Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse
Forum for barnekonvensjonen 22. november’13

2 2+2=? «De trodde jeg ikke fikk til noe på skolen grunn av hvordan det var hjemme. De tenkte ikke på å undersøke om jeg hadde dyskalkuli. I dag er jeg 19 år og synes det fremdeles er vanskelig å forstå klokka! Akkurat det synes jeg er flaut. Jeg er jo ikke dum.»

3 Vi tror At barnevernsbarn er dummere enn andre
At barnevernsbarn ikke klarer skole. De har jo så mye annet å styre med At barnevernsbarn sløser bort lån og stipend fra Lånekassa. De er jo litt sånn … At barnevernsbarn uansett ikke vil klare seg noe særlig. Så de trenger vel ikke å fokusere så mye på utdanning.

4 Vi vet Å gjøre det bra på skolen er en god beskyttelsesfaktor.
At de som gjør det bra på skolen har vesentlig større mulighet for å lykkes som voksen. Barnevernsbarn kan de og. De trenger bare noen som tror på dem og som hjelper dem.

5 Hvordan har du det egentlig?
Barnevernsbarn er i barnevernet fordi de ikke har hatt og har det godt Barnevernsbarn trenger hjelp til å bearbeide det de har blitt utsatt for Barnevernsbarn trenger hjelp til å lære hvordan bygge og å ha gode relasjoner Når barn er plassert begynner den egentlige jobben Vi må tåle å spørre! Noen barnevernsbarn sliter også med fysisk helse i forhold til blant annet ernæring og dårlige spisevaner. Måltider er ubehagelige. Tenner er også helse! Kan være spesielt utfordrende for enkelte som har opplevd overgrep Fysisk aktivitet og psykisk helse påvirker hverandre

6 Barnekonvensjonen gjelder også
for barnevernsbarna


Laste ned ppt "Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google