Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrke Sidene i læreboka.
Advertisements

Løpeteknikk - Økt fart, færre skader.
Mentale rom en liten innføring i teorien
Veiledning for knivbytte  Hold tangen som vist  Klem håndtakene sammen, til du ser et lite hull i kniven Lite hull i kniven
6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
Hvordan kroppen er bygget og fungerer
utnytte ledg rom/medløpspasning
4 Bruk øynene riktig.
AQUAVIBRON.
Maren Stjernen Fysioterapeut ved Hjelp 24 NIMI, Ullevål stadion
Klargjøring og tilpassing av utstyret
Litt mer om PRIMTALL.
VELDIG GREIT Å HUSKE PÅ....
MX Data1 Opplæring i bruk av TM-GIS * • Oppretting av punkter Oppretting av punkter Oppretting av punkter • Oppretting av trasèer Oppretting av trasèer.
Ergonomi ved Renholdsarbeid
NERVER OG HUD.
En tilsynelatende god knestilling
Plassering i NGTFs trenerutdannelse
INNSTILLING AV STOL OG BORD
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Teknikktips av Øyvind Røsland
Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan.
Innføring i et standardisert klatrespråk
Leselos Ordforråd/metakognisjon
Impulssamling 2003 Harstad / Grottebadet
Ironman Testbatteriet
LØS OPP KONTORMUSKLENE.
PUSTE OG AVTREKKSTEKNIKK
BASISTRENING TJENSVOLL FK JENTER
MUSKLENE PÅ OVEREKSTREMITETEN
INFORMASJON OG TRENINGSRÅD TIL BRYSTKREFTOPERERTE
10 Superlesing.
11 Fotolesing.
Dårlig kontakt i h/skulder
Stående skytestilling
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
Oppvarming Ways of the rifle.
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
10 regler for å skrive for web
Du er skikkelig sliten og frustrert……
TEKNIKK KVELD VIKERSUND 1.november 2010
Sommerbane 2013 – fast oppsett
Oransj 1 Pensum: rødt 1, 2, 3 Ballkontroll * Spille med partner med definert retning (cross/rett) * Kunne spille både kort og langt med forflytning (partner)
Rød 1 Dette skal Stavanger TKs spillere klare etter tennistimer Ballkontroll * Sprette ball på racket * Sprett ball ned i banen * Rackethodekontroll.
RORMANN Opplæring.
Livsstilsending - uke 5 -
Elektronisk løgndetektor
Livreddende førstehjelp. 113 – medisinsk nødsentral Når et annet menneske trenger profesjonell medisinsk behandling Huskeregel når du ringer: HVEM – HVA.
Landeveistrening Kjøring i feltformasjon © IF Frøy.
Velkommen til skyteskole Avtrekk og sikting. Hva skal vi gjøre i kveld: 1.Repetisjon fra de forige kveldene. 2.Avtrekk og pusting 3.Praktisk skyting.
EN BEDRE ARBEIDSHVERDAG Kaffekurset presenterer generelle retningslinjer for en bedre kontorhverdag og vil gjelde de fleste. Individuelle faktorer, eks.
Kjernetrening – Stabiliserende muskulatur Sommertreningsprogram Copyright ©
Skyteskole. Denne PowerPointen er ment brukt til Skyteskole. Om PowerPointen: PowerPointen er lagt opp slik at det er kommentarer til hver side på «støttesidene».
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Veiledning Fræna SK Langtur: Langtur bør være over 2 timer, du bør ligge på en puls på % av din makspuls. En rolig/restitusjonstur kan være 
Velkommen til skyteskole - Kveld 4 -
Velkommen til skyteskole - Kveld 3 -
Velkommen! Del 3.
Velkommen til skyteskole
Velkommen til skyteskole
Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Skyteteknikk.
Planlegging av treningsøkt
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
NOEN VIKTIGE TING Å TENKE PÅ NÅR DU DRIVER MED SKISKYTING!
Å ta vare på seg selv og andre
Velkommen! Del 3.
Utskrift av presentasjonen:

Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG Lånke lørdag 14.november 2009 Stående skytestilling

STÅENDE SKYTESTILLING (1) Stabiliteten i stående skytestilling styres i stor grad av at man klarer å stabilisere hofta. Hofta skal være parallell med skyteretningen. Hvordan beina plasseres er mindre viktig, men de må plasseres slik at det ikke oppstår spenninger. Strake bein i omtrent skulderbredde er et godt utgangspunkt. Normal vektfordeling er omtrent 50% på hvert bein, kanskje rundt 60% på fremre, men dette vil variere litt avhengig av hvor mye hofta skyves framover for å få anlegg for albuen. I stående skytestilling, i motsetning til ligg og kne, skal kolben ikke legges an i skuldra, men i overgangen/gropa mellom skulderen og overarmen. Dette gjør at våpenet kan legges tett inntil øvre del av brystkassa. Dermed holdes skuldrene relativt parallelle med skyteretningen, altså minimal vridning i overkroppen. Kroppen bøyes kun litt bak for at våpenet skal sammenfalle med kroppens tyngdepunkt.

STÅENDE SKYTESTILLING (2) Måten våpenet holdes oppe med venstre hånd er ikke så viktig. Det viktigste er at man får holdt våpenet høyt nok. Individuelle forskjeller på lengde av underarm, hals etc gjør at noen må legge våpenet på flat hånd, mens andre f.eks må holde våpenet på knyttneven eller i gropa mellom peke- og langfingeren. Det som er viktig er at man får riktig vinkel på underarmen. Albuen må legges an såpass langt ut mot magen at underarmen får en liten vinkel innover. Det er her du finner balansepunktet - våpenet skal kunne hvile i hånda uten at man skal behøve å bruke muskler i armen. Bruk av reim tilpasses denne stillingen.

SKYTETEKNIKK - STÅENDE I stående skytestilling er det litt individuelt hvordan pustingen virker inn på siktebildet. Det avhenger av plassering og kontakt av venstre albue på hofta/ribben. Noen bruker samme innføring på stå som på ligg&kne. Det mest vanlige er nok å føre inn fra toppen på stående. Da står man og slapper av, sjekker innretting, balanse etc mens man peker litt over blinken. Så tar man også her et siste åndedrag og slipper pusten ut, men her er poenget at man på en måte “siger” sammen i hele stillingen på siste utpust, slik at man kommer ned i blinken og stopper i midten (dette må selvfølgelig kontrolleres på forhånd, at stopp-punktet er midt i). En ganske vanlig måte å gjøre det på er å komme ned i blinken - holde rolig - pendle en tur ut - komme tilbake til midten og trekke av. Dette er en lite trygg måte å gjøre det på, man har kommet ut av den “vertikale” tenkingen og innført en unødvendig svai/sving. Dermed blir det mer tilfeldig hvor man treffer. Måten å gjøre det på er altså å ta inn mye av avtrekksvekten mens man er på vei ned i blinken, slik at man greier å få tatt et rent avtrekk kort tid etter at siktebildet har stabilisert seg i midten. Det blir viktig å kunne kjenne igjen bevegelsen og følelsen og automatisere avtrekket (avtrekket blir bare en naturlig del av handlingen, som følge av at alle forberedelsene stemmer). FØR AVTREKK SISTE SEKUND FØR AVTREKK ETTER AVTREKK 10m int.luftskive