Evalueringsrapporten Evalueringsrapporten vurderes som god og samsvarer i hovedsak med RHF-ene sine egne oppsummeringer av hva som er oppnådd etter rusreformen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til fagområdene: Psykisk helsevern, barn, tverrfaglig.
Advertisements

Nye oppgaver for ergoterapeuter i kjølvannet av Samhandlingsreformen
Informasjon og fagdag for 1.linjetjenesten 10 sept. 2013
Hvilke tjenester kan kommunene og helseforetak være interessert i å kjøpe fra de private rehabiliteringsinstitusjonene? •Samhandlingsreformen forutsetter.
Evaluering av Rusreformen – veien videre
Videreutvikling og ny organisering
Tillit og legitimitet i vanskelige prioriteringsbeslutninger torsdag 7. april 2005.
Hva nå? Strategiske utfordringer for RHF’ene etter evalueringen Fagrådets høringskonferanse Oslo 11. Juni 2007.
1 TUD – erfaringer og problemstillinger sett fra kommunehelsetjenestens side Trond Hatling.
INDIVIDUELL PLAN MED FENGSELET SOM ARENA. Hvem har krav på en individuell plan?  Det er personer som har behov for langvarige og koordinerte helse –
Individuell plan.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Ettervern og samarbeid
Rusavhengige en vanlig pasientgruppe?
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Høstsamling Rusbehandling Midt-Norge HF Verdal hotell
Harald Aasen Seksjonssjef Grorud Ruspoliklinikk/Psykiatrisk Ungdomsteam Akershus Universitetssykehus HF.
Tilbudet i Helseregion Vest
Hva nå? veien videre til gode og forsvarlig tjenester  Frafall blant annet som følge organisering av behandlings prosessen og rusepisoder underveis i.
- Samhandlingsreformen –
Sykmeldingsforsøket Andreas Høstmælingen Spesialrådgiver Norsk Psykologforening Kommunepsykologkonferansen november 2010.
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
Diagnostikk og behandling av rusmiddelavhengige
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Velkommen til seminar. Målsetting 1.Oppdatering om hva som skjer av videreutvikling knyttet til TSB i Midt-Norge 2.Drøfte aktuelle problemstillinger knyttet.
Aktuell videreutvikling -
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Henvisning til tverrfaglig spesialisert rusbehandling
”Den Midt-Norske Modellen” Følger av rusreformene
Fellesmøte Helsetilsynet, Pasientombudene og Rusforetaket
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Møt våren i Geiranger … Ambulante tjenester – samhandling rundt pasienten – roller og modeller – forventninger Voksenpsykiatrisk avdeling Helse Sunnmøre.
Utestengning - den største trusselen mot menneskers helse Russeminar – Komité for helse og sosial 22. januar 2008 Anne Loennechen Leder Strax-huset, Bergen.
Rusreformen – hva nå? Petter Holm Helse- og sosialombud i Oslo.
Hva kan spesialisthelsetjenesten bidra med?
Nasjonal rusmestringskonferanse
Regional seksjon for psykiatri, utviklingshemning/autisme
Innledning Av Rusbehandling Midt-Norge HF Seminar vurderingsinstansene
Hans Seierstad, Leder i KS i Oppland og ordfører i Østre Toten Begrensninger og muligheter Dialogkonferansen 2011.
Fagdag Rusfeltet 2012: en dreining, nedbygginger Moderne rusbehandling: poliklinikk på bekostning av langtids behandling Phoenix Haga blir lagt ned En.
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
Reginalt brukerutvalg 23. juni 2006 Rådgiver Terje Haaland /
Status pr august / 2.tertial Helse Midt-Norge Regionalt brukerutvalg 29. september 2014.
Oslo kommune Kommuneadvokaten
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
HEALTH ECONOMICS BERGEN Legefaglig prioritert rett til behandling Erfaringer fra Norge Oddvar Kaarbøe Universitetet i Bergen Helseøkonomi Bergen.
Rådhuset 05. og 07.mai ”Tverrfaglig spesialisert rusbehandling” - et nytt tjenesteområde i spesialisthelsetjenesten - et nytt tjenesteområde i spesialisthelsetjenesten.
Gjennomgang av det sikkerhetspsykiatriske tjenestetilbudet, som delprosjekt under samlet gjennomgang av psykiske helsevern i Helse Midt-Norge RBU
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Hvordan unngå strid mellom kommune og helseforetak? Betyr det noe for pasientene og samfunnsøkonomien hvem som står ansvarlig? Rikard Nygård Overlege BUP.
Regional Planer PH og TSB Møte med RBU 31.august 2015 Sigrid Aas, rådgiver HMN, PH plan Elise Solheim, rådgiver HMN, TSB plan.
Anna M. Kittelsaa NAKU Utviklingshemning og psykiske helsetjenester.
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
Innledning Denne presentasjonen inneholder relevante tall for bruk av tvang innen psykisk helsevern i Helse Sør- Øst både samlet og fra de enkelte helseforetak/sykehus.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Psykisk helse og rusarbeid i kommunene
Utredning av ventetidsregistrering i spesialisthelsetjenesten
Regionalt Brukerutvalg
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Rett til spesialisthelsetjenester versjon (kan bli endret noe)
SAMDATA 2014 Helse Midt-Norge RHF Styremøte 3. september 2015.
Innføring av Pakkeforløp for kreft
Regionalt brukerutvalg 5. februar 2018
Regionalt brukerutvalg 5. februar 2018
Nasjonal rusmestringskonferanse
Utskrift av presentasjonen:

