Ved et veiskille? Landskonferansen 2003 Studieforbundet natur og miljø.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kvalifikasjonsrammeverk v/ seniorrådgiver Tone Flood Strøm NRT 25.oktober 2007.
Advertisements

Foreldre som en reell ressurs
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
Tron, loven og framtida VOFO Troms Hilde Søraas Grønhovd.
Arbeidet med rekruttering i Fiskeri- og kystdepartementet Årsmøte FOSFOR - 4. desember 2007 Politisk rådgiver, John Erik Pedersen.
Forventninger og videre arbeid…...
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
1 Rekruttering og HMS utfordringer med utenlandsk arbeidskraft Stillasdagene 4. september 2013 forbundssekretær Halvor Langseth.
Fafo Nettverk for kompetanseutvikling 22. oktober 2004 Forskningsstiftelsen Fafo Anna Hagen.
Formell kompetanseheving og høyere utdanning i distriktene – utfordringer og muligheter Gunnar Grepperud, UiT.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Vil DU bidra til å gi ungdom med funksjonsnedsettelser ei uke full av opplevelser og aktiviteter? Og samtidig få med deg verdifull erfaring som du kan.
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Sjøfartsdirektoratet til Haugesund Åpen høring Ordfører Petter Steen jr.
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
Rolighetsmoen barnehage
Innføring i fagdidaktikk – samfunnsfag 1
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
Kampen om de kloke hodene -og jobben med å få dem ut til næringen…
Entreprenørskap i lærarutdanningen
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Prosjekt til fordypning
Den realfaglige skolesekken Hva kan museene gjøre for å styrke interessen for realfag? Statssekretær Lisbet Rugtvedt.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Ny Lov og forskrift om voksenopplæring 2010 VOFO Læring og Kompetanse Presentasjon
Ny lov - ny giv - nye muligheter Hurdal, 4. juni 2009 Jørn H. Larsen Østfold fylkeskommune Vi ønsker en tydelig lov! Kommuners og fylkeskommuners ansvar.
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
… en selvstendig arena for læring Fylkeskommunenes rolle i ny lov om voksenopplæring Nasjonal fylkeskonferanse Fredrikstad, 21. januar 2010 Sturla Bjerkaker.
Framtidens kompetanser - og hvordan vi utvikler dem
Friluftsrådenes Landsforbund
REKRUTTERE INTERNT/EKSTERNT: FORDELER/ULEMPER
MSFs opplæringsplattform Ledermøte MSFs opplæringsplattform Sentralt lovverket MSFs rammeverk Vedtekter Handlingsprogram Planstruktur (under.
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Barne- og ungdomsarbeid NJFF Telemark Organiseres gjennom rekrutteringsutvalget –Pr.i dag 3 medlemmer med delte ansvarsområder (barn og ungdom, jenter)
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
LP-modellen fra et rektorperspektiv
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Velkommen til et nytt skoleår!
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Studentevaluering av undervisning Gunnar Handal Seminar om kvalitetsvurdering UiO,
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Ofoten Studiesenter Siv Lysvold 30. mars 2016.
METTE VÅRDAL, KULTIVATOR TREBÅTBYGGER - LANGSOM LÆRING.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
1 Livslang læring. Samhandling hele livet Etter LO-kongressen 2013: ”Lik rett til livslang læring er et grunnprinsipp i LOs utdannings- og kompetansepolitikk,
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
1 Pedagogisk institutt Bachelorprogram og Årstudium i pedagogikk.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Kompetanse for mangfold
Mandat og rammeverk for evalueringen
Om Nasjonal kompetansepolitisk strategi
Faget Utdanningsvalg Jobbskyggedag
Studieforbundet natur og miljø
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Valgfaget design og redesign
Lekpregede læringsaktiviteter B – Samarbeid
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Ved et veiskille? Landskonferansen 2003 Studieforbundet natur og miljø

Kompetansereformen ”Et menneske som ikke fungerer godt på den arenaen, fungerer ofte heller ikke så godt på de andre. Derfor må kompetanse og kompetanseutvikling ses i relasjon til hele mennesket og ikke bare deler av den” Sitert fra reformens 5. kapittel.

Betydningen av vårt arbeid i et samfunnsperspektiv Studievirksomheten bidrar bl.a. til : å rekruttere barn og ungdom til et aktivt friluftsliv øke folks bevissthet i naturbruk øke folks miljøbevissthet og få innsikt i miljøspørsmål sikre allmennhetens interesser i forhold til natur- og friluftsliv demokratiopplæring å drive helseforebyggende aktiviteter å gi folk en meningsfylt hverdag

Utdrag fra kap. 1: ”Voksnes opplæringsbehov spenner vidt. Tilbudene må derfor være varierte og tilgjengelige dersom en skal nå målet om å trekke alle voksne med i livslang læring. I denne sammenheng er det brede engasjement i arbeidsliv, utdanningssystem, organisasjoner og nærmiljø en helt sentral verdi å bygge på og føre videre i en helhetlig reform” Kompetansereformen

To støtteordninger Formalkompetanse- givende opplæring Støtte til alle aktører som driver denne form for opplæring. Studieforbund konkurrerer med offentlig utdanningsinstitusjoner om potten Formal- kompetanse Kompetansegivende kurs innen grunn-, vidregående- og høyere utdanning Real- kompetanse Kompetanse ervervet i jobb, på fritid, etterutdanning Realkompetansegivende opplæring Særskilt tilskudd til Studieforbund slik vi har i dag.

Ulike modeller til ny tilskuddsordning A. Tilskudd fordeles som en ramme til sentralleddet i organisasjonen på grunnlag av organisasjonens egenart og formål B. Tilskudd fordeles som en ramme via sentralleddet i organisasjonen på grunnlag av rapportert gjennomført aktivitet (ligner den vi har i dag) C. Tilskudd fordeles lokal fra kommunene til de lokal organisasjoner D. Tilskudd fordeles til sentralleddet i organisasjonen med en del på grunnlag av formål, og en del på grunnlag av aktivitet ( a og b) E. Tilskudd fordeles direkte til deltakere ved gjennomført aktivitet.

Hovedutfordringer Finne egnet tilskuddsordning eller jobbe for den vi har Få departementet til å se vår betydning Tilpasse oss ny tilskuddsordning Hva vil vi med studieforbundet?