Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Advertisements

Hvilke regler skal gjelde for Arbeid med Bistand og andre tiltak i 2006? Odd Wålengen, ASD.
1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE.
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
© Bergen kommune TETT PÅ •Tett individuell oppfølging, et nasjonalt forsøk i perioden 2006 – 2008, knyttet til Handlingsplan mot fattigdom som sikter seg.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Hva gjør Arbeids- og velferdsdirektoratet?
| Rekruttering av psykologer til kommunehelsetjenesten – hva skjer? - Svaret: Det skjer mye! - Innlegg Nina S. Andresen Helsedirektoratet.
Prosjekt Barnefattigdom
Ettervern og samarbeid
Barnefattigdom – Hva er det og hva kan vi gjøre med det? Barne- og ungdomskonferansen 2006 Gardermoen 1/11 Tone Fløtten, Fafo.
Høreapparatformidlingen – hvor står vi Fagnettverksmøte 17. september 2009.
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Statlige finansieringsmuligheter for tiltak Pilotkommunesamling, Trondheim. 16. – 17. februar 2006 Se linken: bygning_og_uteomr_der/finansiering/
Arbeidsmarkedsbedriftene – veien videre
Utekontakten i Bergen kommune /UTE ETTER NYE MULIGHETER/
HOVEDMÅL  Redusere den 428 mottakere av økonomisk sosialhjelp i aldersgruppen 18 til 24 år med 50 % eller 214 personer innen STRATEGIER 1.Forebygge.
1 Det økonomiske opplegget for kommunesektoren i 2009.
Joachim Bjerkvik
Meld. St. 18 (2010–2011) Læring og fellesskap Tidlig innsats og gode læringsmiljøer for barn, unge og voksne med særlige behov.
KVALIFISERINGSPROGRAMMET Syretesten på samarbeid i NAV Ola Heen Strømmen, NAV Buskerud Samarbeidskonferanse Norefjell, 21 april 2009.
HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca
”Fylkesmannens forventninger om oppfølging av sosialtjenestelovens ansvarsområde”
Det du gjør, gjør det helt Bedre samordning for utsatte barn og unge (NOU 2009:22) Geir Kjell Andersland Hafjell, 17. mars 2010.
Innlegg psykiskhelse- og rusnettverk v/Johanne M. Benitez Nilsen.
Nettverkssamling om barnefattigdom
NAVs rolle i attføringspolitikken Ingar Heum Arbeids- og velferdsdirektoratet.
NAV – REFORMEN Innhold og utfordringer i NAV-kontorene. 12 K PLO-nettverk 27.september 2006 Live Jetlund, rådgiver, Fylkesmannen i Vestfold.
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Arbeidet mot tvangsekteskap
Oppfølging av praksiskonsulentordningen i Helse Sør-Øst Vegard Høgli, fagsjef Helse Sør-Øst RHF Bente Thorsen, fastlege, praksiskoordinator Oslo universitetssykehus.
Folkehelsearbeid Folkehelsearbeid er samfunnets totale innsats for å opprettholde, bedre og fremme folkehelsen. God helse i befolkningen baseres på faktorer.
”BARNAS PROBLEMER ER IKKE INNDELT I FAG- OMRÅDER, FORVALTNINGSNIVÅ ELLER I KONTORER. UTFORDRINGEN ER DERFOR Å SE HELE BARNET OG I TILLEGG Å FLYTTE KOMPETANSEN.
Boligsosialt arbeid Formålet med det boligsosiale arbeidet er å motvirke og bekjempe bostedsløshet ”På vei til egen bolig” er regjeringens strategi for.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.
Krav om politiattest i Norsk Folkehjelp Stor del av frivillig sektor i Norge innfører eller har innført krav om politiattest. NF Styre har vedtatt krav.
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
Utsatte barn: Kommunenes tilrettelegging for samarbeid Funn fra landsomfattende tilsyn i 2008 Regional konferanse i Stavanger 2. desember 2009 Avdelingsdirektør.
Informasjonsmøte 17. januar 2014
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
Om barne- og familievernet
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Rådgiverkoordinatorforum i Bodø 27.januar 2015
Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Prosjektperiode august 2008-august 2011 Prosjektleder: Mette Smedstad, KS Bedre samordning av tjenester for utsatte barn og unge Utviklingsarbeid i regi.
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde
Tilskudd til opplæring i norsk og samfunnskunnskap
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Mette Smedstad KS, Innovasjon og utvikling.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Pressekonferanse 9. mai 2003 Statsråden St.meld. nr. 31 ( ) Storbymeldingen Om utvikling av storbypolitikk.
Bekjempelse av barnefattigdom i Drammen
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
«Å komme sammen er begynnelsen, å holde sammen er fremgang, å arbeide sammen er suksess!» Henry Ford Torunn Dahlberg Frances Reardon Undervisning medisinerstudenter.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Tilskuddskonferanse Hordaland
Strategisk plan Forebyggende arbeid barn og unge
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Nettverksmøte den
NAV mulighetenes marked
Tilbakeblikk Kompetansetiltak for barnehagemyndigheter
Utskrift av presentasjonen:

Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen til lov om sosiale tjenester i arbeids- og velferds forvaltningen som sier: ”Loven skal bidra til at utsatte barn og unge og deres familier får et helhetlig tjenestetilbud”. Tilskuddsforvaltningen tilknyttet barnefattigdom er et tiltak for å nå dette målet. Formålet med tilskuddsforvaltningen er å 1)styrke det sosiale og forebyggende arbeidet i kommunen 2)utvikle nye tiltak 3)bedre samordningen av lokale tiltak 4)styrke og utvikle kunnskap og kompetanse blant aktørene i lokalsamfunnet.

Barn og unge – Fylkesmannens oppdrag Bistå direktoratet med faglig vurdering av søknader og tildeling av tilskudd Informere kommuner om ordningen og stimulere kommuner med behov til å søke Følge opp og veilede de kommuner som har mottatt tilskudd til å bekjempe barnefattigdom, og tilskudd for å utvikle modeller for samarbeid og finne fram til gode metoder for oppfølging av utsatt ungdom Bistå tilskuddskommuner med å utarbeide kommunal handlingsplan (for eksempel oppvekstplan) hvor utsatte barn og unge inngår. Formålet er å sikre forankring av tiltak som en del av kommunens prioriterte områder Formidle erfaringer fra forsøk og utviklingstiltak for å bidra til at kommuner får mer kunnskap og kompetanse om utsatte barn og unge, herunder barnefattigdom Bistå direktoratet med faglige vurderinger av søknader om utsatt ungdom

Barn og unge - lenker Lov om sosiale tjenester i arbeids- og velferdsforvaltningen av 18. desember 2009 (§ 1, formål) Handlingsplan mot fattigdom – vedlegg til St.prp.nr. 1 ( ) fra Arbeidsdepartementet Barnefattigdom i Norge – Kompetanseplan for sosialtjenesten og barneverntjenesten fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Sosial- og helsedirektoratet Fafo-rapport 2009:50 Aktivitet og deltakelse for fattige barn og unge. En evaluering av to statlige tilskuddsordninger ( Fafo-rapport 2009:38 Barnefattigdom i Norge Omfang, utvikling og geografisk variasjon. ( Oppsøkende og utadrettet arbeid overfor ungdom utenfor opplæring og arbeidsliv. Rapport fra Barne- og likestillingsdepartementet NOVA-rapport nr 14/10 Utsatte unge år i overgangsfaser. Sluttevaluering av utviklingsarbeidet. NOVA-rapport nr 16/10 Verdighetsforvaltning i liv på grensen. En kvalitativ studie av barn og foreldre i familier med vedvarende lavinntekt. Ingen kan alt, alle kan noe. Fra erfaring til inspirasjon. Mars Arbeid og psykisk helse, Arbeids- og velferdsdirektoratet. Veier tilbake til skole og jobb. Eksempler fra arbeid med ungdom i 8 kommuner og bydeler. Eksempelsamling fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. KONTAKTPERSON: Marianne Pleym Arctander tlf: E-post: