28.09.09Resultatsikring1 Prinsipper og system / rutiner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Advertisements

PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Av Reidar Kvalvaag Beerenberg
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Alkohol | SVØMMING.
Plan for markedssatsing: <sett inn navn på markedssatsing>
ALKOHOL|IDRETT.
Hurum PPTs erfaringer med LP
Er entreprenøren med sin erfaring kvalifisert nok til å ta totalansvar for driftene, eller er det fortsatt behov for tett oppfølging med den kostnad det.
Unimed 1 Status og framdriftsplan for Multisenterstudien av akuttpsykiatri (”MAP?”) Forskningssjef Torleif Ruud SINTEF Helse Avdeling for psykisk helsearbeid.
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Hva er evaluering? Systematisk innhenting av data, for å si noe noe hvor vi er eller hvor vi vil, eller begge deler N.B. Vi vurderer og evaluerer kontinuerlig,
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
Mestring og forebygging av depresjon
Alkohol | fotball.
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
Forbedringskunnskap kan læres gjennom personlig forbedringsarbeid
Plan for praksis Studieåret FU – 2 Gro Lise Syversen – HIØ, Praksisseminar FU og
Poteten – kjærlighet og glede!
GROW modellen.
AVDELINGENES ÅRSMØTER I Temaer •Region Øst sin tiltaksplan for 2014 •Region Øst planlagte møter i 2014 •Årshjulet.
Hva er audit? Et redskap for å stimulere og fremme kvalitetsutviklingen Audit innebærer et tilbakeblikk/vurdering av et hendelsesforløp for å avdekke tilfredstillende.
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Personalmøte GFU 26. september 2012
”Klubbens indre liv og vekst”
MatematikkStudio. Matematikk-Studio Matematikkglede Kreativt miljø IKKE primært for svake elver Ansatt egne elever Tirsdag og torsdag kl
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
Resultatledelse Resultatledelse.
Fagtekst i pedagogikk Arbeidskrav
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Etikk og brukermedvirkning
3 Jeg og mitt.
Bufdirkonferansen Før – stue bort - På høy tid at barna selv blir spurt ”Jeg har satt meg fore å endre på at voksne diskuterer hva som er best.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Cafédialog – elevmedvirkning
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Kp 4 Målformulering Godt formulerte mål skal:
Dagsorden Generelt om programmet Gjennom gang av programmet.
Hvilken betydning har etikksatsningen hatt? Reidar Pedersen Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo Avslutningsseminar for etikkprosjektet, Bærum,
”Brukermedvirkning for mennesker med begrenset samtykkekompetanse”.
Design evalueringsstudie ART 08/09 Frode Svartdal, Knut Gundersen Oppdatert 20. november 2008 Frode Svartdal.
PRESIDENT ROLLEN Innledning til gruppearbeid PETS 2009.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
STUDER SMARTERE Kurs i studiestrategi Modul 1 Bli en bedre student Lene Røsok Dahl Karriereveileder, BI Karriereservice Velkommen på kurs Presentere.
Kirsti Sarheim Anthun Evalueringsmetoder Kirsti Sarheim Anthun
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Cafédialog – elevmedvirkning
Boligsosial handlingsplan Sør-Varanger kommune - Ideverksted 6 mai- Et ideverksted i regi av Lent.
PERSONLIG UTVIKLING - COACHING/VEILDNING
Mål og læring hos elever
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
Gruppeoppgave – Kort refleksjonsmodell
Oppfølging av driftsstyreskoleringen 2015 Program.
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Velkommen til Fagnettverk
Framtid - Samspill - Skaperglede
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Masteroppgaver ved NHH
Masteroppgaver ved NHH
Presentert på Strategikonferansen
Introduksjon til prosjektpresentasjon
Utskrift av presentasjonen:

Resultatsikring1 Prinsipper og system / rutiner

Resultatsikring2 Hva er resultatsikring? l Systematisk arbeid med resultatavtaler - på en måte som bidrar til at målene blir nådd  NB! Resultatsikring er ikke det samme som årlig resultatrapportering og ikke det samme som resultatoppfølging gjennom året lHva vil vi oppnå?  Sikre at avtalte resultater kan leveres som planlagt  Samtidig bidra til motivasjon, læring, samhold og oversikt

Resultatsikring3 Hvordan? l 3 ganger i løpet av året - i møter lForum: Ledernettverkene lMøtene gjennomføres slik at hver og en kan skaffe seg merverdi :  Du er sikrere etter møtet enn før møtet på at du kommer til å levere avtalte resultater

Resultatsikring4 Før møtet - vurdere lHva er det viktigste jeg skal oppnå? lHar jeg oversikt over hva som påvirker resultatene? lVet jeg nok til å kunne vurdere på en god måte hvor jeg står? lHar jeg nok tiltak, idéer, ressurser, egne krefter til å håndtere situasjonen og nå målene? lHva trenger jeg å få ut av resultatsikringsmøtet?  Beslutninger/avklaringer?  Kvalitetstest av egne vurderinger?  Forslag, råd, veiledning? lHvordan skal jeg kunne få det jeg trenger ut av møtet?

Resultatsikring5 Dagsorden lHver deltaker presenterer hvilken merverdi de ønsker å få ut av møtet (evt at de ikke trenger noe)  Spørsmål, kommentarer, drøfting lEnighet om dagsorden  Hvem skal vi bruke tid på? Hvor lang tid skal vi bruke? lDrøfting av temaene  Deltakeren som er i fokus må først presentere egne tiltak lEvaluering  Fungerte møtet etter hensikten? Bidro møtet til å sikre resultater? Hvis ikke, hva bør gjøres annerledes neste gang?

Resultatsikring6 Påstander om merverdi lSjansen for å få merverdi  øker proporsjonalt med konkretisering av tiltak og  avtar proporsjonalt med mengden av generelle utsagn lKvaliteten av merverdien som skapes  øker proporsjonalt med gruppens evne til å avslutte problemstillinger her og nå og  avtar proporsjonalt med antall problemstillinger som sendes til ytterligere utredning lDen merverdi du får  øker proporsjonalt med i hvilken grad du inviterer kollegene til å bidra

Resultatsikring7 Fallgruver lForarbeid ikke gjort lOverflatiske og lite nyttige diskusjoner lTiden brukes på foredrag om hva og hvorfor, unnskyldninger, (bort)forklaringer lTiden brukes på nåtid, statusbeskrivelse, informasjon