Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS Interesserte partnereØnske og forventninger.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

19 Leseproblemer, myter og misforståelser
Jørn Engebretsen Fagleder byggesak, Re kommune
Systematisk HMS arbeid
Trygge organisasjoner
Virksomhetsstyring og prosessikkerhet Torill Tandberg, avdelingsdirektør Et trygt og robust samfunn - der alle tar ansvar.
«TRYGG PÅ JOBB « Startbilde. Et hyggelig «hvilebilde» når du har gjort klart til visning. Det er relativt mange bilder/powerpointer i denne visningen.
ISO 9000:2000 Prosessorientering v/Per L. Berge Excellence Norway
- Avslutningsseminar prosjekt Fallende gjenstander
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Brann som grunnlag for design
Hvorfor mister vi gjester?
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Hva skal vi snakke om? Hva er IK – Akvakultur? Hva er internkontroll?
Hva skal vi gjøre med våre stille avvik? Stille avvik-serien # 3
Kvalitetssystemet ISO 9001:2000
ISO 9000:2000 Endringer v/Per L. Berge Excellence Norway
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Et bilde av en offentlig leder..
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
Mal: Risikoanalyse med veiledning
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok
eksempler på HMS-faktorer:
HMS i UiO med Internasjonale standarder og Internkontrollforskriften av 1997 HMS ko-ordinatorseminar utgave                                
Usikkerhet skal integreres i prosjektstyringen
FUNNKe Risikovurdering informasjonssikkerhet Nettverksmøte Tromsø 10. okt Eva Henriksen, Eva Skipenes,
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Grunnkurs Arbeidsmiljø Våren 2014
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
Sesjon 8: Motstand mot forandring Knut Haanæs Steinar Bjartveit
IKP – basert på risiko- og sårbarhetsvurderinger i egen virksomhet
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 2
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur Denne presentasjon er utarbeidet av Fiskeridirektoratet og Mattilsynet i forbindelse med innføring av IK – Akvakultur.
Foreløpig oppsummering etter tilsyn med styring av vedlikehold
Grunnleggende brukermedvirkning Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Elevmedvirkning Prinsipper for opplæringen:
KVALITET I INNKJØPSPROSESSEN
Risikostyring i praksis
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
FUNNKe Risikovurdering informasjonssikkerhet Nettverksmøte Mosjøen 17
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
Internkontroll ved Setesdal vgs Mål: ”Å få til felles rutiner og dokumentasjon”, virksomhetsplanen Hele internkontrollsystemet ligger i Fronter, rom.
3/29/2015 Et skolebygg å være stolt av!. 2 Nøkkeltall  etablert 1. januar 2002  eier og drifter alle skolebygningene i Oslo  ca. 1,3 millioner kvm,
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
OrensteinR.Vaagan JBI/HiO1 Orenstein, D. I. "Being in the Library Business. An Entrepreneurship Primer for Library Administrators", Library Administration.
Beredskap Risikohåndtering, kontinuitets- og katastrofeplaner.
Definisjon av ulike HMS-begreper
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Hva kan ESENER fortelle om om arbeidsgivers ledelse og arbeidstakers.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Kvalitet, risiko og avvik
Leif Krane, Datakvalitet AS, Tromsø
Leif Krane, Datakvalitet AS, Tromsø
Nytt i ny utgave av standarden for ledelsessystem for miljø: NS EN ISO 14001;2015 Resertifisering i 2017 av Kiwa TI AS Møte klinikkenes miljøkoordinatorer.
Leif Krane, Datakvalitet AS, Tromsø
Samarbeid og medbestemmelse
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Forskrift om Internkontroll
Utskrift av presentasjonen:

Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS Interesserte partnereØnske og forventninger EiereKvalitet, pris og leveranseutførelser De ansatteGodt arbeidsmiljø Jobb sikkerhet Anerkjennelse og belønning Leverandører og partnereGjensidige fordeler og kontinuitet SamfunnetBeskyttelse av ytre miljø Etisk oppførsel Overensstemmelse med lover og forskrifter Krav til din bedrift:

Risiko i din bedrift Din bedrift har lav risikoeksponering fordi uhell kan gi store konsekvenser: Unngå utslippsuhell Unngå eksplosjoner Unngå personuhell som følge av kontakt med farlige kjemikalier Unngå alle andre arbeidsulykker Nordisk Bedriftsutvikling AS

Hvorfor skjer ulykker? Nordisk Bedriftsutvikling AS3 1. Uklare ansvars- og myndighetsforhold. 2. Mangelfull planlegging. 3. Dårlig ledelse 4. Mentale sperrer. 5. Manglende kompetanse/kunnskap. 6. Ikke tilpassede(tunge) styringssystemer. 7. Manglende/dårlige hjelpemidler. 8. Mangelfulle prosedyrer/instrukser. 9. Mangelfulle holdninger 10. Etc.

Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS De 4 læringsstadiene Ubevisst udyktig- dette er stadiet hvor en person ikke vet forskjellen på riktig og galt og ikke vet hva som ikke kan gjøres (alle farlige væsker er like vet ikke hva klassifisering er ) Bevisst udyktig- etter hvert som personen lærer en ferdighet blir han oppmerksom på sin manglende evne til å prestere, han er oppmerksom på hva han ikke kan gjøre (Ser at det er forskjell på farlige væsker ute å klare klassifisering) Bevisst dyktig – etter hvert som personen lærer en spesifikk ferdighet oppdager han at det kreves tankearbeid og innsats for å prestere. De fleste mener dette er det høyeste læringsnivået (Klarer å klassifisere farlige væsker ved å følge spesifikasjoner) Ubevisst dyktig- dette er det ønskede læringsnivå, personen bare presterer uten å tenke over det (Kjenner igjen og klassifiserer raskt og riktig alltid ) Hva er læringsnivået i din bedrift?

Avfallsbransjen mangler noe på kompetansen enda for å bli Bevisst dyktig. Risikoen er nok forstått i hvert fall på veg til å bli forstått. Innføring av en helhetlig risikostyring kan være verktøyet som hjelper på bevisstgjøring, gir oversikt og prioritering som igjen fører til kompetanseheving. Nordisk Bedriftsutvikling AS Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt?

Nordisk Bedriftsutvikling AS Hvordan øke lærebevisstheten? ISO : Orientering ”0.1 Generelt Innføring av et system for kvalitetsstyring bær være en av organisasjonens strategiske beslutninger. Utformingen og iverksettelsen av en organisasjons system for kvalitetsstyring påvirkes av a) Organisasjonens miljø, endringer i dette miljøet og risiko forbundet med miljøet”

Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS ”En organisasjons miljø vil være i endring hele tiden, uavhengig av sin størrelse (store eller små aktiviteter og produkter, eller type (for profitt eller non-profit), derfor bør dette overvåkes konstant av organisasjonen. Slike overvåking bør gjøre organisasjonen i stand til til å identifisere, vurdere og håndtere risikoen knyttet til interesserte parter, og deres skiftende behov og forventninger. Toppledelsen bør ta beslutninger for de organisatoriske endring og innovasjon på en betimelig måte for å opprettholde og forbedre organisasjonens ytelse” For mer info om risikoledelse se ISO ISO 9004:2009 pkt 4.3:

Riskostyring kan gjøres til del av andre styringssystemer som ISO9001, ISO14001 og myndighetspålagt internkontroll. Nordisk Bedriftsutvikling AS Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt?

Risikostyring Prosessen: Nordisk Bedriftsutvikling AS Risiko- Risikoanalyse karlegging Sett i verk Finne Tiltak Finne farer knyttet til de kritiske punkter Finne kritiske punkter Sette akseptkriterier Risikotiltak Risikostyring betyr å avdekke farer og bringe disse under kontroll til et nivå som bedriften kan akseptere. Analysen avdekker de kritiske punkter slik at målrettet opplæring, endring i arbeidsmetoder, nye rutiner kan settes i verk.