VELKOMMEN til Konferanse om norsk ingeniørutdanning Klækken, 19. og 20. oktober 2006.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til TQM Partners vinterseminar tirsdag 23. mars 2009
Advertisements

NRT-sak 18/08 Oppfølging av NOKUTs evaluering av ingeniørutdanningen.
HVA MED MEG? Dato: Sted: Filadelfia,Arendal Kl:
Program Torsdag 12. desember: Matematikkfaget; den største utfordringen for gjennomføring i videregående opplæring? Program Torsdag 12. desember: Kl
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Velkommen til Ungdomstinget i Oslo Bispedømme
Del 3: pRaktisk prøve Vurdering av praktisk forståelse av
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Scandic Bergen City Hotel
Daglig leder program Samling 2, Hensikt Program samling 2 – 2013 Onsdag 16.oktober Velkommen, intro og 5.min presentasjon av fremdriftsplan.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Innbyggernes Helse-IKT - utfordringer og muligheter i den digitale pasientens møte med helsetjenesten InnoMed møteplass Best Western Oslo airport Hotel,
Velkommen til Erfaringsseminar november Gabelshus, Oslo
Velkommen til Fagmøte/kurs HELSEPLAGER TILSKREVET MILJØFAKTORER (el-overfølsomhet, kjemisk overfølsomhet mv.) Vanskelig, men ikke så vanskelig likevel!
NOKUTs evaluering av ingeniørutdanningen Evalueringen sett fra en liten høgskole Instituttleder Terje Tvedt Institutt for teknologi- og nautikkfag Høgskolen.
Velkommen til TV -konferanse Vrådal og 19. mai 2009.
Program for partnerskapskonferanse Thon Hotel Nordlys, Bodø juni 2009.
Forskningsseminar : Forskning og utdanning Får vi det vi trenger – og trenger vi det vi får? Åpning ved President Marianne Harg.
Fagdag for arkivtjenesten ved UiO Torsdag 19. juni 2014 kl – «Offentlighet og innsyn» - hvor står UiO? Gjennomgang av praksis og ansvarsfordeling.
Velkommen til fagsamling i klasseledelse 26/9-13
ØSTENSJØ ROTARY KLUBB inviterer til RYLA – 13. april 2008 Sørmarka Kurs og Konferansesenter, Enebakkveien Siggerud Tittel på seminaret:
Velkommen! The Rotary Foundation – TRF Vestnes, 14. september 2013 Rudshøgda, 21. september 2013.
Strategiseminar for fakultetsstyret og ledere mfl. i Malangen 8. og 9. oktober 2013.
Opplysninger: Deltakelse: Kurset er åpent for alle prester, kateketer og menighetspedagoger i Nidaros. Biskopen forutsetter at det skal særskilte grunner.
Universitetets største utfordring: Instituttenes største utfordring: Studentrekruttering
2 Internasjonal mobilitet i norsk høyere utdanning Margrete Søvik UMB,
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Tiltaksplan for å styrke realfagene 2007/2008 Geir Anton Johansen.
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Høgskolen i Østfold Personalseminar for IT-drift og Avdeling for IT Mandag 8. og tirsdag 9.mai 2006 Mühlbocks Hotell, Ed, Sverige.
Familien i rehabiliteringsfeltet. Konferanse 22. – 23. mai 2008 Auditoriet, Sunnaas Sykehus HF Familien i Rehabiliteringsfeltet. Hovedmålgruppe for konferansen.
Rotary Youth Leadership Awards Lederseminar for ungdom fra 18/19 til 24 år. Distrikt – 21. mars 2010 Tyriheim ved Sundvollen Arrangør: KOLSÅS.
VELKOMMEN ALEPH brukermøte 26. Og 27. oktober 2006.
Side 1 Olympiatoppen Nord-Norge, og Universitetet i Tromsø inviterer til nytt trenerseminar. STED: Universitetet i Tromsø. MH bygget. Vi byr på høyaktuelle.
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Nasjonalt Fagskoleråd Aud Larsen nestleder. Nasjonalt fagskolråd Initiert av KD Etablert april 2010 Første møte i desember 2010 Partssammensatt.
VELKOMMEN TIL LÆRERKONFERANSEN 2011 PÅ GJØVIK. Torsdag 7. april KL 11.15VELKOMMEN ved ordfører i Gjøvik, Bjørn Iddberg GJENNOMGANG AV PROGRAMMET, Ivar.
Ped-6324 Utdannings- og yrkesveiledning. 18. april 2013 Det indre læringsdrivet Det indre læringsdrivet Universitetet i Tromsø, Rådgiverforum Troms.
VELKOMMEN TIL LÆRERKONFERANSEN 2012 PÅ GJØVIK. Onsdag VELKOMMEN - OMVISNING 12.30LUNSJ SAMARBEID SKOLE - ARBEIDSLIV V/Sverre Narvesen,
Norges ressurssnettverk innen informasjonssikkerhet – NISNet Kick-off-møte Universitetet i Bergen 10. oktober 2007.
8-11. mai 2007 SARKOM SEMINAR SKANDINAVISK I BERGEN PROGRAM.
Historien om FURH - Behovet for en fagpolitisk forening innen helse- og sosialfag Karl-Johan Johansen 1.
Fornyelse mot høyere kvalitet vil kreve mer samarbeid Dekan Ole-Gunnar Søgnen Konferanse om norsk ingeniørutdanning.
VELKOMMEN til Konferanse om ingeniørutdanning Evaluering av norsk ingeniørutdanning - 2 år etter Quality Hotel 33, Oslo, 12. og 13. oktober 2010 FFI Forskerforbundets.
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Lærerutdanning ved Universitetet i Agder
Torsdag 23. oktober 2008 Kl Åpning av konferansen v/ Ove Kvammen, Leder FFI.
Hva skal til for å få alle skolene godkjent?
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
 Dialogmøte i Molde Innledning fra HiST Kari Kjenndalen, styreleder >> HiST >> Veivalg, alternativer >> Innmeldte spørsmål fra HiST.
International Water Association (IWA)  Vverdensomspennende medlemsorganisasjon og globalt nettverk for virksomheter og fagfolk som arbeider med vannrelaterte.
Program for samlingen Kl. Aktivitet Info. Dag 1, tirsdag 14. oktober. Møteleder Ove Austmo Lunsj   Velkommen Ove Austmo, funksjonsleder.
Økonomi- og innkjøpsforum
LÆRERKONFERANSE 2014 VELKOMMEN TIL ÅRETS LÆRERKONFERANSE PÅ GJØVIK TEMA UTVIKLING AV FAGSKOLENE.
09.00 – 10.00Registrering & kaffe – 10.10Velkommen! – 11.15Evaluering av kontrollutvalg og sekretariat – 11.30Pause og utsjekking
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
SINTEF Raufoss Manufacturing AS
Fagdag psykisk helsetjeneste, 12.mai 2009 Tina Skarheim, Velkommen Bakgrunn Litt om KS Dagen i dag.
Workshop: Veiledning innenfor kunst- og kulturfagene 26. – 27. oktober 2005 Senter for fransk-norsk forskningssamarbeid innen samfunnsfag og humaniora.
InnovasjonNet Målsetting Deltagere Organisering Utdanningstilbud Seminarer Take-off.
Styreseminar, styret for Helseforetakenes senter for pasientreiser ANS Grev Wedels plass, Oslo 20. august 2010.
En kort presentasjon Presentasjon på Medlemsmøte 1.
Seksjonskonferansene
Orientering om søkertall
Arbeidsmøte med foretakstillitsvalgte og foretakshovedverneombud møte 1 – 16.januar 2018 TA MED STORE POST-IT.
Utskrift av presentasjonen:

VELKOMMEN til Konferanse om norsk ingeniørutdanning Klækken, 19. og 20. oktober 2006

FFI har tradisjoner tilbake til 1934 (1934 – ”Lærer- og funksjonærforeningen Oslo tekniske skole”) (1946 – ”Lærerforeningen for de tekniske skoler”) (1977 – ”Norsk Ingeniørhøgskolelag”) FFI ble i 1995 medlem i Norsk Forskerforbund FFI er i dag en av 10 tidligere medlemsforeninger i Norsk Forskerforbund, som fra 1. januar 1999 fortsatte som fagpolitiske foreninger i den nye organisasjonsmodellen til forbundet. FFI har ca 250 medlemmer av tilsatte innen de statlige høgskolene og universiteter. FFI har lokalforeninger ved 13 virksomheter. FFI - Forskerforbundets forening for ingeniørutdanning

§1 FORMÅL Forskerforbundets forening for ingeniørutdanning (FFI) er en forening innen Norsk Forskerforbund. Foreningen har som formål å verne om ingeniørutdanningens plass innenfor universitets- og høgskolesystemet bl.a. ved å 1.1 fremme faglige og pedagogiske tiltak, 1.2 diskutere generelle spørsmål knyttet til lønns- og arbeidsvilkår, 1.3 være ressurs- og kompetansebase for Forskerforbundets hovedstyre i fagpolitiske spørsmål vedrørende ingeniørutdanning, 1.4 ha ansvar for å representere Norsk Forskerforbund i sammenhenger der dette er delegert fra Representantskap/styre.

Bakgrunn og idé for konferansen Fra prosjektsøknaden: ”Vi viser til dagens situasjon i Norge der den generelle interessen for realfag og teknologiske fag har vært sviktende i mange år. Svak studenttilgang til teknologiske fagområder er ikke bare truende for våre egne medlemmers interesser, men er også en åpenbar trussel for hele velstandsutviklingen i landet. Det er derfor viktig å få snudd denne trenden. Et bidrag til dette mener vi er å sørge for at de teknologiske utdanningstilbud er organisert på en god måte og har et innhold som er tilpasset det samfunnet vi lever i, slik at de kan fremstå som attraktive for potensielle søkere. Forskerforbundets forening for ingeniørutdanning (FFI) ønsker å bidra til dette ved å arrangere en nasjonal konferanse der tanken er å sette fokus på dagens organisering av norsk 3-årig ingeniørutdanning (bachelor i ingeniørfag). Vi ønsker å diskutere både det faglige innholdet og de krav og forventninger som i dag stilles til det vitenskapelige personalet innen dette utdanningsområdet”.

Jeg vil få TAKKE Norsk Forskerforbund for at vi fikk prosjektmidler til å arrangere denne konferansen. Alle FFI medlemmer har fått invitasjon til å delta. Vi endte opp med 38 deltakere inklusive innledere og spesielt inviterte fra andre organisasjoner og næringsliv.

Følgende tema vil bli presentert og diskutert : Ingeniørutdanning i et nordisk perspektiv. Aage Frantzen, Rådgiver NITO, Norge. Bert Luvö, Tekniklektor, Chalmers tekniska högskola, Sverige. Gunnar Mohr, Professor, Danmarks Tekniske Universitet, Danmark. Praksis og næringslivskontakt. Rune Strand Ødegård, Instituttleder HiG. Sverre Narvesen, Daglig leder RTIM (Raufoss Technology and Industrial Management) Internasjonalisering. Knut Brautaset, Dosent HiA / Styreleder i Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU) Studentrekruttering og gjennomstrømning. Karl Johan Holmås, Høgskolelektor HiB Faglig organisering og samarbeid. Svein Erik Pedersen, Høgskolelektor HiVe Sissel Ravnsborg, Dekan HiST, Nestleder NRT (Nasjonalt råd for teknologisk utdanning)

Torsdag 19. oktober Kl Tema: Ingeniørutdanning i et nordisk perspektiv. Ordstyrer: Ove Kvammen, Instituttleder HiB / Leder FFI. Innledninger ved: Aage Frantzen, Rådgiver NITO, Norge. Bert Luvö, Tekniklektor, Chalmers tekniska högskola, Sverige. Gunnar Mohr, Professor, Danmarks Tekniske Universitet, Danmark. Spørsmål og diskusjon.

Torsdag 19. oktober Kl Lunsj

Torsdag 19. oktober Kl Tema: Praksis og næringslivskontakt. Ordstyrer: Hans Engenes, Førsteamanuensis HiG. Innledninger ved: Rune Strand Ødegård, Instituttleder HiG. Sverre Narvesen, Daglig leder RTIM (Raufoss Technology and Industrial Management) Spørsmål og diskusjon.

Torsdag 19. oktober Kl Pause – kaffe – frukt.

Torsdag 19. oktober Kl Tema: Internasjonalisering. Ordstyrer: Kjell Skaug, Høgskolelektor HiA. Innledning ved Knut Brautaset, Dosent HiA / Styreleder i Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU): ”Internasjonalisering av høyere utdanning: strategi, programmer, muligheter, utvikling og trender”. Spørsmål og diskusjon.

Torsdag 19. oktober Kl Aperitiff Kl Middag.

Fredag 20. oktober Kl Tema: Studentrekruttering og gjennomstrømning. Ordstyrer: Hans Flornes, Høgskolelektor HiB. Innledning ved: Karl Johan Holmås, Høgskolelektor HiB Spørsmål og diskusjon.

Torsdag 19. oktober Kl Pause – kaffe - utsjekking.

Fredag 20. oktober Kl Tema: Faglig organisering og samarbeid. Ordstyrer: Erik Bråthen, Høgskolelektor HiVe Innledninger ved: Svein Erik Pedersen, Høgskolelektor HiVe Sissel Ravnsborg, Dekan HiST, Nestleder NRT (Nasjonalt råd for teknologisk utdanning) Spørsmål og diskusjon.

Fredag 20. oktober Kl Pause. Kl Generell diskusjon - oppsummering - avslutning. Kl – 14.00Lunsj.

En stor takk til ALLE for fremmøte og for alle bidrag underveis…