Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Teknikktips av Øyvind Røsland

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Teknikktips av Øyvind Røsland"— Utskrift av presentasjonen:

1 Teknikktips av Øyvind Røsland
Svømming Teknikktips av Øyvind Røsland

2 Generelle tips Pustekontroll, slappe av i og under vann.
Flyting i total balanse før bevegelse. Slappe av og være venn med vannet. La vannet løfte deg. Bruk hender og føtter til framdrift ,.... Ikke oppdrift ! Distanse pr.tak er viktigere enn mange tak.... Det er kroppen du skal flytte, ikke hender og føtter. Bølger er energi på avveier og skaper motstand.

3 Spesifikke tips Oppdriftspunktet må være lavere enn tyngdepunktet....
På crawl og rygg må du klare å lage en kjøl med kroppen din.... Lage ei rett linje som skal gå gjennom vannet med minst mulig motstand På bryst og fly er hovedsaken å manipulere linja slik at vannet hjelper deg til og komme opp og tyngdekrafta sender deg framover i bassenget.

4 Svømming rundt lengdeaksen
Crawl og rygg

5 Crawl Rotere samtidig med hofte og skulder,
Armene skal bevare momentet,svinge i sirkulære bevegelser Presse brystet ned i vannet slik at man får max oppdrift, flytte presspunket fra side til side, flytte brystet inn i taket ! Distanse pr tak,bruke kreftene fra sentrum av kroppen-”kjernekraft”

6 Rygg Samtidig rotasjon til med skulder og hofte
Legge seg bakpå slik at lårene flyter, holde inne ribbeina og hofta slik at alt er i linje.. Kraften fra sentrum av kroppen, armene er redskapet kraften skal overføres gjennom. Beinsparket skal komme ut av rytmen på kroppen og ikke separat.

7 Svømming rundt tverraksen
Bryst,butterfly og kicksvømming

8 Bryst Beinsparket skal treffe når hodet går ned i vannet på vei framover Beina må være klare til å skyve når du er på toppen av pustesyklusen din. Hofta skal mot hendene, hendene må festes i vannet. Hofta skal være så flat som mulig i denne delen av syklussen.

9 Butterfly Timing mellom armer og bein, flyte på brystet, bevare momentet med sirkulær svinging av armene. Må svømmes forran oppdriftssentret, og flykicket må gjøres begge veier. Opp og ned. Dette skaper flyt i bevegelsen. Som på bryst skal hofta mot hendene, brystet skal laddes med luft og presses ned i vannet-”potensial for max oppdrift og framdrift”

10 Å ta hensyn til de fysiske lovene og jobbe på lag med disse
Svøming er altså Å ta hensyn til de fysiske lovene og jobbe på lag med disse


Laste ned ppt "Teknikktips av Øyvind Røsland"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google