CAKE session no. 12 Hva er CAKE egentlig?. Sist CAKE session Den første i en serie på 3 som handler om storulykker Hvilke storulykkerisiko kjenner vi.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Av Reidar Kvalvaag Beerenberg
De dårige følelsene. Veiene ut..
Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
22 tips for den faglitterære forfatteren
Foreldremøte i Aremark barnehage 22. Mai 2013 Sissel Marthinsen
Indikatorer og forutsetninger for god pleie og behandling Hvordan kan legen sikre verdighet og omsorg for de gamle? Gerd Torbjørg Åmdal Overlege / Spesialist.
HMS-kultur Janne Lea Svensson
Ledere for LP 7-skoler Gardermoen Torunn Tinnesand
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
Fritidslederen min roper hjelp!
Å VÆRE KIRKENS ANSIKT UTAD
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
CAKE session no. 11 Hva er storulykker?.
Konfliktforståelse En konflikt eksisterer når 2 eller flere parter i et gjensidig avhengighetsforhold oppfatter at deres handlinger eller hensikter er.
Dine sterke sider – slik andre ser dem
Hva skal vi gjøre med våre stille avvik? Stille avvik-serien # 3
Organisasjonskultur Studentlivs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur Introduser hovedtema og undertema. Kunnskap om hva organisasjonskultur er. Definisjon:
1 Brønnsikkerhet - oppsummering Hovedpunkter fra dagens foredrag: • Kontinuerlig oversikt over brønnenes integritet og barrierer er mangelfullt • Komplekse.
Tolkning og analyse Sigrun Eckhoff rev jan 2009.
Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok
Coaching En innføring i begrep og metodikk
Hva betyr rekruttering og kompetanse for oppdrettsbedriftene?
Kvalitetssystemet Kvalitetslosen – 4 moduler
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Avdeling for sosionomutdanning
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 3 Organisasjonskultur
Hvordan forholder vi oss til stille avvik?
CAKE session no. 7 Skader på hender og fingrer. Siden sist … Vi har nylig avsluttet vår stille avvik-serie, og vi er fornøyde med både form og innhold.
Care, Awareness, Knowledge, Engagement CAKE Verdier Q1.
CAKE Q2 Awareness og etterlevelse Workshop: Denne gang ber vi om at resultet fra denne sendes onshore. Svarene fra denne workshop skal danne grunnlag for.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS Interesserte partnereØnske og forventninger.
Rotary lys langs kanalen. Hva skal til for å lykkes?
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
Den bevisste opplevelsen av seg selv som menneske
Barnehagen som språkarena
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
CAKE session no. 10 Stille avvik og veien videre i CAKE.
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
CAKE session no. 3 Læring og erfaring.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
Cake Q3 Storulykke 1.
CAKE session no. 8 Do your worst. Så langt … Forrige CAKE session var et samarbeid med Hands On Safety- kampanjen Vi fikk mange gode innspill, og de sender.
Lek og Læring i barnehagen
CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.
CAKE En sterkere HMS-kultur
Q1 Ytre miljø CAKE. CAKE Q1: Ytre Miljø Spill Slide no. 2Department Innhold -Status -Hva er påkrevd -Handling.
CAKE 2012, Q1. Revitalisering av CAKE: Vi ønsker å gjøre en revitalisering av CAKE i ”Nye” CAKE vil deles opp i 4 sessions per år, 1 for hvert kvartal:
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
CAKE Q2 Awareness og etterlevelse. CAKE i praksis: Ny film sendes ut på minnepinne eller kan lastes ned fra Denne vises på sikkerhetsmøtet.
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Hva er ledelse? Intro org ledelse 2009.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
CAKE Q2 Dønn tilstede/ TOTAL Awareness
VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse Sentrumsnær skole – 1.-7.
STAMI regions-samling 21.november 2018
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
KONFLIKTTRAPPA Gjør det verre Gjør det bedre
Foreldremøte Odderøya barnehage
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

CAKE session no. 12 Hva er CAKE egentlig?

Sist CAKE session Den første i en serie på 3 som handler om storulykker Hvilke storulykkerisiko kjenner vi til på vår avdeling? –Løfteulykker –Hydrokarbonlekkasje og antenning –Helikopterstyrt –Skipskollisjon –Undergrunnskollaps –Brønnspark –Utslipp i hav Hvilke tekniske barrierer har vi etablert? –Brann / røyk / gassdetektorsystem –Sprinkler system –Overvåking og radar –Vedlikeholdsrutiner og prosedyrer –Sikkerhetssjekker og diverse sikkerhetsverktøy Hvordan kan vi øke oppmerksomheten? –Erfaringsoverføring og læring av hendelser –En god sikkerhetskultur med fokus på person- og maskinsikkerhet –God kommunikasjon mellom hav og land –Synlig ledelse –Bedre risikoforståelse –Bedre forståelse av SJA

CAKE høsten 2009 Den neste CAKE session blir en ”Break Session”; vi starter opp igjen i slutten av desember med CAKE session no. 13 Andre planer Lansering av ny film Nye CAKE-aktiviteter

Denne CAKE session handler om CAKE Vi skal se nærmere på hva CAKE er, hva som er viktig og hvordan vi har tenkt å fortsette Vi stiller spørsmål: Hva er CAKE – den røde tråden Hva er ikke CAKE Hva kjennetegner CAKE?

Den røde tråden i CAKE CAKE handler om HMS-kultur; og alle har en HMS-kultur, men ikke alle har den de vil ha Fordi kultur er måten vi gjør ting på – enten det er en god eller dårlig måte Vi lager kulturen i fellesskap Derfor er det viktig for vår HMS-kultur at tiden vi bruker sammen også rommer viktige diskusjoner Vi trenger og vil ha … –Gode kolleger –Gode ledere –Gode fellesskap –God og åpen kommunikasjon

Hva CAKE er – og ikke er … CAKE er ikke en kampanje –En kampanje fokuserer på et spesielt tema, og er tidsavgrenset –CAKE har et bredt fokus, og skal pågå i mange år CAKE er et program –Det skal være en del av ”business as usual” –En del av våre stadige forbedringer Vi kan likevel ha tidsavgrensete tiltak innen CAKE –Vi kaller det fokusområder –Et fokusområde er noe vi ønsker å fokusere sterkt på i en viss periode

Hva gjør CAKE? Sikrer at store deler av organisasjonen målrettet jobber mot de samme verdiene; CARE, AWARENESS, KNOWLEDGE, ENGAGEMENT For å endre en kultur er noen ting viktige for oss: –Å være spørrende, ikke konkluderende –Å være aksepterende, ikke dømmende –Å være utforskende, ikke konfronterende Vi tror ikke på de store ordene og sterke bildene. Kulturendring skjer forsiktig, men målrettet

Husk …