Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Levanger kommune Revidering av skolebruksplan - Orientering DK – Øystein Lunnan Revidering av skolebruksplan Orientering DK
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Venner som hjelper andre
FAU ved Sten-Tærud skole
Helhetlig system for utvikling og oppfølging av Stavangerskolen 3
Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i Kristiansand
Forebyggende arbeid satt i system
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
Utdanning og oppvekst i Larvik fra en politisk vinkling.
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Samspill og rolleforståelse Hvorfor det er viktig at ansatte, foreldre og elever medvirker.
Et bilde av en offentlig leder..
Levanger og Verdal som kvalitetskommuner
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Januar Juletrefest FAU møte Februar Foreldrekontaktmøte / FAU møte Mars FAU møte Foreldremøte 2 April FAU møte Brukerrådsmøte Loppemarked (partallsår)
Levanger kommune Driftskomiteen Medarbeiderundersøkelsa 2009 – Øystein Lunnan DK Orientering DK Medarbeiderundersøkelsa 2009.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Side 1 Veier videre for 9K Jørund K Nilsen Laholmen 14. mars 2003 Veier videre for 9K.
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
FORELDREUTVALGET FOR GRUNNOPPLÆRINGA, FUG
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Lokale foreldreutvalg for barnehager
Skolebruksplan - Driftskomiteen 24.mai 2006 – Øystein Lunnan SKOLEBRUKSPLAN Orientering Driftskomiteen 24.mai 2006.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – formannskapet Budsjett 2006 – rådmannens forslag.
Samarbeide hjem – skole - Trude Nøst,
Kvalitetssikring gjennom kvalitetsvurdering
Bruk av data i kvalitetsarbeid
Hvorfor foreldremedvirkning?
– FGIL/FAU – Skolering - Lars Einar Karlsen FAU – skolering Det skal v æ re et FAU p å alle skoler å fremme fellesinteressene til foreldre.
Hva er lokalpolitikernes største utfordring for å styrke læringskulturen ? Utsiktspunktet er som lokal skolepolitiker i Ullensaker kommune. Atle Forbord.
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
Levanger kommune Rådmannen Møte med fau'ene 16.nov 06 - Fung Kommunalsjef Geir Mediås Oppvekst – Levanger kommune Begrepet ”tilpassa opplæring” Budsjett.
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Kommune og fylkestingsvalg Sammenhenger Først og fremst et lokalvalg, der en skal velge representanter til kommunestyre/bystyre og fylkesting for.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – møte med FAU-ledere Økonomiplan , supplert noe med forslag til Statsbudsjett.
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
Informasjonsmøte Foreldrekontakter Tirsdag 26. september 2006.
Nedre Eiker Kristin Høibakk Lokallagsleder og HTV.
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Å høre til – Et lag rundt eleven
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Hvordan vil vi ha det? Trygt og robust oppvekstmiljø! HVEM ER TJØME KOMMUNALE FORELDREUTVALG? MÅ KOMMUNEN OG HOVEDUTVALGET FOR LEVEKÅR FORHOLDE SEG TIL.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Kommunalt foreldreutvalg KFU Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i din kommune.
ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1.
Den gode skoleeier I Nes.
Skoleeiers styringsdialog
Sandnes Kommunale Foreldreutvalg
Foreldreengasjement ved Lassa Skole
Velkommen til FAU-møte
Teinå skoles hjemmeside.
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Velkommen til Heggedal skole
Samarbeidsutvalg (SU)
Utskrift av presentasjonen:

Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene) i Levanger. * Vi skal prøve å representere foreldrene til grunnskolebarna i helekommunen i fht kommunen som skoleeier.

Foreldre arbeidsutvalg ( FAU ) Skal finnes på alle skoler - jfr opplæringsloven Representerer foreldrene ved hver skole Som FGIL representerer i fht kommunen.

FGIL – Levanger kommune - Har vært et dårlig forhold mellom FGIL og Levanger kommune ( administrasjon og politikerer )! -Alle her kjenner historien bak det dårlige forholdet. - Forholdet mellom FGIL og administrasjonen har bedret seg betraktelig. Hvorfor ?

FGIL - Administrasjon - Dialogen er gjenopprettet ! -Samarbeid i fht kvalitetsplan i Møtet med alle Fau ledere oktober om bl.a budsjettet -Skolebruksplan utvalget i Ønske om å gjennomføre brukerundersøkelser for foreldrene i Vi er ikke alltid enige, men vi snakker med hverandre…

FGIL - Politikerne Her er det fremdeles en jobb som må gjøres ! Kommunebudsjettet for 2006 eksempel: FGIL sendte e-post til alle partiene og alle representantene i k-styret. Hvor mange svar fikk vi ? 3 av representanter ga oss tilbakemelding. Jeg har et håp om at vi vil kunne få flere i år, vi i FGIL ønsker i alle fall å komme i dialog med politikerne i kommunen.

FGIL - politikerer - Forumet der vi kan møtes mangler - politikernes hektiske hverdag, er det slik at samarbeidsutvalgene prioriteres ned ? - FGIL og FAU`ene bør få møte driftskomiteen 1 gang pr. år jfr kvalitetsplan. - Vi ønsker å komme i driftskomiteen og på møtet den 24. Mai blir første gang vi treffes. - Vi kommer også på partimøter hvis vi blir invitert….

FGIL – framtidsønsker ! ( 1 ) 1. Fortsatt dialog med administrasjonen om skole, oppvekst og kvalitet. 2. Vi ønsker å komme i gang med dialogen med alle partiene i kommunestyret om det samme. 3. Vi ønsker å se at vi sammen er i stand til å sette kvalitetsplanen ut i livet.

FGIL – framtidsønsker ! ( 2 ) Vi har en Regjering som sier at det skal satses på skole…. – vi ønsker å se det samme i Levanger – vi ønsker å se en økt satsning på tilpassa opplæring. – vi ønsker oss en satsning på inne klima og vedlikehold av skolene. ( elevenes arbeidsmiljø )

FGIL – framtidsønsker ! ( 3 ) - Vi ønsker å delta i arbeidet med å gjøre Levanger til en god kommune å bo i, og en god kommune å etablere seg i. - For barnefamilier -Krever bl.a gode barnehager og skoler - Næringsliv -Høyt utdannet arbeidskraft - > stiller krav til barnehager og skoler

FGIL - > Framtidsønske ! - Satsning i kommunen på oppvekst. - En satsning krever prioritering av ressurser til oppvekst. - Vi har forventninger om at lokalpolitikerne følger opp de sentrale prioriteringene. - Et felles ønske om dialog hos foreldre, administrasjon og politikerer.