Problemet og løsningen:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Fra ord til liv Mars 2011.
Barnet som gave og oppgave
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
De 10 bud 10 måter å elske på.
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Guds vrede.
1.
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
En måte å lese Bibelen på
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Velkommen til gudstjeneste
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Skattejakt-samling på torsdag
Fellesskap med Gud. Johannes 3,30: Han skal vokse, jeg skal avta. Nåden skal vokse, synden skal avta.
Tre håndfuller vann for livet.
For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.
Velkommen til ettårssamling
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Velkommen til dåpskurs!
Forandring fryder.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
Fellesskap med Gud.
Jesus, døperen Johannes og jul
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
Fra ord til liv April 2010.
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kroppen som Gud har villet
1.samling: Jesus Kristus
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
Dommer og Frelser.
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
- til Gud og til andre mennesker
Evangeliet for dummies
Hva vi eier og har i Jesus Kristus.
I det kristne fellesskapet skal vi vite at vi er del av Kristi legeme.
Utskrift av presentasjonen:

Problemet og løsningen: Vi lever i et av verdens mest utviklede velferdssamfunn: vi - får en utdannelse tar del i samfunnslivet mange -stifter hjem og familie får barn som vokser opp og etablerer seg - fortsetter å arbeide blir pensjonert ..... dør Er dette alt?

Vi ønsker et liv - med mening og innhold - med spenning og utfordring - med trygghet og sikker framtid - hvor vi elsker og blir elsket - hvor vår innsats blir verdsatt En slik tilværelse ønsker også Gud for oss: For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren. Fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere framtid og håp. (Jer. 29.11) Jesus sier: «Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod». (Joh. 10.10)

Mange opplever ikke dette. Hva er problemet? - en urettferdig samfunnsorden? -materialisme? -fattigdom? -undertrykkelse? -lav moral? - Fremmedgjøring? Bibelen beskriver problemet slik: «Alle har syndet og de har ingen del i Guds herlighet.» (Rom. 3.23) SYNDEN: - er vårt grunnproblem. - Alle har syndet, alle er syndere.

Hva er egentlig synd? Synd er ..... å vende seg fra Gud. Mennesket vil bestemme selv og velger å gå sin egen vei. «Vi for alle vill som sauer, vi vendte oss hver til sin vei.» (Jes. 53.5) Hva fører synd til?

Synd fører til

Hva mer fører synd til?

Synd må straffes

Nytter det å leve et godt og uegennyttig liv? Nei!

Gud har løsningen

Gud elsker oss.

Hver enkelt må ta stilling til Jesus! Frelse - frikjennelse fra straff og fellesskap med Gud - er en gave. Ef. 2,8»For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.» Denne gaven tilbys alle, men den er ikke din før du har tatt i mot den. Jesus sier i Matt 7,8: «For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, blir det lukket opp for» Hvem er det du tar i mot?

Jesus Kristus, Guds sønn Han -elsker deg tok straffen du skulle hatt vil gjerne ha fellesskap med deg ønsker å lede deg- og være Herre i ditt liv I Joh 1,12 står: «Alle som tok imot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn – de som tror på hans navn».

Har du tatt imot Jesus?

Hør ...hva Jesus svar til deg er: Joh. 6,37:”den som kommer til meg, vil jeg så visst ikke støte bort” 1 Joh. 5,12-13:”Den som har Sønnen, eier livet, men den som ikke har Guds Sønn, eier ikke livet. Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds Sønns navn” Legg merke til ordet vite. Guds ord gir visshet om at vi har evig liv. Har du spørsmål, still de til: Asbjørn Lund Hva nå?

Dersom du har tatt i mot Jesus- Har du fått et nytt liv. Etter hvert som du blir bedre kjent med Ham, vil du oppdage mer og mer hvor innholdsrikt og meningsfylt dette livet er. Jesus har fortalt hvordan vi kan bli bedre kjent med ham: Gjennom sitt ord. Les Bibelen hver dag (begynn for eksempel i Johannes evangeliet) Be til Ham daglig. Fortell andre hva Jesus har gjort for deg. Søk fellesskap med andre kristne. Ta evt. kontakt med noen du har tillit til i Lillesand Frikirke

Var dette en grei måte å presentere evangeliet på? Ovenstående illustrasjon kan bestilles som mer profesjonelt utformet traktat: Bestill Problemet og løsningen som traktat (kr. 5 pr. stk +Porto ) •Postadresse:   epost: Navigatørene   oslo@navigatorene.no Postboks 6920 St. Olavs plass 0130 Oslo