Gjennomstrømningsprosjekt LUNA 2008 - 2009. Definisjon på gjennomstrømning Antall studenter som har fullført et studium i forhold til antall som startet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Utdanningsleder Svenning Bjørke • Med utdanning forstår vi virksomheter som har studentenes danning og kvalifisering som sikte. • De nasjonale.
Advertisements

Hvem er de frafalne? Skal vi redde dem fra fortapelse? Tanker om hvordan vi beskriver og behandler studenter som ikke gjør som vi vil! Nasjonalt samarbeidsmøte.
Tilfredshetsundersøkelsen 2009 Campus RENA. Tilfredshetsundersøkelsen 2009-Campus RENA Undersøkelsen 2007 I 2007 valgte avdelingen følgende fokusområder.
VEILEDNING FOR OPPMELDING TIL ORDINÆR EKSAMEN
Arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning ablu
Gjennomføring i videregående opplæring høst 2013 Foto: Bjarne Eriksen.
Evenstad REDIGERES I TOPP-/BUNNTEKST Tilstedeværende heltidsstudenter møter tilstedeværende heltidsansatte.
Tilfredshetsundersøkelsen 2008 Tilbakemeldinger til studentene og oppfølging i LUNA.
Innføring av arbeidskrav for Bachleorstudiene
Stjørdal fagskole Kvalitetssystemet Styremøte 18. mars 2014
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
Tverrfaglig videreutdanning i eldreomsorg AHS studieåret
Søknadsfrist 26. mai 2008 Studiested Stord Du kan finne mer informasjon om skolen og studiene på KONTAKTPERSONER Bjørg Sørfonden Bye -
Arild Moen Velkommen til Sommerseminar juni 2013.
Hva er viktig i Emnebeskrivelsen? BYG 1271 – Materiallære
Høgskolen i Oslo Studiet i bibliotek- og informasjonsvitenskap – i lys av bolognaprosessen og kvalitetsreformen Liv Gjestrum Høgskolen i Oslo Avdeling.
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
no/it/article ece. 1. år er det mest kritiske -? Flest slutter da Mange har problemer med overgangen fra vgs. til høyskole, trenger.
Tiltaksplan for studiekvalitet: Status og videre utvikling Avdeling for IT Høgskolen i Østfold.
Studietilbudet til Høgskolen i Østfold
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Frafall i norsk høyere utdanning med fokus på realfag og teknologi Elisabeth Hovdhaugen.
Ungdoms prioriteringer, valg og bortvalg av realfag
Undersøkelse om studiegjennomføring og faglig og sosial tilhørighet ved UiB Torunn Valen Mikalsen, 6. november 2009 Torunn Valen Mikalsen.
Helge Sigurd Hansen, Studieavdelingen Frafallsundersøkelsen ved HF- og SV-fakultetet Presentasjon 4. februar 2010 for den ”Nasjonale arbeidsgruppen for.
“Frafall ved den integrerte lærerutdanningen ved UiB” Kristian Mjåland, Uni Rokkansenteret.
Fagrettet praksis i allmennlærerutdanningen 8. september 2009
Informasjon om hva det vil si å være teknologistudent i Oslofjordalliansen Studieåret
Tilfredshetsundersøkelen 2009 Campusstudenter. REDIGERES I TOPP-/BUNNTEKST Tilfredshetsundersøkelsen spørsmål delt inn i fire tema:  Faglige.
Entreprenørskap i lærarutdanningen
Satsning på Entreprenørskap Hibu, avd. Hønefoss Entreprenørskap som valgfag Entreprenørskap som valgfag Entreprenørskap for lærere i videregående skole.
Student i ”moden” alder
Integrering av IKT i allmennlærerutdanning (uten PLUTO) Leikny Øgrim og Vibeke Bjarnø Haustseminar Stord
Brukerundersøkelsen Om brukerne spm. 1,2,3,6,7 Om bruk av dbh spm. 4,5,12,11 Om datakvalitet spm. 8,9 Om brukertilfreds. spm. 13 Forslag og kommentar spm.
