Bibelskolen Bildøy Bergen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. ”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut” Galaterne 6.
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Klar til tjeneste?.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv september 2010.
Bibelskolen Bildøy Bergen
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Fra ord til liv Juli 2009.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Menigheter I Forvandling Brobygging mellom menigheten og vår tids kultur gjennom evangelisasjon – fra begivenhet til prosess.
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Velkommen til gudstjeneste
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Å vokse i erkjennelse og erfaring
LIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPES LIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPES T2 Kristen tro og liv & Relasjonsledelse 2 Roald Kvam Bibelskolen Bildøy.
Johannes 16, Om sorg og glede
Velkommen til dette sted Velkommen inn i mitt åpne hjerte
Skattejakt-samling på torsdag
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Tre håndfuller vann for livet.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Vinnerlaget.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
Ett er nødvendig!.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Den store bibelske fortellingen
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
1. Tessalonikerbrev kap 1 Kapittel 1 Svein, 9. november 2007
LIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPES LIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPESLIFESHAPES T2 Kristen tro og liv & Relasjonsledelse 2 Roald Kvam Bibelskolen Bildøy.
De 10 bud 10 måter å elske på.
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
Problemet og løsningen:
Folkekirke langs nye veier. … gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier…” (jf. Matt. 28,19) ”Mens dere går…
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Normisjo n La Mission Protestante Norvègienne Vi jobber i Mali.
Jeg tror på Den Hellige Ånd … syndenes tilgivelse.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Begynnelsen.
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
- til Gud og til andre mennesker
Hva vi eier og har i Jesus Kristus.
Utskrift av presentasjonen:

Bibelskolen Bildøy Bergen LIFESHAPES T2 Kristen tro og liv & Relasjonsledelse 2 Roald Kvam Bibelskolen Bildøy Bergen

Typisk T2 Undervisninga på T2, om disippelskap og relasjonsledelse, har to ord av Jesus som ”kjerne og stjerne”: ”Følg meg!” Selve essensen i det å være en etterfølger, er å bruke tid med Ham vi følger etter. Å være kristen, Jesu Kristi etterfølger, handler ikke om regler og reguleringer, men en relasjon.

Hvorfor LIFESHAPES? Hva ser du her? Svar: Mikke Mus + mange fortellinger og morsomme situasjoner som er festet til tegningen…

LIFESHAPES LIFESHAPES er utviklet i av Mike Breen og Walt Kallestad. Mye brukt i St Thomas’ Church i Sheffield (http://lifeshapes.com/). LIFESHAPES utnytter vår tendens til å huske det vi ser og hører lenger enn det vi bare hører. LIFESHAPES er former som forteller og former fortellere som vil… Være i livslang læring i livet med Jesus. Tjene evangeliet ut ifra en relasjon mer enn et sett med regler. Ta imot og ta i bruk Guds gode gaver til våre dager og oppgaver. Være den vi er designa til å være i Guds bilde, Jesus Kristus. Leve misjonalt med pasjon – og gir oss verktøy til å lære andre det samme.

Læringssirkelen Et liv i læring Hjelpe oss å ”dekode” hverdagshendelser på en måte som gjør oss i stand til å bevege oss dypere i retning av Guds vilje. Hjelpe oss til: Å ha læring som livsstil. Å la vår vandring samsvare mer med vår stilling i Kristus (Ef 1-6).

Mark 1:15-17 TRO OMVEND DERE Aksjon Observere Ansvarlighet Reflektere KAIROS KRONOS KRONOS Aksjon Observere TRO OMVEND DERE Ansvarlighet Reflektere Planlegge Samtale

når vi lytter til spørsmål og forsøker å svare på dem… Forandring fødes når vi lytter til spørsmål – basert på observasjon og refleksjon – og forsøker å svare på dem…

”Omvend dere og tro” TRO OMVEND DERE Aksjon Observere Ansvarlighet KAIROS KRONOS KRONOS Aksjon Observere TRO OMVEND DERE Ansvarlighet Reflektere Planlegge Samtale Når vi beveger oss fra høyre til venstre side i Læringssirkelen, tar vi steg basert på bildet av hvordan vi vil at våre liv skal se ut (jf Heb 11:1).