Film - i bogruppe for personer med demens Et middel til engasjement og trivsel? Et alternativ til en beroligende tablett? Prosjekt om utprøving av audiovisuell.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fra idè til ferdig produkt
Advertisements

Bruk av GPS for personer med demens – erfaringer fra Trygge spor
Indikatorer og forutsetninger for god pleie og behandling Hvordan kan legen sikre verdighet og omsorg for de gamle? Gerd Torbjørg Åmdal Overlege / Spesialist.
AVLASTNING Melhus
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
VIANOVA NETWORKMEETING 2013, 25 YEARS WITH CIVIL&SYSTEM ENGINEERING Hvordan møter VIANOVA'ere kunden sin Hjelpe kunden til å lykkes, Skap fremtid og engasjement.
KOLLEGASTØTTEORDNING VED SYKEHUSET I VESTFOLD
Det gode Det rette Det rettferdige
v/Oversykepleier Jan Erik Fosmark
Folkehelsemeldingen - hovedtema og strategier
MATGLEDE.
Glitre barnehage.
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
Leverandørutviklingsprosjekt
"Lyn og torden".
Vitensenteret i Trondheim
”Med hodet over vannet…”
LIVERPOOL CARE PATHWAY (LCP)
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
St.meld. 25 (2005 – 2006) Mestring, muligheter og mening «De fleste undersøkelser peker på dagligliv, måltider, aktivitet, sosiale og kulturelle forhold.
Ny rammeplan for barnehagen
Rapport år i utvikling Åpne opp for «fristilt frivillighet» Økt synlighet Arbeide for økt offentlig støtte Ta vare på og fornye Grasrotforankring,
Mestring gir trivsel og trygghet Avdelingssykepleier Cecilie L
Den vanskelige samtalen Rusforum i Nord-Østerdal
Geriatrisk ressurssenter – en del av Samhandlingsarena Aker –
Larvik – der det gode liv lever!
”HVA MENER DU?” FORSTÅ OG BLI FORSTÅTT
"God bagasje på livets reise."
Kunnskap som bestilt En kommunes bruk av konsulenter til å evaluere omorganiseringen av 16 kommunale barnehager Førstelektor Mari Pettersvold, Høgskolen.
En stemningsrapport fra felten 6 uker før 18. juni Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Etikk i Haugesund Kommune
HVORFOR TENKE NYTT? i verdens beste velferdsstat…
Etter TV-aksjonen Hovedmål for TV-aksjonen Økt åpenhet og forståelse Livskvalitet og deltakelse Forskning som kan bidra til å løse demensgåten.
Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.
1 Etablering av dag- og avlastningstilbud til yngre med demenssykdom i Modellkommuneprosjektet Inger Lise Sørensen Avd.leder / Prosjektkoordinator.
Workshop, Dokka – 9. nov
FORELDREMØTE NYE 8. TRINN ÅSTVEIT SKOLE 23. April 2013
Kognitivt perspektiv Kirsti Lauvås
Er det nokke da? Brit Steinnes Krøvel
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Deltakende læring.
Spillteknologi og eldre/demente Sammenstilling av åpne kilder og telefonintervju med utvalgte kommuner for å samle kunnskap og erfaringer til bruk i Teknoklubben.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Foto: Einar Engdal Marit H. Angen og KOR-KJEKT koret Rica Seilet Hotel, 18.april 2013 Råkhaugen dagsenter- et mangfold av muligheter.....
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
Ann-Marit Tverå Tjærahågen bofellesskap MÅLTID -en viktig aktivitet i sykehjem.
«Recoveryverksteder - fellesarenaer for utvikling, samarbeid og kunnskap» Nettverkssamling for kommunepsykologer Sandefjord
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Pensjonistforbundet Buskerud Ledersamling 24.september 2015.
Starten på eventyret Inger Johanne Warholm & Runa Møller Tangstad.
Samarbeidskonferansen 1. juni 2007 Styreleder Torhild Bransdal.
Videreutvikling og systematisering av aktiv omsorg for eldre i sykehjem/omsorgsbolig Saken ble første gang beh i kom. 26/10 da Ut ble valgt som saksordfører.
IKT-BASERT PÅRØRENDESTØTTE Resultat av evaluering
Relasjonskompetanse på Skeie skole
Innovasjonskonferansen 2016
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
NPI Bruk i diagnostikk og behandling
64 % øp ø. Aktivitet i kommunene 2/19 10/24 20/44 12/23 19/25 21/36
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Kap. 3 - Legekontroll innhold innhold.
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Brukerundersøkelser - resultat
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Skoleutvikling B – Samarbeid
Norsk Forening for Kognitiv Terapi Ferdighetstrening
Klubbutvikling Visjon Virksomhetsidé Verdier (3V)
Utskrift av presentasjonen:

Film - i bogruppe for personer med demens Et middel til engasjement og trivsel? Et alternativ til en beroligende tablett? Prosjekt om utprøving av audiovisuell teknologi FOU-DAG 4. juni 2014 på TML senteret, Sandefjord Ellen Eia, fagleder/prosjektmedarbeider, Re kommune

Pilotprosjekt ved Vestjordet bofellesskap Prosjektansvarlig : Re kommune Forskergruppe : Høgskolen i Buskerud og Vestfold v/ Anne Marie Gran Bruun og Hans Einar Hem i samarbeid med Aldring og helse v/ Torhild Holthe E-mergency, Danmark har hatt opprinnelig ide, teknikk og installasjon. Prosjektstart i januar 2013

Prosjektomtale «Hensikten med prosjektet er å skaffe kunnskap om hvordan moderne audio-visuell sansestimulering positivt kan påvirke demente beboeres livskvalitet på sykehjem. Det skal inkluderes 8 beboere på sykehjem, og man ønsker å teste ut om audio-visuell teknologi (Comfort-Zone) kan stimulere demente beboere. Endringer i livskvalitet, samt endringer i samhandlingen mellom beboer, personal og pårørende som følge av intervensjonen skal undersøkes.»

ComfortZone ComfortZone= filmaktivitet Flatskjerm på stativ m/hjul Computerdel med film-meny nederst Touch-system

Introduksjon av CZ for ansatte og forskerne i prosjektet Oddbjørn, Inger, Aino, Ole, Anne Marie, Gerd, Ellen, Torhild Bruksanvisningen ser jo såre enkel ut, men hvordan vil det virke i praksis ?

Hva har vi observert og erfart med filmaktivitet? (ComfortZone) Positive erfaringer :  Gode øyeblikksopplevelser  Overraskende, men fine emosjonelle uttrykk  Økt interesse og respekt fra prosjektdeltagerne  Engasjement, energi og våkenhet  Språkstimulerende  Beroligende  Fremmer fellesskap Negative erfaringer :  Store variasjoner ift hva som fenget interessen  Filmutvalget var viktigere enn vi trodde i starten  Å starte med en ny aktivitet betød utfordringer  Teknisk svikt, teknisk kompetanse