Levanger kommunestyre 19.11.08 - "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne Gjennomgang av barneverntjenesten i Levanger.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Prissetting i norske bedrifter. Resultater fra en spørreundersøkelse
Advertisements

Bergen kommune Kostnadsanalyse barnehagesektoren - beregning av innsparingspotensial 15. august 2008 Dag Langfjæran.
Et helhetlig barnevern i Oslo
Det kommunale og det statlige barnevern
NØKKELTALL Sør 6 KOSTRA systematiserer kommunenes rapportering til Statistisk sentralbyrå i tre typer indikatorer og nøkkeltall:   Kommunenes prioritering.
Organisering av flyktningarbeidet
Rådmannens forslag til handlingsprogram HKH Rådmannens forslag 1. november 2011 Handlingsprogram
Levanger kommune rådmannen Foreløpig orientering økonomiplan Administrasjonsutvalget – Ola Stene 1 Økonomiplan Presentasjon.
Levanger - en trivelig by
Analyseopplegg i ASSS-rapport 2010 brukt på data fra 20+ kommunene
Budsjettsituasjonen i landets kommuner. 2 Konsekvenser av statsbudsjettet – rådmennenes forslag til budsjetter i kommunene  Et utvalg(68) av kommunenes.
Landbrukskriteriet, og finansiering av landbruksforvaltning
Barneverntjenesten ISK
Kartlegging av byggavfall i Nord - Norge. 2 NESO som bransjeaktør -Jack Johnsen, kompetanseleder i NESO -NESO Bransjeorganisasjon for NordNorske byggentreprenører.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Presentasjon av rapporten ”Behovs – og konsekvensanalyse i helse og sosialsektoren” Bergen,
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Barne-og familietjenesten desember Levanger kommune, Barne- og familietjenesten, Barnevern desember 2008.
Kvalitative og kvantitative metoder
Levanger kommune Barn og familie Barne- og familietjenesten - Formannskapet Info om BaFa og Barnevern Formannskapet
Induktivt og deduktivt design, metodevalg.
Barne-og familietjenesten desember Marit E. Aksnes 1 Levanger kommune, Barne- og familietjenesten, Barnevern desember 2008.
Levanger kommune Økonomiplan oppdatert versjon pr 11. August 2003 – Ola Stene Økonomiplan oppdatert versjon pr 11. August 2003.
Først og fremst barn Omsorgsansvaret for enslige mindreårige asylsøkere Thale Skybak Redd Barnas Norgesprogram.
Barne- og familiedepartementet Presselunsj Statlige skjønnsmidler til kommunene og likebehandling av kommunale og private barnehager Roland Fürst.
Levanger kommune Barne- og familietjenesten Driftskomiteen – Barnevernet – Torill Moe 2008 Levanger barneverntjeneste Barne- og familietjenesten.
FORMANNSKAPET , BAFA/Barneverntjenesten ISK/BAFA/Barneverntjenesten: 15 årsverk ( 8620 b 0-18) 102 barn under omsorg (fosterhjem/institusjon) 169.
Barnevernets målsetting og oppgaver
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Om barne- og familievernet
Sammenhenger, problemstilling og forklaringer Forelesning 6/
BRUK AV EKSTERNE KONSULENTER – ART JANUAR UTBETALT KR TIL EKSTERNE VEILEDERE/MILJØARBEIDERE. -GJENNOMGANG AV TALLENE VISTE: 2/3 DELER.
1 Barneverntjenesten En lovpålagt tjeneste. 2 Først en gladnyhet Fylkesmannen har innvilget kr ,- til 50% stilling med virkning fra
Barnevernet sett fra Regjeringens side Kjell Erik Øie Statssekretær
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde Nina Hjertø Ingebrigtsen, Anne Jensen og Mette Smedstad KS Myndighetskontakt.
Hvordan er situasjonen i barnevernet i Sør-Trøndelag ?
Et kunnskapsbasert barnevern Innlegg på regional barnevernskonferanse, Hell Kjell Erik Øie Statssekretær
© Telemarksforsking telemarksforsking.no Kostnadsutviklingen i det kommunale barnevernet Hva forklarer økende kostnader til barnevern i kommunene?
Agenda Kaupang Hermansverk Finn Arthur Forstrøm Fylkeskommunes økonomi og driften i
”Du skal få en dag i mårå...” Faglig forum for kommunalt flyktningearbeid sin landskonferanse 2007 Kjell Erik Øie Statssekretær
Barneverntjenesten Komite for oppvekst12. Januar 2016.
Ekstern evaluering av KMDs støtte til valggjennomføringen 2015 Presentasjon Valgforum 8/
ÅFJORD KOMMUNE Sentraladministrasjonen Perioderapport pr
1 ANGST OG DEPRESJON BLANDT ELDRE I DEN GENERELLE BEFOLKNING. Fjernundervisning alderspsykiatri Overlege Eystein Stordal.
Pensjon. Pensjonspremie Pensjonspremien føres i driftsregnskapet Beregnes i prosent av den enkeltes lønn %-satsen har gått gradvis ned siden
Rutiner for første gangs helseundersøkelse for flyktninger.
Kort om barometeret Et journalistisk bearbeidet produkt, laget av Kommunal Rapport Basis i offisielle tall levert av kommunene til staten Kostra, Utdanningsdirektoratet,
Bortvalg og kompetanse
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
Sammenhenger, problemstillinger og forklaringer
Land barneverntjeneste
Sammenhenger, problemstillinger og forklaringer
Vedlegg 1 Varekostanalyse
KOSTRA arbeidsgruppe Data gjennom året
KOSTRA- og effektivitetsanalyse Skaun kommune 2015
Prosjektoppgaven.
- Gir statistikken den nødvendige informasjon for regional næringsutvikling trender FoU-utgifter - næringslivets forskerkompetanse.
Evalueringens problemstillinger
Flyktningesituasjonen Økonomisk styring
Grue - Kommunesammenslåing.
Evalueringens problemstillinger
Budsjett og økonomiplan
Kostnadsutvikling fosterhjem
Resultater 2016…. og noen refleksjoner
Resultat levert til revisjonen
Månedsrapport – prognose per 1. tertial 2019
MVA-kompensasjon Eivind Bødtker.
Utskrift av presentasjonen:

