Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedrapport 2015 -11.00 – 11.50 erfaringer fra fjorårets rapportering og hvordan ser årets ut? Plenumsdiskusjon: Hva må til for å komme i mål til våren.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedrapport 2015 -11.00 – 11.50 erfaringer fra fjorårets rapportering og hvordan ser årets ut? Plenumsdiskusjon: Hva må til for å komme i mål til våren."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedrapport – erfaringer fra fjorårets rapportering og hvordan ser årets ut? Plenumsdiskusjon: Hva må til for å komme i mål til våren 2015?

2 Hovedrapporten Rapportene gir analyser på tre hovedområder:
Regnskaps- og finansanalyser; basert på kommuneregnskap og konsernregnskap Forskjeller i inntektsgrunnlag, utgiftsbehov og ressursbruk Ressursbruk og kvalitet på tjenesteområdene

3 Store forskjeller i inntektsgrunnlag i ASSS-kommunene
Når vi korrigerer for forskjeller i utgiftsbehov per innbygger, pensjonstilskudd, arbeidsgiveravgift etc., kommer vi frem til at Tromsø hadde høyest disponibel inntekt blant ASSS-kommunene i 2013 Drammen hadde lavest. Korrigert disponibel inntekt i Tromsø tilsvarte 105,1 prosent av landsgjennomsnittet, mens Drammens inntekter tilsvarte 93,2 prosent.

4 Hvordan ser det ut for Eiendomsforvaltningen i ASSS
Er tallene sammenlignbare nå? Hvor trykker skoen? Hva kan vi si noe om, og hva kan vi ikke si noe om?

5 Prioriteringsindikatorene
Trondheim brukte

6 Areal per innbygger – og per bruker

7 Investeringsutgifter

8

9 Energi kostnad og -forbruk

10 Renholdskostnader per kvm
Hva skal vi gjøre med dette da? Nøkkeltall for renhold for KOSTRA-funksjoner for bygg - art % (Lønn renhold + påslag sos. utgifter) - art (Kjøp av renhold, vaskeri og vaktmestertjenester)

11 Sykefravær Ses i sammenheng med renhold og antall ansatte innen renhold? Andre grupper?

12 Tilstandsvurdering vs innsatsfaktor
Har sett på et større utvalg og i et syvårsperspektiv: Finner ingen statistiske sammenhenger der heller. Indikerer det rett og slett at noen er flinkere til å få mye ut av hver krone, eller er det andre årsaker? Eller en kombinasjon?

13 Tjenesteprofil

14

15

16

17

18

19 Det må vi ha landet før vi går herfra i morgen
Og hvilke indikatorer er vi klar for å ha med i årets offisielle tjenesteprofil Netto driftsutgifter Areal per innbygger Gjennomsnittlig årlig investeringer (2014-kroner)? Forvaltning Drift Vedlikehold Sykefravær Tilstand? Det må vi ha landet før vi går herfra i morgen Anbefaling tas med til sjefsmøtet i mai

20 KOSTRA-arbeidet - Utvikle og vurdere kvalitetsindikatorer
KRD ønsker bygningsinformasjon i Matrikkelen Areal (BTA) Tilstand Karakterisert med 0, 1, 2 og 3 (i hht NS 3424) Byggskader – utvendig Byggskader - innvendig Varme, ventilasjon og sanitær El-anlegg Heis Luft Lys Hensiktsmessig i forhold til bruk/ formål Universell utforming

21 ASSS-nettverkets erfaringer tilsier at det ikke er så enkelt…
- Men ikke umulig? - Forslag til et bedre nøkkeltall for tilstandsgrad på bygningsmassen i kommuner Ta utgangspunkt i andel av bygningsmassen som er ”dårlig” og ”meget dårlig”, altså TG2 +TG3 Dette danner et nøkkeltall som er beskrivende og enkelt å forstå for ikke-teknikere (politikere) Dette nøkkeltallet sier noe om hvor stor andel av bygningsmassen som trenger vedlikehold eller rehabilitering.

22 God og langsiktig forvaltning fordrer
Tilstrekkelig økonomi og handlingsrom Langsiktige planer og strategi for forvaltning Organisering med tanke på å sikre tilstrekkelig kompetanse og kapasitet for investering, drift og vedlikehold Finne bærekraftige og gjerne innovative løsninger for anskaffelse, drift og anvendelse av investeringer


Laste ned ppt "Hovedrapport 2015 -11.00 – 11.50 erfaringer fra fjorårets rapportering og hvordan ser årets ut? Plenumsdiskusjon: Hva må til for å komme i mål til våren."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google