Studentevaluering av undervisningen ved NVH. Følgende aktiviteter evalueres av studentene: 2.1 og 2.2 Opptak og mottak: Gjennomføre rekrutterings- og.
Omlegging til læringsutbyttebeskrivelser i planverket
Muligheter for tilrettelegging Sosial- og helsedirektoratet Snart Student? Informasjon om høyere utdanning og funksjonsnedsettelse. September – men.
Erfaringer fra HiL ulike samarbeidsprosjekter innen vurdering 3 hovedmodeller Etterutdanning Veiledning av team Undervisningsrekke.
Frafalls-og mobilitetsundersøkelsen En undersøkelse blant bachelorstudenter ved Universitetet i Oslo Møte i Læringsmiljøutvalget 22. september 2011 Studieavdelingen/Helge.
1 NITO Studentene, Hvem som blir og hvem som ikke blir Hvem som blir og hvem som ikke blir Emanuel Rygg leder NITO Studentene.
Oppfølging av studenter ved HF: Hvor står vi og hvor går vi? Gro Bjørnerud Mo, studiedekan Studiekomiteen
Høgskolen i Oslo Samling II: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Konkrete eksempler på hvordan det jobbes med IKT i undervisning ved.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Å studere etter Kvalitetsreformen Per Olaf Aamodt.
Mer praksis – bedre lærere?
2005 Informasjonsmøte mandag 5.12 Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
2005 Informasjonsmøte torsdag Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Eli.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Vibeke.
Læringsmål for PECOS Prosessen og innholdet Anne Julie Semb Programleder PECOS.
Institutt for spesialpedagogikk VELKOMMEN TIL INSTITUTT FOR SPESIALPEDAGOGIKK INFORMASJONSMØTE FOR NYE MASTERSTUDENTER 12. AUGUST KL. 10:15 -12:00, AUD.
Bachelor i fokus Kvalitetskonferansen 2009 Rektor Lise Iversen Kulbrandstad.
Felles kriterier på tvers av fag versus individuelle fagspesifikke løsninger Mattias Øhra 03 Mappevurdering og eksamen.
Informasjonsmøte om utveksling Tema Hva, hvorfor, hvem, hvordan Søkning og uttak til utveksling Godkjenning av fag og eksamener Stipend/lån.
Velkommen til samling for regionsledere Nyheter fra Utdanningsdirektoratet (skoleutvikling, etter- og videreutdanning): Ungdomstrinnsatsning Mulig videreføring.
Innledning om forskning på frafall Kristoffer Halvorsrud, Kunnskapssenter for utdanning Nasjonalt råd for lærerutdanning Norges Musikkhøgskole,
Velkommen til Det juridiske fakultet Kriminologi Demokorati og rettigheter i informasjonssamfunnet Master i rettsvitenskap.
Felles studiestart Lærerutdanning for tospråklige lærere (TOSBA) Onsdag
1 BACHELORDAGEN 9. april 2014 Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse.
Informasjonsmøte for SPED3000 Høst Kontakt Administrativ ansvarlig Andrey Belovodskiy Kontor: 440 Faglig.
Informasjonsmøte for studenter på Årsenhet i spesialpedagogikk (Lærevansker og særskilte behov i et system- og individperspektiv) Høsten 2015.
Institutt for pedagogikk Praktisk informasjon om bachelorprogrammet i pedagogikk.
UMBs realfagsstudier - rekruttering og frafall Janne Beate Utåker Rådgiver ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap Representant i utdanningsutvalget.
God stim! Sammen for økt gjennomføring
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Bachelor Hva betyr det for deg?.
Frafall i ingeniørutdanningene
God stim! Sammen for økt gjennomføring
FS-Seminar - Leangkollen
Hva skal du gjøre? Du skal velge mellom 3 fordypninger i bachelorprogrammet Fordypningene er en del av bachelorprogrammet.
Utskrift av presentasjonen:

Gjennomstrømningsprosjekt LUNA

Definisjon på gjennomstrømning Antall studenter som har fullført et studium i forhold til antall som startet. En student har startet på et studium når studenten har betalt semesteravgift og godkjent sin utdanningsplan (jfr. rapporteringsregler).

Samlete tall for flere kull for ulike studier Startet 1. studieår Fortsatte i 2. Studieår * For årsstudier i denne kolonne = antall som produserte sp Fullført normert tid % fullført normert tid gj.strøm Antall fullført senere % fullført av de som fortsatte i 2. studieår Allmennlærerutdanning Kull fra %5560 % Førskolelærerutdanning Kull fra %1364 % Førskolelærerutdanning samlingsbasert Kull fra %4992 % Ba Bioteknologi Kull fra %1288 % Ba Landbruksteknikk’ Kull fra %88 % Ba Økologisk landbruk Kull fra %72 % Ba OPIM Kull fra %61 % Ba Globalisering Kull fra 2004 og %58 % Norsk årsstudium Kull 2005, 2006, *2429 %51 % Samfunnsfag årsstudium Bare studenter fra SO Opptak 2005, 2006, *1627 % Økologisk landbruk årsstudium nett Kull 2005 og *1238 %71 %

Årsaker til lav gjennomstrømning 20 % av studentene i Norge avbryter et studium i løpet av 1. studieår.  studenten har valgt feil studium  slutter av private årsaker (jobb, flytting, familie). J.fr også rapport Undersøkelse om studenter som sluttet første studieår i førskolelærerutdanningen studieår , v/Karin Moen. Pågående prosjektet Lærerstudenters arbeidsinnsats og Årsaker til frafall i lærerutdanninger v/Marit B. Børresen, Odd Helge Lindseth og Dag Tangen). Noen studenter søker opptak til et studium, kun for å ta enkelte emner. Dette påvirker også gjennomstrømningstallene.

Noen årsaker til manglende fullføring for studenter som fortsetter i 2. studieår. Varierer fra studium til studium: Spesielle fag/emner oppleves som vanskelig (bla. matematikk og nynorsk i allmennlærerutdanningen, kjemikurs i økologisk landbruk). Studiet var for krevende (bachelor i opplevelsesproduksjon) Manglende tilbud om valgfag (bachelor i globalisering) Valgte å ha full jobb ved siden av studiet (norsk og samfunnsfag) Får tilbud om jobb før fullført studium (allmennlærerstudenter, landbruksstudenter)

Tiltak for forbedringer for alle studier: Studieopplegg (undervisningsformer, obligatorisk undervisning med mer) Lærerne (undervisningskvalitet, kompetanse med mer) Studierammer (høgskolens service og informasjon, fysiske forhold på studiestedet osv.) Studentene (motivasjon, trivsel, oppmøte, deltakelse med mer)

Studieopplegg Større fokus på første semester Arbeidskrav og eksamener for de ulike emner i et studium må koordineres enda bedre. Tydeliggjøre hva et full tids studium innebærer Bevissthet i forhold til bruk av Fronter Fokus på gjennomstrømning hvert semester og hvilke fag/emner som har unormale strykprosenter for eventuelt å sette inn tiltak Innføre bruk av studentassistenter på enkelte emner Lærerne Oppfølging av personalet når det gjelder veiledning av studenter og utvikling av god undervisningskvalitet (etterutdanning med mer) Studierammer Synliggjøre tilbud om studieveiledning (studieledere, studieadm.) God service i alle ledd Studentene Mer forpliktende deltakelse i undervisningen Oppfølging av alle studenter som har avvik fra utdanningsplanen sin Gode fadderopplegg

TiltaksplanNårAnsvar Tettere oppfølging av studenter som ikke følger normert utdanningsplan Videreføring av pågående arbeid Studieleder i samarbeid med studieadministrasjonen Oppfølging av studiene, timeplaner, fagplaner, læringsformer, arbeidskrav og eksamener, underveisevalueringer Kontinuerlig arbeid Spesiell innsats i planleggingsfasene, vår og høst. Spesielt fokus på ny lærerutdanning Studieleder. Fag- og studieplanutvalget i LUNA. Studieadministrasjonen. Følge opp gamle studenter som ikke har fullført sin allmennlærerutdanning Høst 2009Studieleder for A i samarbeid med studieadministrasjonen Innføre som en prøveordning, bruk av studentassistenter i matematikk i allmennlæreutdanningen Høst 2009Studieleder for A i samarbeid med instituttleder