Noen tips NORD-TRØNDELAG - noen tips til de som vil revitalisere STUDIEARBEIDET i organisasjonen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

Ny lov om voksenopplæring med forskrift
Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Studieforbundet natur og miljø
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Velkommen!.
¾ Et løft i livet Smakebiter fra lysbildene
Global Dignity Day Informasjon til rektormøte, Telemark Thomas Horne Prosjektleder Global Dignity Norge.
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
1 Likemannsarbeid i LHL Generell presentasjon utarbeidet i november 2011.
Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Kvalitetsarbeid i studieforbundene •Lunsjseminar i Vofo •Sonja Jacobsen •Bygdefolkets studieforbund.
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom.
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
Hva er aktivitet og deltakelse?

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Studiearbeid i Mental Helse
Kursadministrering – litt om studiearbeid i fylkene og lokallagene.
Mestring og forebygging av depresjon
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Kursvirksomhet i frivillige organisasjoner ABC for kursarrangører Studieforbundet natur og miljø.
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
KARRIEREPLANKURS Bakgrunn: Bidra til å få ungdom ut av ledighet og tilbake til skole eller annen opplæring. Utfordring: Utforme og gjennomføre et konkret.
Styret – hjertet i foreningen
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Informasjon til fylkes- og lokallag
Ny Lov og forskrift om voksenopplæring 2010 VOFO Læring og Kompetanse Presentasjon
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
1 Håndbok for tillitsvalgte i klubbstyrene STYRETS OPPGAVER I KLUBBENE Informasjon NBF vil i løpet av tilby klubbene - Veivisern - en håndbok for tillitsvalgte.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Planarbeid. Studieplanen Omtalt i forskiftens §2. Kurset skal være i samsvar med en studieplan som er forhåndsgodkjent av studieforbundet. En plan som.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
September 2014 Gry Nørstenget
Psykologer i kommunene
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
Langhus håndball Leder Nestleder Økonomi KassererDugnader/loddUllmax Informasjon Sekretær WEB-ansvarlig Event/arrangement JulecupArrangementEvent SPTKMarkedInnkjøp’matrialforvalter.
Lek og Læring i barnehagen
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Velkommen til et nytt skoleår!
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Kursvirksomheten vår. Norges Husflidslag Noregs Ungdomslag Frilynt Norge Norsk Kulturarv Hologaland Amatørteaterselskap (HATS)
Levanger ungdomsskole og FAU inviterer til temamøte for elever og foreldre Tema fra skolen – aktuelt for hvert trinn Pause, salg av kaffe og kaker.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
HLF - Skolens Grunnkurs
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Studieforbundet natur og miljø
Møteplassen Til nyvalgte studieledere:
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Likeperson Navn:……………
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Studieforum Studieforbundet Funkis
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

noen tips NORD-TRØNDELAG - noen tips til de som vil revitalisere STUDIEARBEIDET i organisasjonen

Studiearbeid Kan og bør brukes målbevisst i organisasjonen Hever og styrker organisasjonens kunnskapsnivå Hjelper å nå mål satt opp i strategi og arbeidsplan Studiearbeid er en.. Viktig positiv sosial faktor Viktig motivasjonsfaktor Viktig faktor i medlemspleien

Medlemspleie Organisasjonenes viktigste oppgave er medlemspleie, det vil si: Å verve, ta vare på og holde på medlemmene Hva er medlemmene først og fremst ute etter : Informasjon om sykdommen Mestring av livet med sykdommen Sosiale aktiviteter og trivsel Dette kan man ivareta ved hjelp av studiekurs.

Studiearbeid i lokallaget Lytt til medlemmenes ønsker Vær planmessig; –studiekurs inn i årsplan / handlingsplan Markedsføring; –informasjon og motivasjon er viktig Rutiner for søknader og rapporter Styret holder tømmene –oppmuntring og kontroll Velge studieleder Opplæring og oppfølging

Velkjente studieaktiviteter Studiearbeid Likemannsarbeid – flere kurs Brukermedvirkning – flere kurs Organisasjons og tillitsvalgtkurs – mange ulike kurs Motivasjonsgrupper Diabetisk slitenhet Skipper på egen skute –Mestringsterning Å leve et friskere liv - men dette er bare en liten snipp av mulighetene vi har!

