Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole… www.nordrebydel.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Salten politidistrikt KONTAKTMØTE MELLOM SALTEN REGIONRÅD OG POLITIMESTEREN I SALTEN 21. NOVEMBER 2008.
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Fra Ny sjanse til kvalifiseringsprogram
En innføring i spillet: Lag En Setning
Venner som hjelper andre
Folk forandrer verden – Men ikke alene!
Jakt, fiske og friluftsliv som næring
Kvinne Fotballen Klepp Elite Utarbeidet av: 2008 Klubblisensen: -Ett godt verktøy -Stiller krav -Setter press på klubb -Gir muligheter for utvikling -Generer.
Folkemøte Aksjon 2004 Torsdag 30.september 2004.
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
Generelt om Randaberg Kommunen
Deputasjon Komité for oppvekst 21. oktober 2004
Vårt Lokalsamfunn En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker,
Finansiering av Vegbygging
Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med.
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
BERGEN NOVEMBER 2008 SIDE 1/21 Senter for Byøkologi © 2008 Asylmottak som nærmiljø Bente Beckstrøm Fuglseth Kari Anne K. Drangsland.
Formannskapsmodellen og det politiske systemet i Stavanger kommune
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Senter for rusforebygging (SFR)
”Når vi bestemmer selv”
NTP 2014 –23 NTP 2014 –23 Hva har kommunesektoren vært opptatt av og hva har vi fått gjennomslag for ? Hva nå ? Fylkesrådmann Harald K Horne.
1 Roma, Status og utfordringer for kommuneøkonomien framover Per Richard Johansen, Landsstyret i KS, 26. oktober 2011.
Kommunesammenslåinger i Vestfold – Rådmannens ansvar og rolle
Vergemålsreformen – ny lov om vergemål
Erfaringer fra årets inntak og formidling Inntakskontoret Siri Halsan.
Innherred samkommune 1 Orientering til kontrollutvalget om besparelser og resultater kommunene har oppnådd gjennom samarbeidet i ISK Administrasjonssjef.
CASE VÅRE ELEVER: Umotiverte elever Dårlige lese- og skriveferdigheter
808 – Guds offerlam 1/3 Si, hvem er han som bærer sår og skrammer,
Økonomiplan Rådmannens forslag 25. november 2008.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Nanna Maries hjem har vært et senter for foreldre og barn i regi av Kirkens Bymisjon i 27 år. Vårt arbeid består i å støtte foreldre slik at de kan ta.
Identitet, merkevarebygging og følelser
En hverdag med konkurranseutsetting og privatisering
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
- Hva må til for at vi skal få kulturhus og høyskolesenter ? - Hva er status i skoleprosjektet? Et attraktivt Rana i årene fremover.
Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…
Koalisjonens forslag til endringer av budsjettet vedtatt av formannskapet Fremsatt av bystyrerepresentantene for Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti,
HP 2010 – 2013 (2019) HP for Statens vegvesen gjelder for perioden 2010 – 2019 med hovedfokus på 2010 – Programmet er etatens gjennomføringsplan.
Om skog, bioenergi og klimanøytralitet
Møte i Romsdal regionråd, fredag
DKFU Kunnskapsbyen Drammen - et godt sted å bo, med Norges beste skole 2006: Norges billigste skole 2011: Norges beste skole 2011: Norges billigste skole.
Budsjettarbeidet i 2005 Arbeidet i DKFU i forbindelse med budsjettet Strategi ved inngangen av året Historikk fra 2005 Konkrete resultater oppnådd Utgangspunkt.
1 Kommuneproposisjonen 2006 – Levanger formannskap Kommuneproposisjonen 2006 Utdrag av departementets presentasjon for fylkesmennene Noen tabeller.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Skolelederemøte ©Byrådsavdeling for oppvekst 1 Kunnskapsløftet – litt info Fag- og timefordelingen Forslag 5 uketimer Årstrinn. Tas opp.
1Mobility Oslo - Presentation 01 Klar-ferdig-gå. 2Mobility Oslo - Presentation Vinneren ble avgjort med beste tekstforslag: Hva er det beste med.
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
Politisk arbeid i NEF. Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i 2025.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – møte med FAU-ledere Økonomiplan , supplert noe med forslag til Statsbudsjett.
5000 medlemmer 80 lokallag Best kjente miljøorganisasjonen i Norge Alle aktive er under 26 år.
Helhetlige og langsiktige hensyn i politiske vedtak om velferdstjenester NIBR-rapport 2008:27 Elin Kittelsen, Jan Erling Klausen og Erik Nergaard.
Miljøfyrtårn i Troms fylkeskommune Kjetil Kleveland, 30.oktober 2014.
Da debatten kom til Drammen Hamar 7. januar 2015: Biblioteket tar den lokale debatten. Monica Nyhus, Biblioteksjef Drammen bibliotek.
Modellkommunene Hva er unikt?
Mulighetenes Bergen - Bergen kommunes erfaringer, utfordringer og muligheter Monica Mæland Byrådsleder i Bergen.
Regional utvikling Norge II Bjørnar Sæther SGO 1001.
DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !
Velkommen til klimatoppmøte!
NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.
Kommunestyremøte - skolestruktur
MALI.
Handlings- og økonomiplan og budsjett 2016
Kommuneproposisjonen 2017
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Offentlig Privat Samarbeid (OPS)
FoU rapport fra EY – Merverdiavgiftskompensasjon - vurdering av endret praksis i Skatteetaten Sigmund Engdal , 3. mars 2016.
Utskrift av presentasjonen:

Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…

Ny skole i Nordre Bydel Hvorfor må vi samles? Den 8. desember 2008 fattet bystyret et vedtak om ny ungdomskole på Nøkkeland med flerbrukshall, svømmebasseng, kunstgressbane, samt mulighet for mat, helse og musikk – Et kulturhus med skole i Nordre Bydel. Mange beboere, lærere og foreldre har opp gjennom årene jobbet for dette med oppmøter, fakkeltog og skriv. En prosess som har vart i over 11 år. Det pågår nå en politisk prosess for å omgjøre vedtaket igjen, og det er viktig at vi samles i Nordre bydel for å kjempe i mot endring av vedtaket.

Ny skole i Nordre Bydel Hvorfor opprettholde vedtaket? Opplagte argumenter for hvorfor vedtaket bør opprettholdes: – Falleferdige bygninger og arbeidsmiljø – Frustrasjon hos lærere, elever og foreldre – Lokal engasjement som kan forsvinne – En bydel som har sterkt behov for et løft Men primært handler dette om vår bydel. Det handler om en bydel som har blitt neglisjert i mange år. Argumentasjonen for å reversere vedtaket, er mange ledige skoleplasser i nordre bydel og manglende kommuneøkonomi.

Ny skole i Nordre Bydel Mange ledige skoleplasser? Totalt er det ca. 600 elever i Nordre Bydel pluss ca. 500 elever på Verket Skole. Det blir hevdet at det er ”et par hundre” skoleplasser ledige. I den kommunale arealplanen ( ) er det i ”Kambo-byen” lagt opp til nye beboere innen 10 år. Sentralpolitisk føring om økt lærertetthet følges ikke opp. (Kostragruppen 13 ) Statlige føringer og direktiver med økt satsning innen skole (lærermidler, skolemiljø/bygg, IKT/realfag, økt lærertetthet, helse, økte investeringer, etc.) følges ikke opp.

Ny skole i Nordre Bydel Manglende økonomi? Totalt er budsjettet på 1,5 mrd. kr. Nettoinvesteringer er estimert til ca. 150 mill. kr eller 12 mill. kr pr. år. Årlige rentekostnader på 12 mill. kr utgjør ca. 0,8 % av kommunens budsjett. De realøkonomiske konsekvensene av investeringene er marginale i forhold til de utfordringer kommunene står ovenfor. Administrasjonen og bystyret ”redder” ikke kommuneøkonomien med å spare på denne investeringen.

Ny skole i Nordre Bydel Et bydelsprosjekt, ikke bare en nye skole Siden syttitallet har denne bydelen fra politisk hold blitt neglisjert og underprioritert i forhold til behov for ressurser og tilrettelegging. Ny ungdomskole på Nøkkeland med flerbrukshall handler om mer enn en ny skole. Det handler om vårt nærmiljø og vår bydel. – Det handler om å samles om noe og få troen på et bedre nærmiljø i vår bydel. – Det handler om respekt for alle de foreldre, lærere og beboere som har kjempet for dette i mer enn 11 år, og igjen blir avvist. – Det handler om å verne om lokaldemokrati understøttet av et lokalt engasjementet.

Ny skole i Nordre Bydel Hvem er vi, beboere i Nordre bydel? Totalt er vi ca beboere som står for opptil 25 % av befolkningen i Moss Kommune. Totalt 5000 potensielle velgere. I Moss var det totalt som stemte i 2007 ved forrige kommunevalg. Det er ikke bystyret eller administrasjonen som bestemmer over vårt nærmiljø. Det er vi. Men vi, beboere i Nordre Bydel, må stå samlet om felles behov og ønsker.

Ny skole i Nordre Bydel Beboere i Nordre Bydel, stå samlet! Prosessen har pågått i over 11 år hvor de som har vært involvert; foreldre, barn, lærere og beboere generelt, har blitt narret. Skal vi sette oss i offerrollen? Eller skal vi stå sammen mot at intet bystyre eller administrasjon skal komme i mellom beboere og deres behov og ønsker i sitt nærmiljø. Vi må sørge for gjennomslag, enten det innebærer at deler av bystyret eller administrasjonen må avvikles.

Ny skole i Nordre Bydel Stå samlet om en felles kamp! Ja til Nøkkeland Skole fordi våre elever, lærere og foreldre fortjener det. Både for dagen i dag, men også for årene som kommer. Ja til Nordre Bydel fordi en generasjon har blitt neglisjert i forhold til andre bydeler. En ny skole, et flerbruksanlegg – et kulturhus. Ja til Lokaldemokrati fordi vår mening skal bety noe og at vi kan påvirke vår eget nærmiljø, skolemiljø og bydel.

Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…