Elementer Forbildene og likestillingspolitikk Hvordan få gjennomslag

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
God Jul ? Du behøver ikke å vente til Jul….
Advertisements

I.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
FORHANDLINGS- TEKNIKK
Kanskje Gud vil at vi skal treffe noen mennesker som er feil for oss før vi treffer den ”rette”, så vi er bevisst på hvor takknemlig vi skal.
utnytte ledg rom/medløpspasning
Vernetjenesten i Kristiansund
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Brukertesting •Lærefil fra •© 2004 Nina Furu.
Vernetjenesten Kristiansund Hovedverneombudet.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Hvordan intervjue en forsker?
Grav i all hast Siri Gedde-Dahl.
Media håndtering og kommunikasjon
Kurs for hovedtillitsvalgte i NSF Oslo Sundvollen
Våre presentasjoner Jón Steinar Guðmundsson Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk NTNU Februar 2009.
Faglige og ufaglige feller. Strategier som virker mot sin hensikt.
Kommunikasjon ”Møte med sinte og aggressive personer”
Tips til ekstern kommunikasjon. Hvem er journalisten?
Veiledning av elever / lærlinger
Nettvett.
- handlinger og holdninger
Gammel kinesisk visdom
SØT-modellen Situasjonen nå Ønsket situasjonen Tiltak
- roller og forventinger
En måte å lese Bibelen på
Ran Det er mye enklere å huske personer fra/under et ran om du kan benytte en av de følgende ansiktformer. Tren og test deg selv ved å forsøke å tegne.
Individuell bevisstgjøring Talent, - og ferdighetsliste
Retningslinjer for sesongen H E N S I K T •TYDELIGGJØRE REGELVERKET PÅ NOEN OMRÅDER •GI SIGNALER OM HVILKEN VEI VI ØNSKER Å GÅ •LUKE BORT NEGATIVE.
Gjesteforelesning BoS31 ved HiO. JBI, høsten Kjønn og ledelse Time 1: Presentasjon Kvinne og leder Time 2: Gode råd på veien for deg som ønsker.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Roman- og novelleanalyse
Glitre barnehage.
Aktører, roller og relasjoner Noen punkter fra rollespill Bortreiseseminaret mars 2002.
Hvordan det er å være kjæreste, forelder og småbarnsfamilie
KOMMUNIKASJON Samling 3 Stabsutvikling.
Kritiske suksessfaktorer for optimale resultater
Jon Fredrik Alfsen Hartmark Consulting AS
Kurt Orre Rådmann Nøtterøy kommune
Impulsuka 2013 Kristiansand
Kapittel 2 oppgave e) Sett inn preposisjoner eller adverb
Naturvernskolen: Hersketeknikk
Behandlerroller Noen destruktive roller vi inngår i for å få tilfredsstilt viktige personlige behov. Kompisen; Redderen; Kontrolløren; Forfølgeren: R ollene.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Tommelteknkikk Steingodsleire.
Likestillings- og diskrimineringsombudet 13. juni 2014
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Om å jobbe aktivt med sitt lederskap
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Konflikthåndtering.
VERDISKAPING I NORSK NÆRINGSLIV 1 NESO BASSKOLE Arbeidsledelse Samling 4 klasse 19, Tromsø 20. – 23. januar 2015 Hanne Winther og Magne Beddari, VINN.
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
For lokale tillitsvalgte
Makt og Hersketeknikker
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Homofile og lesbiske arbeidstakere
Problemløsning.
Å skrive tale. Å skrive en tale I den klassiske retorikken delte man opp taleskrivningsprosessen i fem faser: inventio, dispositio, eloqutio, memoria.
Det er lydighet som er ansvarlig bak tett binding mellom eieren og hans hund. Uten lydighet, ville det ikke være lett å administrere ting. Lydighet trening.
Hvordan forebygge mobbing?
Tidenes dølleste oppdaterte POWERPOINT om hersketeknikker!
NTNUs prosedyrer for håndtering av trakasseringssaker
Innspill til utkast: «NTNUs retningslinjer for håndtering av personkonflikter, trakassering, utilbørlig opptreden mv.» Trondheim – Gjøvik – Ålesund Retningslinjene.
HERsKETEKNIKKer - slå tilbake!
FORBEREDELSE: Behandlingsteamet må snakke sammen:
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
mobbeatferd Former for mobbeatferd
Utskrift av presentasjonen:

