12K strategiseminar 4.-5. april 2006 - Langesund Nye regioner - nye muligheter? Dialog i grupper.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

Universell utforming Nytt fra nasjonalt nivå Anne Folkvord Seksjon for antidiskrimineringsarbeid.
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Distriktskommisjonens innstilling Livskraftige distrikter og regioner Rammer for en helhetlig og geografisk tilpasset politikk Sparebankforeningen 21.
Distriktskommisjonens innstilling Livskraftige distrikter og regioner Rammer for en helhetlig og geografisk tilpasset politikk v/Per Sandberg Medlem av.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Forvaltningsreform 2010 Høringsnotat februar 2008 Fylkesting 12. mars 2008 Fylkesordfører Audun Tron.
Per Rune Henriksen 23. Mars 2007 Regionale fortrinn – regional framtid.
1 Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken Hamar, 5. desember 2005 Framtidas regioner og kommuner - regjeringas målsettinger, forsøk og erfaringer så langt.
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Gruppebesvarelser dag 1 Nye regioner – nye muligheter? 12k strategiseminar 4-5. april 2006 – Langesund.
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Christian Grorud
Statsråden 1 Sem - erklæringen Samarbeidsregjeringen vil arbeide for at avgjørelser skal fattes så nær dem det angår som mulig. Det lokale selvstyret skal.
Regionale fortrinn som grunnlag for marin næringsutvikling Andreas Stokseth, Fiskeri- og kystdepartementet.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
NTP og RTP - grensesnitt og samspill Alf Daniel Moen fylkesrådsleder.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Dialogkonferanse Oslo Ny helhetlig tilnærming til regional- og distriktspolitikken v/Johan Petter Barlindhaug Leder av Distriktskommisjonen.
Kommunal- og regionaldepartementet Dialogmøte, Bergen
1 Statsråd Erna Solberg, Utfordringer for kommunesektoren: Strukturreform, regionalisering og moderniseringsbehov.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Regjeringens kontaktkonferanse Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene Oslo 23.mars 2004 Organisering av forvaltningsnivå og oppgavefordeling.
File name – Page 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyre 14. oktober Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles.
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Stavanger, 21. april 2005 Om kommunegrenser og regioner - hvordan skal vi forme framtidens Norge?
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Norwegian Ministry of Fisheries Lokal og regional næringsutvikling – fiskeriforvaltningens rolle Fylkesmannsmøtet i Florø 2. – 4. juni 2004 Fiskeriminister.
Oppgavemeldingen Kommunal- og forvaltningskomitéen 14. april 2015 Gunn Marit Helgesen, styreleder KS Tore O. Sandvik, leder fylkesordførerkollegiet.
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Forvaltningsreformen Hva mener KS?. DISPOSISJON Meningsdokumenter fra KS Komitéinnstillingen i lys av vedtak i KS Inndelingsspørsmålet.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Regional satsing for mobilisering og kvalifisering S3-seminar Nordland, Anja Gjærum, Forskningsrådet.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Statens vegvesen Ny organisasjon fra 1. januar 2010.
SVV 2010 Forvaltningsreformen Overordnet organisering.
Østlandssamarbeidet Presentasjon på fellesmøte mellom ORE og ØS i Brussel 1. april Ann Irene Sæternes.
Kontaktutvalget Arbeidsgruppe regionreform Knut Sletta, 5. juni 2015.
Hedmark fylkeskommune Presentert for UFT på høstmøtet , Trysil Hotell.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Samhandling for effektive planprosesser
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Erfaringer fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus.
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Samtidig innsats fra NAV og behandlere - fullt mulig!
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Utskrift av presentasjonen:

12K strategiseminar april Langesund Nye regioner - nye muligheter? Dialog i grupper

Gruppeoppgaver z1. Hvilke oppgaver bør ligge i et nytt z regionnivå? z2. Hvem er Vestfoldkommunene best tjent z med å være i region med - og hvorfor? z3. Hvilken rolle bør 12K ha i en ny region?

Forvaltningsformen - Høringer - 2 rapporter zFylkesordfører/-rådslederkollegiet ySterke regioner yPremisser, oppgaver og inndeling ved en forvaltningsreform zKommunenes Sentralforbund yKommunene og forvaltningsreformen zHøringsfrist: 18. April 2006 zFokus nå: yOppgaver og demokratiutfordringer

Desentralisering av ansvar, oppgaver og myndighet Nåværende inndelingFramtidig inndeling Stat FM Kommune Region Stat FM Fylkeskom. ? ? ? ?

