Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter"— Utskrift av presentasjonen:

1 Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter
Disposisjon: Metodikk Beskrivelse av verdikjedene Indikatorområder og økonomiske parametre Nytte av resultatene og MarinePack generelt ved Jan Gjerde

2 Metodikk 1. Organisering av prosjekt og utvelgelse av produktkjeder
2. Utforming av flytdiagram for de valgte verdikjedene samt valg av kriterier/parametere til analysen 3. Sette opp materialflyt i forhold til funksjonell enhet (1000 kg produkt konsumert av forbruker)

3 Metodikk 4. Datainnsamling fra trinnene i verdikjeden
5. Utføre analysen 6. Rapportering og formidling av resultater

4 Domstein Måløy Fiskeindustri AS
2 besøk med møte og omvisning på Måløy Tett samarbeid med Jan Gjerde i Domstein som fremskaffer data blant de ansatte i bedriften Bruker et LCA dataverktøy i tillegg til å utvikle et eget verktøy til å få frem tall for de parameterne vi ønsker å se på 1 verdikjede for pelagisk fisk 2 verdikjeder for hvitfisk

5 VERDIKJEDEN FOR PRODUKT OG EMBALLASJE

6 Relevante indikatorområder
Emballasje-effektivitet/1000 kg produkt; summering av brutto/netto materialforbruk for forbruker-, butikk- og transportemballasje Fyllingsgrad Energiforbruk (brutto/netto energiforbruk)/ /1000 kg produkt og det totale energiforbruket gjennom verdikjeden Energirelaterte utslipp/1000 kg produkt (bidrag til drivhuseffekt og forsuring) Energitap/1000 kg produkt, energi som tapes i verdikjeden

7 Relevante indikatorområder
Mottatt råvare i kg/1000kg produkt, forteller hvor mye ressurs som går tapt gjennom kjeden Avfallsmengde/1000 kg produkt, brutto og netto som viser total mengde avfall, og mengde som går til gjenvinning Transport km/1000 kg produkt, hvor mye transportarbeid som forbrukes gjennom verdikjeden Antall kg svinn/1000 kg produkt levert sluttbruker Omløpshastighet for produkt i % av holdbarhetsperiode

8 Økonomiske parametre Innkjøpskostnad emballasje i kr per 1000 kg produkt Vederlagskostnad emballasje i kr per 1000 kg produkt Kostnad til avfallsbehandling av emballasje per 1000 kg produkt Transportkostnad i kr per 1000 kg produkt Handlingkostnad i kr per 1000 kg produkt distribuert Svinnkostnad i distribusjonen i kroner per 1000 kg produkt distribuert Energikostnad i kr per 1000 kg produkt Eksportkostnad i kr per 1000 kg produkt

9

10 Nytte av resultatene Vil kunne skrelle bort alle parametere som viser seg uviktig Fokusere der det viser seg å være størst tap av effektivitet, penger og ressurser Få et bedre samarbeid med underleverandører og kunder Bli mer konkurransedyktig

11 Om MarinePack generelt
Erfaringer fra MarinePack generelt Nytten av en sånn type prosjekt for Domstein Måløy Fiskeindustri AS


Laste ned ppt "Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google