Resultat av konsernrevisjon Sykehuset Østfold

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunal betaling for utskrivningsklare pasienter
Advertisements

Forskrift om smittevern i helsehelsetjenesten
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Erfaringer fra internrevisjon
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
En stor og viktig del av helseforetakenes internkontrollsystem
Tema 7 FAG- OG SVENNEPRØVER
5. september 2013 Overingeniør Geir Sjøli Arbeidstilsynet Midt-Norge
Avtale mellom RHFene og NAV  Oppdragsdok. HOD:  For å få en mer samordnet formidling av høreapparater skal det inngås avtaler om oppfølging og rehabilitering.
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Revisjon ved Rikshospitalet den 11. – 18. desember 2007.
Individuelle planer etter helse- og sosiallovgivningen
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Varsling om kritikkverdige forhold
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Samhandlingsforum 11.april 2012 Samhandlingsreformen ! Erfaringer så langt - Ortopedisk avdeling SØ.
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Infeksjonskontrollprogram Smitteverntankegang i daglig arbeid
Smittevern – lover og forskrifter Regional smittevernlege
Nasjonale anbefalinger Helsetilsynets betraktninger
Demo. KvalitetsLosen 29. mai 2008
Gratulerer med dagen ”Brukerens hjem – din arbeidsplass”
Behandlingshjelpemidler - opplæring
Informasjonssikkerhet
Samhandling leder/verneombud
8. mai 2014 Helse, miljø og sikkerhet (HMS) hos USIT.
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Velkommen til Tilsynsutvalgopplæring
Håndtering av avviksmeldinger
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Kommunerevisjonens rapport - oppdrag fra Kontrollkomiteen 2014 Samhandlingsrutiner ved overgangsfaser.
Intern revisjon ved XXXXX avdeling XX
Planlegge og prioritere tiltak
Samarbeidsavtale med tjenesteavtaler og rutiner
Pasientforløp ”hjem til hjem”
Evaluering av utbruddsvarslingssystemet Berit Tafjord Heier Avdeling for infeksjonsovervåking, FHI Smitteverndagene 2007.
Tilsyn med kommunale helse- og omsorgstjenester til voksne personer med psykiske lidelser og samtidig langvarig rusmiddelmisbruk. Seniorrådgiver Arild.
Virtuell avdeling et nødvendig bindeledd i oppfølging av den utskrevne multisyke eldre pasienten?
Utskrivningsklare pasienter fra SØ til Sarpsborg kommune
Sikrer kommunene barneverntjenestens arbeid med undersøkelser?
Høring om overgang fra egen bolig til sykehjem Hvordan fungerer samhandlingen mellom sykehusene og kommunen vedr. utskrivningsklare pasienter som venter.
Samhandling Ambulerende team - Åpen omsorg Holmen
Fylkesmøte NSF Sarpsborg Virtuell avdeling: Visjon: Flere gode år i eget hjem med høy kvalitet på kommunale helsetjenester.
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Ny betalingsforskrift på kommunal medfinansiering og kommunal betaling for utskrivningsklare pasienter.
Superbrukerforum 23.april 2013 Seksjon Samhandling Anne Fiskaa Spes.rådgiver, stab samhandling.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Orientering etter tilsyn - Kommunikasjon i helseforetak - kirurgiske enheter Styremøte
Delprosjekt 3 Endring av praksis på lang sikt Siri A. Devik
Kvalitet, risiko og avvik
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Fokus på koordinerende enhet
Pilotering av tilsyn Introduksjonsprogrammet Gro Sevheim, rådgiver
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Sammen om det gode rehabiliteringsforløp
God vakt. Konferanse, Tønsberg 16
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
Juristsamling - Ålesund
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Utbrudd og utbruddshåndtering i kommunale helseinstitusjoner – og når skal vi screene? ... Eller må vi det egentlig? Horst Bentele, seniorrådgiver Molde,
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Resultat av konsernrevisjon Sykehuset Østfold Odd Petter Nilsen