Evalueringsrapporten Evalueringsrapporten vurderes som god og samsvarer i hovedsak med RHF-ene sine egne oppsummeringer av hva som er oppnådd etter rusreformen Rapporten viser både at (de regionale) helseforetakene har tatt Stortingets målsettinger med rusreformen på alvor og at foretakene har stor styringskraft

Særlige utfordringer mht Oslo Oslo kommune hadde et godt utbygd og differensiert behandlingstilbud uten skille mellom nivåene med store ressurser i Rusmiddeletaten til koordinering og oppfølging Det var utfordringer mht. ansvarsfordeling, samarbeid og tydelighet i forhold til spesialisthelsetjenesten fordi det i Oslo ikke var bygget opp et offentlig poliklinisk nivå Evalueringen fanger opp sosialtjenesten sine vurderinger som står i en viss kontrast til kapasitetsøkningen innen spesialisthelsetjenesten Helse Sør-Øst RHF vil være opptatt av å gjøre samarbeidet med Oslo kommune enda bedre

Utfordringer ift. private avtalepartnere Helse Sør-Øst RHF kjøper behandlingstilbud fra private avtalepartnere for 400 mill. kr, men bruker relativt lite ressurser på oppfølging Det er en utfordring å trekke med de private avtalepartnerne i utvikling av fagfeltet hvis man bruker konkurranse med forhandlinger som anskaffelsesform De regionale helseforetakene må avklare hvordan spesialisthelsetjenesteloven skal anvendes på institusjonene som tradisjonelt har vært bygget på annen lovgivning

Utfordringer mht. rekruttering Opptrappingsplanen for psykisk helse innebærer en sterk desentralisering av behandlingstilbudene som både vil kreve økte ressurser og en sterk tilvekst av leger og psykologer Dette vil gjøre at institusjonene innen tverrfaglig spesialisert behandling av rusmiddelavhengige vil ha store utfordringer i konkurransen om spesialistene, men samtidig muliggjøre et økt samarbeid

Styrking av behandlingstilbudene Økt kapasitet på behandling av pasienter med dobbeltdiagnoseproblematikk Økt kapasitet på avrusning og utredning, herunder et eget avrusningstilbud til ungdom Flere døgnplasser for innleggelse etter sosialtjenestelovens § 6.2 og 6.2a Økning i poiklinisk og ambulant virksomhet

Faglig grunnlagsdokument – (Helse Øst RHF) Det bør totalt sett være en kapasitetsfordeling tilnærmet 50/50 på langtid/korttids døgnbehandling slik at det sikres et differensiert korttids døgnbehandling til alle pasientgrupper Det bør kun tilbys langtidsbehandling over ett år etter en individuell vurdering av behandlingsbehovet til den enkelt pasient i nært samarbeid med innsøkende instans og vurderingsinstansen

Pasientrettigheter Retten til fritt valg av behandlingssted står i en viss motsetning til muligheten for tett kontakt mot lokal spesialisthelsetjeneste samt kommune/bydeler Den særegne forståelsen av nivåinndeling vil bli avviklet innen rusfeltet Ambisjonene om større likhet mht vurdering av rettighet samt setting av tidsfrister opprettholdes

Styringsutfordringer De offentlige tilbudene driftes av helseforetakene (ut fra prinsippet om integrerte helseforetak) Avtalene med private avtalepartnere er inngått fra RHF-nivået, Koordineringsenheten på Aker og RESA koordinerer bruken av plassene Det er viktig med bevissthet knyttet til vurderings- og koordineringsfunksjoner for å unngå interessekonflikter

Styringsmessig utfordringer Pasientrettighetsloven innebærer at det ofte ikke vil være vurderingsinstansen/det aktuelle helseforetaket som har ansvar for å betale behandlingen Brev fra HOD av klargjør at ved fristbrudd har kun institusjonen som Enhet for pasientformidling ved RTV kjøper plass ved kompetanse til å avgjøre når behandlingen kan/bør avsluttes

Avklaringsbehov Hvordan vil det nye RHF-et organisere seg innen fagområdene psykisk helsevern og TSB? Skal det etableres fagråd i det nye RHF-et? Hvilken anskaffelsesform vil bli benyttet? Hvordan skal bruken av de private avtaleplassene koordineres? Skal det være noen former for internfakturering innad i RHF-et?