Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MIN Praksis: SON Senteret Kristiansand
Advertisements

Bruk av Jobpics som verktøy i veiledning
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
16 Repeter for å huske og forstå
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom Mitt liv, mine valg Lærings- og mestringskurs for mennesker med progressiv muskelsykdom.
HVERDAGSAKTIVITETER & ENERGIØKONOMISERING
Veiledning av elever / lærlinger
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Etter jobb på fredag var jeg ganske trøtt…
RESSURSTJENESTEN.
Coaching – en frigjøring av menneskelige ressurser
Godt verktøy er halve jobben
Hva er aktivitet og deltakelse?
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2013 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
Hasjavvenningskurs Fredrikstad kommune «Ut av tåka 2010» Kristiansand.
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Bufdirkonferansen 2011 Notater Notater Notater /.
MINE KJÆRE BARN SPARE STRØM = MER LOMMEPENGER. DERFOR….
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
En gymtime skal bestå av tre deler: Oppvarming Hoveddel Avslutning
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Utviklerforum onsdag Asbjørn Thorsen. 1. Erfaringer 2. Kontroll – Perspektiv N.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Dette er Raskere tilbake
Selvhjelp Selvhjelpsgrupper –”Verksted for endring” –Fellesskap – basert på gjensidighet, tillit og respekt –Har som målsetting å fremme: Innsikt Mestringsevne.
BOLIG OG ARBEID? Bolig betyr Alt! Av Laila Bakke-Larsen.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Muskelsykdommer = sjeldne sykdommer
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom Mitt liv, mine valg Lærings- og mestringskurs for mennesker med progressiv muskelsykdom.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom Mitt liv, mine valg Lærings- og mestringskurs for mennesker med progressiv muskelsykdom.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Kurs Aktiv Ungdoms kursaktiviteter TCA Kurs arrangert av Aktiv Ungdom/ Bufdir Kurs arrangert av kollegaer i nettverket av nasjonale kontorer Fordele.
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Hverdagskristendom - når søndagen er over. Kristne - mer enn store ord? Store ord er som ballonger – de er flotte og synlige og samtidig lette og luftige.
Samtale 1.
Praktisk informasjon om Marihøna barnehage
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
Pust Liv eller død.
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
SPILLER- OG FORELDREMØTE
Status barn og unge Barnevekststudiet: hver 6. elev i 3. klasse er overvektig Etablert overvekt i 4. klasse gir økt risiko for varig vektproblematikk i.
Lyshovden Oppveksttun!
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
HELSEFREMMENDE GREÅKER. Hvorfor Ut på tur i timene? Mere overskudd – holder ut Bedre helse – hjerte, sirkulasjon, lungekapasitet reduserer belastningsskader,
Foreldremøte Delt kontaktlæreransvar
Energiøkonomisering / aktivitetsregulering ved lungesykdom
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
SMIL – styrket mestring i livet
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN PROGRAM: Informasjon fra lærere Raz-kids Kartleggingsprøver Sosialt Matematikk Info fra klassekontaktene Grupper:
Hva er viktig for deg? Jobb Bolig Venner FamilieFritid Fysisk aktivitet- /trening Mat/ måltider Aktivitetshjulet kan brukes som inspirasjon før og under.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Å få barn Skal – skal ikke ????
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Selvstendig, trygg og aktiv med GPS i Larvik
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Base 1 sine kurs på Aks Uke og 46.
Utskrift av presentasjonen:

Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom Mitt liv, mine valg Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom Lærings- og mestringskurs for mennesker med progressiv muskelsykdom

Kartlegging av dagligdagse aktiviteter KDA – skjema

Hverdagslige aktiviteter Aktiviteter vi gjør hver dag Mange ting er automatiserte – tenker ikke igjennom hva, hvorfor og hvordan vi gjør ting Vaner og uvaner De gir oss trygghet og forutsigbarhet Sosiale krav til utførelse

Redskap for å se seg selv utenifra Kartlegging av dagligdagse aktiviteter, KDA-Skjema

KDA-skjema Veldig nyttig redskap for å se hva man får til Og hva man trenger hjelp til Det er en stor fordel ift å søke om BPA Hjelpemidler Plage ektemannen til å ta mer av husarbeidet Dokumentere hva du faktisk gjør ilø av en dag, anerkjenne at en faktisk gjør noe Få innsikt i egen hverdag Få vaner ut av hodet og se på seg selv utenfra Laila: kommer senere og senere på jobb… bruker lengre og lengre tid på å kle på seg Bruke en hel dag på oppvaska…

Fordeler Dråpen som får begeret til å renne over er det vi husker best Summen av de utilstrekkelige tingene som får det til å sprekke Eks. Lage middag til mannen, fikse blomsterbeddet, får ikke timer for det, men hjelp til å ta på sokker, tørke ryggen etter dusj osv. Man sliter seg ut på de primære oppgavene og det er de man kan få hjelp til

Fordeler med KDA-skjema Finne ut av: Tid: bruker gradvis lengre tid på å utføre aktiviteter som suger energi Energibruk: aktiviteter som man før ikke ble sliten av, blir man veldig sliten av nå. Uten at man skjønner hvorfor selv Snikende tidstyveri, skjulte aktivitetsproblemer

Praktisk utførelse Lag en plan for når du skal fylle ut skjemaet. Velg for eksempel å fylle ut hva du gjøre på mandag i uke 16, tirsdag i uke 18, onsdag uke 20 osv. Slik at du har fylt ut en hel uke før den individuelle samtalen.