Grorudalssatsingen erfaringer og utfordringer. Ny kunnskap STORK-prosjektet har gitt ny kunnskap om kommunikasjon og helse Vi trodde det var mer svangerskapsdiabetes.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Teknologi i klasserommet
Advertisements

IDRETT ER FOREBYGGENDE BARNEVERN ”En åpen og inkluderende idrett” Hovedmål •Gi flere barn, ungdom og voksne et bedre tilbud •Prioritere grupper som ikke.
Hvem skal bestemme?.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Leir-genial trosopplæring
Skolen som inkluderende møteplass •Bruke positive erfaringer til samarbeid og utvikling til barn og unges beste. •Utvikle samarbeid og synergieffekter.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Hva vil vi i vårt prosjekt?. Ung informerer ung Vei- leder Lærer Inst- ruktør Lær- ling Elev v.g.s Elev gr.sk.
Svømmingens Dag Lørdag 8.mai 2010 Svømmingens Dag Aktivitetsdagen for ditt nærområde.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Barn og unges helse Levanger kommune
Oppgave: Nærmiljø og samfunn – kartlegging av mulige tema og aktiviteter Del I Gjennomfør en kartlegging av ulike temaer og aktiviteter som er aktuelle.
OVER 15 ÅR? BLI MED PÅ AKTIV UNGDOM KURS I GJESVÆR JUNI!
Lokalmiljø og tjenestetilbud – erfaringer fra Bydel Stovner Maria Brattebakke – bydelsdirektør OXLO
Levanger kommune enhet Kommunedelplan oppvekst Visjon: Livskvalitet og vekst Kommunedelplan, oppvekst 1.
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
Nettverkssamling om barnefattigdom
1 Velkommen til idrettspolitisk konferanse! Flest i bredden, best i toppen! Felles innsats for et sunnere og sprekere Trøndelag Hvordan kan offentlig sektor.
Studietur New Zealand LEDELSE: Voksne skal lede seg selv og barna Gi barna trening i å lede seg selv og andre. Egenledelse. De voksne støtter det positive.
Borre ungdomsskole
”Fredrikstad-idretten mot 2010” Hovedmålsetting Fredrikstad-idretten har som mål å opprettholde og styrke et allsidig og mangfoldig tilbud gjennom idrettslagene,
Oslo barnevernsamband Barn i barneverninstitusjon og tilsyn utfordringer og anbefalinger Torill Tjelflaat Barnevernets utviklingssenter i Midt-Norge.
Samspill skaper vekst Et samarbeid mellom Næringsliv og kultur på Helgeland.
Stig skole som møteplass
Vivian Abbi Johnsen prosjektleder Groruddalssatsingen Bydel Stovner
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Valgfag på Kastellet skole
Mappe 1 Gruppe 2. ”Barn kan tidlig vise at de bryr seg om hverandre, løser konflikter og tar andres perspektiv. ”(R06, s.28) Å ta barns perspektiv vil.
Fritidsaktiviteter Oslo , Kjell Bjelland.
Dialogseminar Storlien. FOREBYGGING De utfordringer innen helse og kultur vi har fokusert på er ulike former for forebygging. Grunnen til.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
G LEDEN VED Å VÆRE KLUBB-LEDER AFK-høstmøte 05. november 2012 Quality Airport hotell, Gardermoen Trond ”Kurte” Andreassen Hovedleder i Rolvsøy IF.
LYSTLUNDEN Horten vidergående skole. ROM – OG FUNKSJONSPROGRAM Programmet skal redegjøre for alle funksjoner i skolen, og hvilke fysiske krav som må være.
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
Mobility in Collaboration Christian Heath & Paul Luff 1998.
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
HEILT EKTE. «Ung meistring i vill vestlandsnatur» - Espen Bruun- HEILT EKTE.
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Furuset bibliotek og aktivitetshus - sambruk og samarbeid Stine Greni – daglig leder
LINK Lokale informasjonsnettverk i Numedal/Kongsberg Oktober 2000 Prioriterte grupper - opplæring IKT og lokaldemokrati.
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Idrett – Utfordringer og utviklingstrekk Holmegenes 29. oktober 2015 Idrettsavdelingen i BMU.
OMRÅDELØFT GRORUDDALEN HVORDAN MØTE UTFORDRINGENE UTEN EN SATSNING I RYGGEN?
En reise i metodeutvikling – fra kartlegging til måling og evaluering Signe Høeg, tidligere programleder for områdeløft Haugenstua og Stovner sentrum i.
Hvordan møter vi fremtidens utfordringer i Groruddalen? Bydelsdirektør Maria Brattebakke.
Drømmen om nærmiljøklubben. Mål Et større og mer variert tilbud av boliger i bydelene. Skolene skal være aktivitetssentre for bydelene sine. Trygge skoleveier.
Endring i tippenøkkel: Mer til idrett og kultur 1 Dagens tippenøkkel 36,5 % Kultur 18 % Frivillighet 45,5 % Idrett 24,3 % Statskassen.
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole
Sola Kari Helene Rosenlund
Aktivitetskort- «Aktiv i Asker»
Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom
Aktivitetskort- «Aktiv i Asker»
Ski Svømmeklubb Ski Svømmeklubb – klubben for topp og bredde gjennom mestring og trivsel!
Språkløyper i Mylingen barnehage
1. Muligheter og utfordringer på Furuset og i Bydel Alna
Groruddalen Tanker om fremtiden.
Tilbud om gratis HPV-vaksine
Friluftsløftet 2018 Strømsø
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Idrettsservice Aktivitetsavdelingen
Eldre vil bo der andre bor og være en del av det levende liv….
SØLVBERGET MAKERSPACE
Utskrift av presentasjonen:

Grorudalssatsingen erfaringer og utfordringer

Ny kunnskap STORK-prosjektet har gitt ny kunnskap om kommunikasjon og helse Vi trodde det var mer svangerskapsdiabetes i minoritetsbefolkningen - fant langt flere enn normen i alle grupper Stor oppslutning Kunnskap har resultert i endret tilbud

"alle" går i barnehage Gratis kjernetid i barnehagen har resultert i langt flere barnehagebarn Nye rekrutteringsmetoder Flere lærer norsk Men har vi klart å endre arbeidsformen nok?

Samarbeid skole og bydel Rommen skole er et kultursenter Ungdom og kultur er lokalisert på skolen Satsingen har gitt rom for et langt bedre samarbeid med skolene og prosjekter og metoder

Sambruk og flerbruk Haugenstua scene er omgjort til et flerbrukshus i regi av satsingen Samarbeid med frivillige og bruk av flere tjenester (både ungdomstilbud og frisklivssenter) Grensene mellom "ditt" og "mitt" løses sakte opp

Samfunnsutvikler - ikke bare tjenesteprodusent Lært mye om medvirkning, og bruker det som arbeidsform Unge ledere Arrangørskolen Tydeliggjort et ansvar for at tjenestene også bidrar til utvikling av lokalmiljøet

Fysisk aktivitet Satsing på idrett og allaktivitet fremfor passive fritidstilbud Idrettsutfordringer er kartlagt Egen idrettskonsulent - når snart målet om at alle skal kunne svømme Idrett stort fokus i nytt områdeløft

Utvikling av egne tjenester Satsingen kan være et verktøy for egenutvikling Prøve ut nye metoder Endre tilbud Prøve ut nye tilbud eller endre eksisterende