Formål, tid og sted Kartlegge og vurdere om det er etablert intern styring og kontroll innenfor bl.a. utskrivning av pasienter og bidra til forbedring 2.juni 2014 Nevrologisk sengepost og nevrologisk avdeling

Systematisering Risikovurdering av funn Inndeling i 4 risikoområder: Varsling Utnevnelse av koordinator Manglende prosessbeskrivelse Det var ingen bomber i funnene. Det har vært kjente svakheter som vi nå ble minnet om og som vi fikk enda mer press på å få bedret

Hva fant revisjonen og hva har vi gjort? Risikoområde 1: Vurdering Funn: Vurdering av pasientens behov for kommunale tjenester og/eller hjelpemidler utføres ikke alltid korrekt Tiltak: Opplæring av ansatte i viktigheten av god og tidlig planlegging iht. avtaler Opplæring i bruk av dokumentasjon og PLO-skjema Opplæring i ansvarsavklaring mellom sykehuset og KHT Opplæring i betydningen av tverrfaglig samarbeid Tilrettelegge for faste tverrfaglige møteplasser i seksjonen Benytte kompetanse hos ergo-/ fysioterapeuter Tiltak i hovedsak intern opplæring i seksjonen og på kursdager

Hva fant revisjonen og hva har vi gjort? Risikoområde 2: Varsling Funn: SØ varsler ikke alltid om behov for tjenester innen fristen. Samtykke fra pasient er ikke alltid innhentet Utskrivningsklar pasient vurderes ikke alltid på korrekt grunnlag og beslutning / samlet vurdering dokumenteres for sjelden Tiltak Opplæring i krav til varsling, bruk av PLO-skjema, krav til dokumentasjon og samtykke

Hva fant revisjonen og hva har vi gjort? Risikoområde 3: Utnevnelse av koordinator Funn: Manglende etterlevelse av overordnet prosedyre i SØ for utnevnelse av koordinator (Forskrift om habilitering, rehabilitering, IP og koordinator) Begrepsbruk i prosedyre sammenfaller ikke med forskrift Tiltak: Avventer veileder til forskrift (våren 2015) som vil konkretisere denne litt forvirrende rollen i spesialisthelsetjenesten Det er vanskelig å identifisere denne rollen i forhold til andre koordinatorer, ansvarlig lege, forløpskoordinator kreft og mange andre koordinatorer. Hele SHT venter på avklaring

Hva fant revisjonen og hva har vi gjort? Risikoområde 4: Manglende prosessbeskrivelse Funn: Retningslinjer, samarbeidsavtaler og prosedyrer er dekkende for virksomheten, men er ikke helhetlig og godt presentert. Tiltak: Samleprosedyre / prosessbeskrivelse med oversikt over de avtaler og prosedyrer som regulerer vurdering, varsling og samarbeid med kommune er på plass E-læringskurs om dette utarbeides

Ledelsesfokus på samhandling Avdelingssjefene måles nå på Antall avvik som ikke er lukket innen 30 dager Antall innsigelse på faktura som kommunene får medhold i

Nytt tilsyn på vei.. Fylkesmannen skal undersøke om sykehuset ved systematisk styring sikrer forsvarlig utskrivning av pasienter med behov for kommunale tjenester i egen bolig. Tilsynet omfatter også sykehusets samhandling med fastlegene ved utskrivning. Tilsynet skal gjennomføres ved indremedisinsk og nevrologisk avdeling og omfatter pasienter utskrevet til Fredrikstad og Askim kommune. Det blir ført tilsyn med begge kommuner også, samt en spørreundersøkelse til pasienter/brukere. Det er stort sett de samme områdene som skal undersøkes (og de samme seksjonene) Har vi blitt bedre?? Det blir særlig spennende med SØ samarbeid / kommunikasjon med fastleger vedr. deres ansvar for hjemmeboende pasienter – er alt på stell der?

Tidspunkt for tilsyn Askim kommune – 18. og 19. mai 2015 Fredrikstad kommune – 26. g 27. mai 2015 Sykehuset Østfold 8. og 9. juni Ganske ressurskrevende med tilsyn og revisjoner, men veldig nyttig og lærerikt. Det er bare å glede seg!