Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UU og Fylkesmannens rolle
Advertisements

Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
Personalreglementet Sikrer medbestemmelse ved tilsettinger, oppsigelse og disiplinærforføyninger. Må ha 25% av de organiserte Sikrer klageadgang KY Knut.
Styrings- og administrasjonsreglement og Forretningsorden for styringsorganer
Hovedendringer Ansvarlig samordner er opphevet
GRUPPE 14 Bygging i 100-metersbeltetGruppe F
Vernekategoriene Nasjonalpark Landskapsvernområde Naturreservat
BYGGESAKSBEHANDLINGEN -fra den høye himmel til den dypeste fortapelse.
VA-tiltak langs Svelvikveien mellom Solumstrand og Svelvik grense – Orientering til Bystyrekomitèen Hensikt: Gi komitèen en orientering om.
Prosessuell Materiell Personell
Viktige lover og regler
Krav til Universell utforming i ny plan- og bygningslov og byggteknisk forskrift Marita Grande.
Informasjonsplikt og uttalerett
Kommunereform – Nye kommunale oppgaver?
BEHANDLING AV BYGGESØKNADER I MARKA
TILSKUDD TIL TILTAK I BEITEOMRÅDER November 2013.
Samspill mellom de nye plantypene
Kort om forsøk om samordning av innsigelser - FOSIN -Nordland Plankonferansen 11. desember 2013.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Reguleringsplaner.
Ny offentlighetslov Norsk Redaktørforenings høstkonferanse 2008.
Nye regler i byggesaksbehandlingen Bygningspolitikken er i hovedsak omforent Erfaringer fra byggesaksreformen Fokus på saksbehandling og dokumentasjonskrav.
1 Ketil Krogstad, KRD BE-dagene 2005, Storefjell Tidsfrister en liten oppklaring.
Innsigelsesinstituttet
Plan og miljø Energi- og klimaplan for Bærum kommune utkast januar 2009 seminar om ny plan- og bygningslov februar 2009.
Forvaltning av Forollhogna. Den grønne nasjonalparken Stort, sammenhengende, og i det vesentlige urørt fjellområde. Plante- og dyreliv. Villrein. Kulturminner.
Vurdering av behovet for verneplan for Sørkedalen
FOKUS: SØK Byggesaksseminar
Samarbeidsrådet for Naturvernsaker Vassdragsvern og kantsone- forvaltning Jan Olav Nybo Samarbeidsrådet for Naturvernsaker.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Maridalen – gang-sykkelveg
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Søkerkurs for tiltakshaver Tirsdag  Går du med byggeplaner til sommeren? Vi inviterer til et enkelt ”søkerkurs” på ca 2,5 timer 20. mars og.
Idrettens lovverk og styrets ansvar
Lier kommune Skog, strand og byråkrati – hvordan gjøre gode intensjoner til god politikk? Hvordan Lier kommune forsøker å møte utfordringene i regionen.
Landbruk på dagsorden i Karlsøy kommune Ass. fylkesmann Bård M. Pedersen.
PLAN OG BYGNINGSLOVEN LOVEN HAR BESTEMMELSER OM Arealformål
Samarbeid mellom seksjon BHM og fagdirektør ved Ahus
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
1 av Roger Iversen politisk rådgiver KRD BFO-konferanse Oslo, 18.november 2004 Hvordan skal man sørge for at de private og offentlige aktørene arbeider.
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Hensyn og verdier bak utformingen av statlig tilsyn med kommunesektoren: Rettssikkerhet for enkeltmennesket Bærekraftig.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum.
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Reguleringsplan - planprosess
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og administrasjonsavdelingen Kommuneplanens arealdel Kommunen skal ha en arealplan for hele kommunen som viser.
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
Kveldskurs for nybegynnere 15.mars 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Lovverket bestemmer Offentlige rammebetingelser som må tilfredsstilles.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Landbruk i utvikling – en utfordring for kommuneplanleggeren.
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Dispensasjonspraksis i Tromsø kommune
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 27. januar 2016.
Ny skogbruksforskrift i Marka
5 Marius Stub.
Dosent Ingun Sletnes Presentasjon 8 Delegasjon 29. januar 2015.
Markarådet 5. mai 2015 Bjørn Bugge 2015 Markarådet Mai 2015.
Regionkontor landbruk
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 14. februar 2017.
Fylkesmannen i Buskerud
Seksjon byggesak.
UU og Fylkesmannens rolle
Jordvern og leiejord Hvordan vi som landbrukskontor jobber med disse tema Stein-Even Fjellaksel, Plan- og landbruksrådgiver i Evenes kommune.
Velkommen til NVEs Informasjonsmøte
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700 km2 > 1500 hus, 3000 hytter

Gjennomgang av loven.. § 1: Formålet med loven Fremme og tilrettelegge for friluftslivet, naturopplevelse og idrett Sikre grensene – bevare natur-kulturmiljø, landskap …idrett som naturlig kan innpasses i Marka…. Samtidig tas hensyn til bærekraftig bruk til andre formål – ”flerbruksprinspippet”.