Elementer Forbildene og likestillingspolitikk Hvordan få gjennomslag Hersketeknikker Kvinner kan – SWOT Kommunikasjon Kvinner og media

Hersketeknikker (1) Berit Ås, 1981 Usynliggjøring Latterliggjøring Tilbakeholdelse av informasjon Dobbel straff Påføring av skyld og skam Makt kan brukes til å undertrykke motstandere. Berit Ås identifiserte fem hersketeknikker som menn bruker mot kvinner i det politiske miljø (1981):  Usynliggjøring Dette skjer når kvinner blir oversett, forbigått eller rett og slett glemt. Dette signaliserer at kvinner er mindre verdt, uviktig eller uten betydning.  Latterligjøring Latterliggjøring skjer når noen har det morsomt på kvinners bekostning. Det kan være ved å hentyde til at kvinner er spesielt følelsesladet, sexy eller uintelligente.  Tilbakeholdelse av informasjon Ved å holde tilbake informasjon sørger menn for at kvinner er uvitende om hva som skjer eller bakgrunnen for at avgjørelsen blir tatt.  Dobbel straff Dobbel straff oppleves når det blir galt det kvinner gjør og galt det de ikke gjør. Mange kvinner blir utsatt for press både fra arbeidsgiver og fra familien. Og uansett hva de velger blir det galt.  Påføring av skyld og skam Når kvinner føler seg skyldige fordi de handler annerledes enn hva menn ville gjort i samme situasjon, ender de opp med å føle seg latterliggjort og påført skyld og skam. De opplever dobbel straff. Holdninger: Damn if you do – damn if you don’t: Kvinner påføres dårlig samvittighet

Hersketeknikker (2) Yrvin og Tevik 2004 Baksnakke Trekke seg tilbake Gråte og spille offer Indirekte kritikk Somatisering

SLIK TAKLER DU DET 1) Hold hodet kaldt Dersom du møter hersketeknikkene på en svært nøktern og saklig måte, vil den som utøver teknikken erfare at dette har liten effekt på deg. På denne måten kan du bidra til å gjøre deg selv uangripelig. 2) Analyser Forsøk å analysere hvilke teknikker som blir anvendt – det være seg himlende blikk, ufint språk, hånlig latter, uønsket kroppskontakt eller uforskammet kroppsspråk. 3) Unngå personangrep Forsøk å ikke gå inn på personangrep. Dette vil bare føre til at vedkommende som utøver hersketeknikkene oppnår det de ønsker. Intensjonen bak er gjerne å skape usikkerhet og få deg ut av balanse. 4) Spør vedkommende om kroppsspråket Spør gjerne hva den som utøver hersketeknikken faktisk mener med blikket hun eller han sender deg. Denne konfrontasjonen bør du håndtere på en så rolig og nøktern måte som overhodet mulig. Den som utøver disse teknikkene er nødvendigvis ikke alltid så bevisst på hvordan dette oppleves. 5) Snakk med noen Ta gjerne opp problemet med din nærmeste leder eller verneombudet. Trakassering er et brudd på både likestillingsloven, diskrimineringsloven og arbeidsmiljøloven. 6) La deg ikke psykes ut Husk at det ikke er deg det er noe galt med – la ikke den som utøver hersketeknikkene psyke deg ut.

Oppgave Snakk sammen to og to om en gang du har merket at du ble utsatt for hersketeknikker. Hva opplevde du? Hvordan handlet du? Hvordan identifiserte du hersketeknikkene?