Mobilt røntgen 04.06.14.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Advertisements

Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Turgruppa v/DPS Stjørdal ”Fysisk og psykisk helse henger nøye sammen”
Personlig pålogging – samme Bruker og Passord som på internett
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
Informasjonsbrosjyre om behandlingshjelpemidler - for pasienter
Samhandling med St. Olavs Hospital
Velkommen til Vestre Nes Omsorgsbolig
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Om tyver og helse Andreas Moan Dr.med. Pt HOD 2041 – et magisk år.
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
BraWeb Bestilling. Bravida tilbyr nå BraWeb Bestilling.Dette er et web-basert system for arbeidsbestilling. Systemet er interaktivt og dynamisk, og gir.
Line Hurup Thomsen, PKO sykepleier Stavanger universitetssykehus
”Åpen innleggelse” – Konsekvenser og utfordringer for samarbeid
Norske fyrtårnskommuner
REHABILITERING Ved Helsehuset Sarpsborg
Operasjonsplanlegging
Samhandlingsreformen sett fra en stor kommunes ståsted
Haugaland og Karmøy Distriktspsykiatriske Senter (DPS)
30. juli 2013 Silje Winther Seksjon for studentinformasjon og opptak
BERGEN FENGSEL.
Kommuneoverlege Madli Indseth
Jeanett Lagesen Fagradiograf
Velkommen til foreldremøte på Aktivitetsskolen Ekeberg
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Opplæring: Hvite Sider Søk i og bruk av Hvite Sider DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore Jo NilsenOpprettet.
Drammen kommunes arbeid for å forebygge kjønnslemlestelse hos jenter
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Rehabiliteringsinstitusjonene – status etter et.
Orientering om NAV Drammens oppfølging av ungdom Helse og sosial- og omsorgskomiteen NAV-leder, Steinar Hansen Tirsdag 5. november, 2013.
Sammenlikning av resultater på tvers av tjenester (utvalgte skalaspørsmål) Innbyggerundersøkelsen 2013 Prosjektnummer TNS /
Regional seksjon for psykiatri, utviklingshemning/autisme
Evaluering av helsereformen Momenter Bjørnar Allgot Norges Diabetesforbund.
Legemiddelinformasjon - et skrikende behov -
Timesammedag ved RLS Hvordan fungerer det hos oss? Anneli Vorvik legesekretær Risvollan legesenter Trondheim.
Studieopplegget Bakgrunn Innhold Gjennomføring av studiegrupper
Aker sykehus: JetRek 101 Bakgrunn
Velkommen til foreldremøte. SAMU og valg  Samarbeidsutvalget oppgaver er å holde juleverksted, felles tur og blir forelagt dokumenter som årsplan og.
Praktisk informasjon om Marihøna barnehage
Etablering av øyeblikkelig hjelp døgntilbud i Fosnes kommune Med fokus på et helhetlig pasientforløp og kompetansebygging Gardermoen 4 juni-14 Anne Johanne.
BPA | Borgerstyrt Personlig Assistanse. » Hvor finner jeg BPA? » Under fanen tjenester ligger BPA.
Gruppebehandling for eldre med nedsatt funksjonsevne
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
PASIENTFORLØP VED BILDEDIAGNOSTIKK: ”AKUTT APPENDICITT” HOS VOKSNE PASIENTER REIDUN FOUGNER overlege AVD FOR BILDEDIAGNOSTIKK ST OLAVS HOSPITAL rf.
Mobil røntgen, et lykkelig samhandlingstiltak!
Velkommen til foreldremøte på SFO
Dokumentasjonsdag Torsdag 17.mars :00 – 15:00 Oppsummering fra gruppearbeid.
Oslo universitetssykehus består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet (inkl. Radiumhospitalet)
1. 2 noe om hva slags tjenester sykehus yter mot andre helsetjenesteytere brukerne av disse tjenestene spesielt om fastlegens rolle, og.. hvilke arbeidsoppgaver.
29. juli 2014 Silje Winther Seksjon for studentinformasjon og opptak
Raskere tilbake Lovisenberg DPS
PASIENTFORLØP VED BILDEDIAGNOSTIKK: ”AKUTT APPENDICITT” HOS VOKSNE PASIENTER REIDUN FOUGNER overlege AVD FOR BILDEDIAGNOSTIKK ST OLAVS HOSPITAL rf.
Mobilt røntgen Samhandlingskonferanse 12. mars Alfred Rostad, Prosjektleder Ragnhild Bøhm, Sykehjemslege.
Røntgenundersøkelser ved SARS Seksjonsoverlege Knut Grønseth Thorax radiologisk seksjon Radiologisk divisjon Ullevål universitetssykehus
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Sengepost Inn, over og ut Avdeling for kliniske systemer.
Til deg som er henvist og fått tilbud ved Allmenn psykiatrisk poliklinikk, Nydalen DPS Behandling Når utredningen konkluderer med at det foreligger en.
Hva er en pasientreise? En pasientreise er transport av pasienter til og fra undersøkelser og behandlinger hos offentlig godkjente behandlere Hovedregelen.
Andøy kommune Pleie og omsorg
Velkommen til oss på D3 Versjon 2017
Hydrocephaluspoliklinikken
Koordinator kartlegger Pasienten/pårørende møter den frivillige
Normal arbeidsflyt Henvisning til røntgenundersøkelse fra
Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser
Elektronisk henvisning
Enkel brukerveiledning
Skype for Business i pasientbehandling
Enkel brukerveiledning
Dialogmelding lege - lege
Utskrift av presentasjonen:

