Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertLiv Berge Endret for 9 år siden
1
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning OPTIBARR Optimal barriere Status og framdrift
2
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Agenda for møtet 1.Konstituering av styringsgruppen 2.Utvidelse av prosjektgruppen – emballasjeleverandører og evt. dagligvarekjede 3.Prosjektbakgrunn fra hver av bedriftene/instituttene 4.Endelig budsjett, detaljert arbeidsplan og metodikk for prosjektet 5.Status og erfaringer så langt 6.Rapportering fra prosjektet 7.Møteplan for styringsgruppen (2 møter til i år?) 8.Faglig kobling mot KIM-programmet?
3
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Foreslåtte emballasje-leverandører Amcor Flexibles CFS Wipak A.B. Corneliussen Bemis Færch Sealed air Forutsetninger: 20’ i kontantutlegg og 180’ i egeninnsats per bedrift over to år (pluss medlemsskap i Emballasjeforsk) OJH lager invitasjonsbrev – bedriftene sender til sine respektive foreslåtte leverandører
4
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektbakgrunn
5
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektbakgrunn STØ
6
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Forslag til revidert budsjett
7
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Aktivitetsplan Fastlegge produkter for analyse Dokumentere lagring/distribusjon/eksponering Verdikjedeanalyse og svinn Kartlegge/analysere emballasjeparametre (OTR, gass i headspace etc) Gjennomføre produktanalyser referanseprodukt (dagens løsning: reelle/ideelle betingelser) Samlet analyse og tolkning Prosjektledelse og administrasjon
8
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Tidsplan for 2004-aktivitetene
9
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Fastlegge produkter for analyse BedriftProduktTester Gilde4 typer kjøttpåleggGassanalyser, OTR Holdbarhet (mikrobiologisk, farge etc) Enkel sensorikk PriorStrimlet kyllingkjøttGassblanding (G/P-forhold) Mikrobiologi Enkel sensorikk ? Holdbarhet FjordlandFersk laksefiletGassblanding (G/P-forhold) Mikrobiologi Enkel sensorikk ? Holdbarhet
10
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Dokumentere lagrings/distribusjons/eksponering Lysmålinger gjennomført i 2 butikker Gjennomført møter med Coop sentralt Besøk i forretninger pågår (besøkt 4 butikker Møte med salgsmeieri er avtalt Møte med produksjonsanlegg er avtalt for Fjordland og Prior
11
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Verdikjedeanalyse og svinn Datainnsamling påbegynt, Fjordland Datainnsamling starter torsdag 25/6, Prior
12
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Gjennomføre analyser av emballasjeparametre Gilde: Kartlegging av oksygen i headspace ved –pakking (ved 2 anlegg) –under lagring (ved Matforsk) Kartleggingen skal gi grunnlag for valg av parametre og analysemetodikk i videre forsøk
13
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Gjennomføre produktanalyser referanseprodukt (dagens løsning) Kartlegge/dokumentere reelle lagrings- og distribusjonsforhold (for dagens emballasjeløsning) Sammenligne holdbarhet for dagens løsning ved reelle/ideelle forhold –enkel sensorikk –mikrobiologiske analyser –andre produktspesifikke analyser
14
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Samlet analyse og tolkning Vil trolig først kunne gjennomføres etter avsluttet testprogram for i år. Overføres derfor til 2005
15
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektledelse / administrasjon Pågår i hele prosjektperioden. Forholdsvis stor aktivitet i starten for å etablere systemer
16
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Status ressurser MiljøTilgjengelig 2004 Brukt pr 31/5Rest Prosjekt- kostnader Kr 975.000Kr 250.000Kr 725.000
17
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Erfaringer fra kartlegging i butikk Tynne produkter er mest følsomme Varierende lysforhold (lysrør varierer) Varierende temperatur (minst variasjon i kjøledisk med luftsperre) Gjennomløpshastighet Lagringstid
18
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Vareflyt i butikk - eksempelprodukt
19
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Rapportering til Forskningsrådet Halvårsrapportskjema 1.6 2004 og 2005 Årsrapportskjema med tillegg 1.12 2004 og 2005 Økonomisk rapport 31.1 2005 og 2006 Sluttrapportskjema med vedlegg i februar 2006
20
Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Arbeidstitler på publikasjoner Optimal barrier properties of packging for chilled food – how to determine the most important factors in a value chain perspective Optimal barrier properties of packaging for chilled food – material properties, process improvements and need for competence in a value chain perspective. Experiences from case studies in the Norwegian meat industry.
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.