Aktivisering Motivasjonsgrupper Qi Gong Stavgang Isfiske Lev aktivt med din sykdom i vann / i sal Fysisk aktivitet – forebygging / rehabilitering Aktivisering (trening) ny presisering – det kan føre til flere nye kurs

Hobby og håndverk Søm, strikking, brodering, billedvev ………… Blomsterdekorasjoner andre dekorasjoner Maling med oljefarger Scrapbooking Tresløyd Knivmaking Vinkultur

Mat og ernæring Matglede Motivasjonsgrupper Tradisjonell matlaging Matkurs for de med allergier

Trivsel og hygge Planlegging og gjennomføring av –Lokallagsaktiviteter –Jubileumsfeiring –Helgekurs –Dag- / kveldskonferanse –Temamøter og annet Livsglede – hva er det

Ut på tur Kulturhistorisk studietur Tur i norsk natur –i fjæra, på fjellet, i skogen, på sjøen Bærturer / soppturer Fisketurer Studium av fugler og dyr Besøk på interessante steder

På hjemmesidene finner du alt du trenger av kunnskap for å melde inn og ferdigmelde kurs til Stoffet er enkelt og greit fremstilt og det kreves ikke mer enn litt tid å sette seg inn i det. Det kreves en registrering og noe praktisk arbeid for å avholde kurset - men det «betaler seg» fort.

Kursplaner for «ALT» Språk og tegnspråk Hobby og håndverk Historie og litteratur Psykologi, jus, samfunn og pedagogikk Organisasjon og ledelse Økonomi og IKT-fag Helse, sosial og interessepolitikk Organisasjonsspesifikke studieplaner Alle studieplanene er rammeplaner – noe som gir stor frihet til å gjennomføre mer «skreddersydde» kurs Man kan også utarbeide egne studieplaner og få dem godkjent

Krav og regler § Krav og regler § Ingen nedre eller øvre krav til antall deltakere Krav om deltakelse på ¾ av timene Varighet; fra 8 timer og oppover Nedre aldersgrense 14 år Hver time på 60 min inkl. 15. min pause Må søke innmelding før kurs og gi ferdigmelding etter avsluttet kurs Deltakerne har krav på kursbevis Kurs skal kunngjøres, være åpne for alle

Fordeler ved studiekurs Ferdige kursplaner Tilskudd OT, TRT og Verdibrev TRT Ingen melkeku, men kan dekke deler av utgiftene Gratis bruk av offentlige undervisningslokaler Studiekurs vil kunne øke aktiviteten i laget Studiekurs virker samlende for medlemmene Studiekurs kan gi laget tilbud som passer alle

Studiekurs Hva må dere ha: Interesse og motivasjon Fantasi og kreativitet «Guts» - Stå på vilje Litt enkelt papirarbeid Et positivt styre En aktiv, kompetent og ryddig studieleder Forståelse for at dette lønner seg i medlemspleien Dere kan faktisk – om dere vil - gjøre enhver aktivitet i laget om til et studieprosjekt

Studiekurs Hva dere må gjøre: Tre stadier i kursarbeidet: Forberedelse Gjennomføring Etterarbeid

Forberedelse Tid og sted Budsjett Forelesere / ledere Markedsføring –påmelding Registreringsskjema Materiell Utsyr i kurslokalet

Gjennomføring Pass tiden – start, slutt og pauser Redegjøring av kurset Praktiske opplysninger Deltakerregistrering Vise nødvendig fleksibilitet Gjennomføre selve kurset Oppsummering og evaluering Deltakerbevis

Etterarbeid Ta vare på evalueringene – lær av dem Økonomisk oppgjør – betale regninger Rapport og regnskap, ferdigmelding Ta kopi av disse papirene Oppbevar for senere bruk OBS! Regnskap m. bilag skal oppbevares av kursarrangør etter regnskapslovens bestemmelser

Krav til forbundet Hovedorganisasjonen må satse aktivt på studiearbeid Motivere fylker og lokallag til å drive studiearbeid Kurse studieledere kontinuerlig og på alle nivå Støtte og veilede valgte studieledere Lage studieplaner og studieforslag Sette av nok ressurser til dette arbeidet