Fylkesmannsembetets roller zRettssikkerhet yVed tilsyn, saks- og klagebehandling og veiledning/kunnskap zFagmyndighet yBidra til å gjennomføre nasjonal politikk på fagområdene (beredskap, miljø, landbruk osv.) ved særskilte virkemidler og veiledning/informasjon zKnutepunkt yMellom kommunene og sentral stat yFormidler og rådgiver til/for kommunene og andre aktører yLyttepost for kommunene til regjeringen zSamordning yBidra til koordinering, samarbeid, møteplasser og felles tiltak i en oppdelt (regional stats)forvaltning zStøttespiller for utviklingsarbeid yGjennom partnerskap og dialog

Oppgave 1 - Mulige oppgaver zNæringsutvikling og innovasjon yNåværende oppgaver i fylkeskommunene yInnovasjon Norges distriktskontorer yStyrket innflytelse over SIVAs og NFRs vikemiddelbruk yKompetanse for landbruk, fjellområder og bygdeutvikling yEt større ansvar for fiskeri, havbruk og kystutvikling zSkal kommunene få et større ansvar for disponering av offentlige ressurser som i dag ligger til fylkesmannen, Innovasjon Norge og fylkeskommunen?

Mulige oppgaver zSamlet ansvar for samferdsel yVeger xNåværende fylkesveger omklassifiseres til regionale veger Riksveger utenom stamveger omklassifiseres til regionale veger. yNåværende fylkeskommunale kollektivtransport- oppgaver yKjøp av regionale jernbane- og flytjenester yHelhetlig IKT- infrastruktur yUtvikling av transportknutepunkter zSkal store kommuner eller kommuner i samarbeid få større ansvar for samferdsel?

Mulige oppgaver zUtdanning og kompetanseutvikling yFylkeskommunens og fylkesmannens nåværende ansvar og oppgaver yVoksenopplæring og Aetats kompetansehevende tiltak yStørre ansvar for høyere utdanning og FoU zSkal driftsansvaret for videregående skoler overlates til store kommuner eller kommuner i samarbeid?

Mulige oppgaver zKultur yRessurser og funksjoner som i dag ivaretas av statlige kulturinstitusjoner med regionale funksjoner yForvaltning av statlige tilskuddsordninger yStørre frihet til å anvende spillemidlene i regionen zBærekraftig utvikling og miljøvern yFylkesmannens ansvar for miljøvern yFylkesmannens ansvar for kulturminnevern

Mulige oppgaver zRegional naturressursforvaltning yStatens ansvar og myndighet utøves i dialog med berørte regioner yInnenfor nasjonalt regulerte og definerte områder kan det utvikles regionale og lokale forvaltningsregimer yFokusområder xArealer på land og i kystsonen xVannressurser xFiskeriressurser xNaturressurser for energirpoduksjon

Mulige oppgaver zHelse ySpesialisthelsetjenestene er av stor betydning for den regionale utviklingen. De bør få en reell demokratisk forankring i de nye regionene. På hvilken måte? yFylkeskommunens ansvar for tannhelsetjenester ySamordningansvar for folkehelsearbeidet på regionalt nivå zBarnevern yBør kommunene få et helhetlig ansvar for barnevern- tjenestene ved at statlige barneverntjenester over- føres til store kommuner eller kommuner i samarbeid?

Mulige oppgaver zInternasjonalt regionalt utviklingsarbeid yInternasjonalisering som regional utviklingsstrategi yRegionenes rolle i et regionalisert Europa yInterregionalt og grenseregionalt samarbeid

Mulige oppgaver zRegional planlegging yHovedansvar for planleggingen av samfunns- utviklingen i regionene yRegionplanen må være forpliktende for stat, region og kommuner yKommunene må få innflytelse på utviklingen av politiske strategier og virkemiddelbruk på regionalt nivå ySamhandling og avtaler mellom kommunene og region

Oppgave 2 - Samarbeid zHvilke prinsipper bør legges til grunn for framtidig regioninndeling ? zHvilke forhold bør kommunene i Vestfold tillegge mest vekt når kommune skal uttale seg om hvem de er best tjent å være i region med?

Lykke til med gruppearbeidet 3 grupper blir plukket ut til å presentere sine forslag til svar i plenum