MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Gilde Norge - strategisk analyse 4 emballasjeløsninger for 2 ulike produkttyper
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Metodikk Trinn emballasje-verdikjede Utvinning av råvarer Produksjon av materiale Produksjon av emballasje Fylling av emballasje Distribusjon Forbruk av produkt Avfallshåndtering
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Metodikk Alle tall oppgis i forhold til 1000 kg produkt konsumert av forbruker Det tas høyde for svinn langs hele verdikjeden Erfaringer viser at for emballasje er størst miljøpåvirkning knyttet til produksjon av råvarer og avfallshåndtering etter bruk av produktet I hvert trinn kartlegges økonomi og miljø relaterte data
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Valg av miljøparametre Erfaringer viser at det for emballasje er størst miljøpåvirkning knyttet til produksjon av råvarer og avfallshåndtering etter bruk av produktet For de fleste materialer er energi og energirelaterte utslipp og avfall knyttet til de viktigste miljøpåvirkninger Avfallsmengde er knyttet til gjenvinningsløsning for materialet -materialforbruk er derfor relevant parameter
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Utvalgte indikatorområder Gilde Materialforbruk Brutto/netto energibruk Energirelaterte utslipp (bidrag til drivhuseffekt) Emballasjerelaterte kostnader Distribusjonseffektivitet (kostnader)
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Materialforbruk [kg/1000 kg produkt]
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Brutto/netto energibruk
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Energibruk gjennom verdikjeden
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Drivhuseffekt (energirelaterte utslipp)
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Emballasjerelaterte kostnader
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Distribusjonseffektivitet
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Sammenlikning mellom alternative løsninger
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Informasjon langs verdikjeden
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Oppsummering Den strategiske analyse viser at følgende parametre beskriver mesteparten av informasjonen: Økonomi (innkjøp og distribusjon) Materialeffektivitet Svinn Fyllningsgrad
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Nøkkeltall produkttype og bedrift
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Videre arbeid Videreføring av prosjektet kan være: å gjøre sammenligninger over tid å sammenligne samme produkt fra flere bedrifter å sammenligne ulike produksjoner ved å se på emballasje-forbruk pr. omsatt krone