsstrategi.

Vedlikehold og utvikling av de somatiske sykehusene på Bærum, Ringerike og Kongsberg Det er vedlikeholdsetterslep ved sykehusene. Det er årlig behov for vedlikehold. I tillegg må bygningsmassen tilpasses endringer i kjernevirksomheten jamfør de faglige rammene. Et hovedpoeng er nå å lage en plan i løpet av 2015 som sammenfatter både vedlikehold og utvikling. Dette gir: gir lavere byggekostnader mindre forstyrrelse for virksomheten bedre forutsigbarhet for alle som er involvert.

Tidsperspektiv og rekkefølge (somatikk) Foreløpig legges det til grunn at prosjektene gjennomføres parallelt ved de somatiske sykehusene i perioden 2017 – 2026 grunnet: Krevende å gjøre ombygginger i sykehus i full drift Vedlikeholdsmessig behov tilsier at arbeidet gjøres parallelt Faglige hensyn understøtter dette

Foreløpige estimater for de enkelte prosjektene ( jfr Foreløpige estimater for de enkelte prosjektene ( jfr. Multiconsult rapport(2012) tiltaksbehov for eksisterende bygningsmasse for 0-alternativet Bærum sykehus – 761 MNOK Ringerike 323 MNOK (ekskl. HSS) Kongsberg 418 MNOK Totalt 1,502 mrd 1,084 mrd I idefaserapporten er det lagt til grunn et investeringsnivå på 1,3 mrd for ombygging og oppgradering av BS og RS. (I dette inngår HSS og noen psykiatribygg)

Distriktpsykiatriske sentre DPS’ene drives i dag i 27 lokalisasjoner. Mange av eiendommene er leide. Dette er ikke en god struktur for fremtiden for eiendomsforvaltning og utvikling, og det er en krevende struktur for PHR. Planen for DPS’ene har som hovedmål å samlokalisere driften i fem DPS’er. Det er nødvendig å reise en del nye bygg. Disse er av en slik størrelse at de blir fremmet som egne prosjekter i tråd med tidligfaseplanleggeren.

Gjennomføre oppdraget fra vår eier Plan for DPS’ene Økonomisk ramme 1,5 mrd Rekkefølge og status Asker DPS. Idefasen Nytt akuttbygg Blakstad/Asker DPS behandlet i styret i juni Drammen DPS. Idefase fremmes som sak på styremøtet i september. Bærum DPS Idefase fremmes på et senere tidspunkt Ringerike DPS Idefase fremmes på et senere tidspunkt Kongsberg DPS Idefase fremmes på et senere tidspunkt