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne Gjennomgang av barneverntjenesten i Levanger

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 2 Problemstilling Problemstilling: Hva kan forklare at Levanger kommune har stort omfang av barneverntjenester? Metode: Intervjuer: barnevernleder, stedfortreder, ansatt i barnevernet, flyktningtjenesten, representanter fra Leira mottak, sakkyndig konsulent. Spørreundersøkelser, statistikk- og regnskapsgjennomgang, dokumentgjennomgang Avgrensing: Vi vurderer ikke barnevernfaglige forhold Vurderer ikke om ressursene til barnevernet er på riktig nivå

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 3 Relevante funn fra statistikkgjennomgang Meldinger Under- søkelser Tiltak Kostnader Meldinger som ikke fører til undersøkelse Undersøkelser som ikke fører til tiltak

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 4 Undersøkelser og tiltak Andel barn med undersøkelser Andel barn med tiltak Levanger Landet u/Oslo

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 5 Tiltaksbruken Fordelingen mellom hjelpetiltak og omsorgstiltak er omtrent lik landsgjennomsnittet, og fordelingen har holdt seg stabil de siste årene. Det samme gjelder fordelingen mellom tiltak innenfor og utenfor opprinnelig familie. Barnevernet i Levanger benytter mer veiledning, hjemmekonsulent og avlastning, og gir mindre støtte til barnehage i forhold til tall for hele landet. For øvrig er ikke tiltaksbruken vesentlig forskjellig fra landsgjennomsnittet. Samarbeider med fagkyndig konsulent.

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 6 Driftsutgifter

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 7 Utgifter per barn i barnevernet Netto driftsutgifter per barn i barnevernet i L ligger 8,2 prosent lavere enn landsgjennomsnittet u/Oslo (5,7 prosent brutto). Høye utgifter i barnevernet i L, skyldes i hovedsak at de har mange barn med tiltak, både omsorgstiltak og hjelpetiltak, ikke at hvert barn i gjennomsnitt får mer kostnadskrevende tiltak.

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 8 Budsjett og regnskap

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 9 Hva kan forklare høyt omfang av barnverntjenester? Barnevernet i Levanger får mange bekymringsmeldinger. Andel undersøkelser og barn med tiltak og kostnadsnivå følger av dette.  Særlige utfordringer knyttet til flerkulturelt samfunn og avdelinger på mottaket. Forsterket avdeling og avdeling for enslige mindreårige på Leira mottak. Bosatte enslige mindreårige Innvandrerfamilier innenfor og utenfor integreringsperioden Ja, dette har effekt. Er med på å forklarte at det er mange barn på tiltak i Levanger, men på grunn av refusjonsordninger og interne overføringer forklarer det i liten grad høye netto driftsutgifter.

Levanger kommunestyre "Hvorfor har Levanger et stort omfang av barneverntjenester?" - Sigrid Hynne 10 Andre forklaringer Fordelingen av meldingsinstanser og intervjuer peker i retning av at nærhet til sykehus kan forklare noe Kriminalitet? ”Byproblematikk”. Tilflytting? Trolig kan følgende forhold også være årsaken til at Levanger får mange bekymringsmeldinger: Satsing på og utvikling av barneverntjenesten. Aktive samarbeidspartnere som melder til barnevernet Har de lavere terskel for å sette inn tiltak? Vanskelig å svare på. Andelen undersøkelser som fører til tiltak og fordelingen mellom hjelpetiltak og omsorgstiltak er nokså lik tall for hele landet. Vår gjennomgang viser at hovedforklaringen på at Levanger har stort omfang av barneverntjenester er en kombinasjon av to forhold: -Spesielle behov for barneverntjenester i Levanger -Måten barnevernet jobber på. Aktive samarbeidspartnere som har høy tillit til barneverntjenesten