Grensene § 2: Markagrensen kan gis forskrift om justering av grenser etter at loven er vedtatt….. Fastsetting av grenser i loven

Myndighet §3: MD øverste myndighet – kan legge oppgaver til FM Kommunen: 1. instans behandling etter M- loven. Også tilsyns og kontrollmynd.av loven SNO’s rolle.

FMOA’s ansvar …. § 3: FMOA – saker som 1. instans Forutsetter nær samarbeide med MD: -regionalt fagorgan naturvern, friluftsliv og landbruk -klagesaker etter M-lov og skoglov/forskrift -forberede vernesaker -Sekr.funksjon Markaråd? Får arbeidsinstruks fra MD

Bygge- og anleggstiltak §§ 4-8: Best. Til bygge-anleggstiltak, saksbehandling m.m.| Forbud mot spredt utbygging og hytter § 4: Byggeforbud gjelder ikke landbruk (§ 5) Ny næringsvirksomhet utover landbruk forbudt Forskrifter etter skogloven vil revideres

Bygge- og anleggstiltak i Marka Nei til ny næringsvirksomhet utover landbruk Serv.steder kan utvides og nye kan etableres Kan gis best. Om spredt bebyggelse (§6) i tilknytning til eks. bebyggelse Bygningsmessige endringer, utvidelser m.m. kan spesifiseres

Andre bygge- og anleggstiltak ”Loven skal ikke være til hinder for vedlikehold, hensiktsmessig modernisering og andre bygge- og anleggstiltak som er nødvendig for å opprettholde disse etablerte lokalsamf. Eller enkelt hytteliv på et tilfredsstillende nivå”

Lovverk Tillatelse etter Markaloven – overstyres av landskapsvernet – må gis disp. Strenghet: M-loven strengest – gjelder i tillegg til verneforskriften

§ 9 Tilrettelegg. ferdsel, stier, løyper m.m FMOA er gitt en rekke fullmakter -vurdere krav om reg.plan Mindre tiltak etter M-loven, større etter PBL gjennom reg.plan

Støy Flertallet i komiteen mener at: ”Hensynet til et støyfritt miljø må vektlegges i den videre praktiseringen av markaloven”.

Idrettsanlegg Idrettsanlegg som kan innpasses i Marka…. Løyper: Ikke skille skøyting/klassisk. ”Inngrep som krever sprenging, masseforflytning eller tilførsel av eksterne masser vil som hovedregel kreve reg.plan….”

§§14-16 Disp, klage…. Søknad og tillatelse: Forutsetter at fordeler ved tiltaket skal være større enn ulempene Dispensasjon er unntak…. Kommunal vurdering -klar overvekt av hensyn for disp skal foreligge før ev. tillatelse! Alle disp.vedtak sendes FM., ev. klager til FMOA. FMOA kan omgjøre vedtak!

Klagebehandling FMOA er klageorgan på Markasaker og disp.saker DN og MD ankeinstans FMOA kan omgjøre vedtak uten klage Klagerett for organisasjoner fastsatt i loven

Tilsyn og kontroll Statens Naturoppsyn – SNO SNO – tilsyn med en rekke lover samt Markaloven –hjemles i SNO-loven Kommunene- tilsyn med PBL. – hjemles i Markaloven

Økonomiske konsekvenser ”MD vil tildele FMOA nødv. Ressurser for å få til best mulig organisering, klagebehandling, kompetanse og enhetlig praksis.” SNO fikk 2 stillinger i mill. på MD’s budsjett 2010 Ev.drift av Markaråd anslått til pr. år.

Konklusjon – alle vedtak…. Hensyn til grensene – samt friluftsliv, naturopplevelse og idrett legges til grunn for alle avgjørelser Fravær av støy vesentlig Planlegging i Marka – krever tillatelse fra MD Gode rutiner vesentlig Samordning med nabofylkesmenn..