Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Irene Henriksen Aune, Koordinator EIEJ Agder Webinar 04. juni 2019

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Irene Henriksen Aune, Koordinator EIEJ Agder Webinar 04. juni 2019"— Utskrift av presentasjonen:

1 Irene Henriksen Aune, Koordinator EIEJ Agder Webinar 04. juni 2019
Forprosjekt for helhetlig samhandling og felles kommunal journal (EIEJ) Irene Henriksen Aune, Koordinator EIEJ Agder Webinar 04. juni 2019

2

3

4

5

6 Oppdraget - Overordnede rammer og føringer
Forprosjektet skal igangsettes med utgangspunkt i konsept 7, og gjennomføres i tråd med statens prosjektmodell. Direktoratet for e-helse skal lede forprosjektet. Kostnadsestimat P50 på 11,4 milliarder kroner skal legges til grunn som styringsmål i forprosjektet. Sektoren skal involveres i arbeidet. Det langsiktige målet er 100 % deltakelse fra aktørene i kommunal helse- og omsorgstjeneste, inklusive fastleger.

7 Det legges foreløpig ikke til grunn lovpålegg om obligatorisk innføring av journal-løsningen i innledende faser for kommuner eller fastleger. Før KS2-rapporten ferdigstilles bør det, i samarbeid med KS, inngås intensjonsavtaler med kommuner som representerer omkring halvparten av befolkningen utenfor Midt-Norge. Intensjonsavtalene bør inkludere gevinstrealisering, finansieringsprinsipper og prinsipper for risikodeling.

8 Nødvendige forpliktelser fra kommunesektoren må være avklart før kunngjøring av anskaffelsen(e).
Ansvaret for anskaffelsen(e) bør ikke ligge i statsforvaltningen. Forut for utlysning i markedet må organisatorisk ansvar for anskaffelsesprosessen(e), herunder en forpliktende rolle for kommunal sektor, være avklart.

9 Veien videre Direktoratet vil jobbe tett sammen med KS i forprosjektet
KS rigger seg for å ta et større ansvar for å samle kommunene Direktoratet ønsker fortsatt direkte samarbeid med referansekommunegruppene Supplerer prosjektet med flere kommuner og mer kompetanse innen arkitektur, strategi osv. Skal etablere en «kjernegruppe»

10 Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Irene Henriksen Aune, Koordinator EIEJ Agder Webinar 04. juni 2019"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google