Mobilt røntgen 04.06.14

Hvorfor mobil røntgen? Er et treårig prosjekt som går ut på å få røntgen ut til pasienter i institusjoner som er vanskelig flyttbare pga et komplisert sykdomsbilde. Disse pasientene blir ofte ikke diagnostisert med røntgen pga at de kan bli dårligere av transporten inn til sykehuset, enn fortjenesten av røntgen. Kjører ut der pasientene er og tar bilde av de i egen seng. Dette er da et prosjekt som er spesielt besparende for pasientene og muligens økonomisk besparende ift transport og følgepersonell.

Status Kjører rundt i en Volkswagen Caddy Maxi. Røntgenapparatet er digitalt og av typen Dragon LW (Light Weight) med trådløs detektor. Blir i første omgang tre radiografer som roterer innom bilen. Tjenesten er nå åpen for alle sykehjem/ omsorgsboliger i Vestfold. Tilbudet har også blitt gitt til kriminalomsorgen og boliger for funksjonshemmede/rus/psykiatri. Vi setter et krav om at det må være et fast personale som jobber på de stedene vi betjener.

Fremgangsmåte Henvisning fylles ut av lege Ved behov for røntgenundersøkelse av skjelett, lunger eller oversikt abdomen (uten bruk av kontrastmiddel) kan mobil røntgen kontaktes. Mobil røntgen kan ikke utføre: Kontrastundersøkelser Røntgen av hode CT, MR, Ultralyd 

Fremgangsmåte Ved akutte undersøkelser (innen 48 timer): Pleier eller lege kontakter mobil røntgen pr. telefon: 901 46 701 Det avtales tid for undersøkelse pr. telefon Henvisningen leveres radiograf når mobil røntgen kommer. Ved elektive undersøkelser: Institusjonen sender henvisninger elektronisk eller pr post til sykehuset. Mobil røntgen ringer og avtaler tid for undersøkelsen.

Fremgangsmåte Det beregnes ca. 20-30 min for å gjennomføre en undersøkelse med mobil røntgen. Pleier må være til stede ved undersøkelsen for eventuell assistanse. Bildene er tilgjengelig på røntgenapparatet i det undersøkelsen er foretatt og kan ses på av henvisende eller tilstedeværende lege, om ønskelig. Ved akutt/ -øyeblikklig hjelp, beskrives bildene umiddelbart og svar ringes inn til henvisende lege samme dag/ ettermiddag, samt at det sendes svar pr post. Viktig at det er presisert på henvisningen om røntgenlege skal ringe inn svaret, og at det er et telefonnummer man kan ringe.

Fremgangsmåte Da vi setter opp en kjøre-rute hver morgen bør undersøkelser som er ønsket inneværende dag bestilles før kl 09.00. Ved kliniske symptomer som tilsier behandling eller innleggelse på sykehus, skal mobil røntgen ikke benyttes. Gi beskjed til mobil røntgen pr telefon dersom planlagte undersøkelser må avbestilles av ulike grunner. Dersom tjenesten ikke er operativ må pasientene henvises til røntgen ved radiologisk avdeling, Sykehuset i Vestfold, eller røntgeninstitutt. Tjenesten er tilgjengelig: hverdager mellom kl 08.00 – 15.00.

Hva skjer fremover? Vil drive med informasjonsarbeid opp mot institusjoner som ikke benytter tjenesten. Vil frem til høsten 2014 inkludere alle sykehjem/omsorgsboliger i Vestfold slik at det blir fullskala drift etter det (håper og tror alle er inkludert før den tid!). Prosjektet varer ut 2016. På http://siv.no/fagfolk/henvisningsrutiner/Sider/mobilt-rontgentilbud.aspx finner dere info om henvisningsrutiner og herfra kan også henvisning printes ut. Ser helst at baksiden på henvisningen fylles ut for hver pasient slik at vi kan få svar på noen punkter vi skal evaluere i prosjektet. http://www.nrk.no/vestfold/olga-_81_-far-hjelp-fra-rontgenbil-1.11427843

Spørsmål??