SINTEF Health Research SINTEF Teknologi og samfunn er et tverrfaglig forskningsinstitutt innenfor både teknisk-industriell og samfunnsvitenskapelig arena.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Seniorrådgiver Katrine Rese Shadidi, Forskningsrådet
Advertisements

Kommersialisering CO2 lagring Kommersialisering CO 2 lagring.
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Industriell verdiskapning en mulighet for gode klimatiltak? Stortingets klimaforlik, klimatiltak og virkemidler i industrien Terje Lien Aasland, Næringskomiteen.
Tema for presentasjonen.
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Kompetanseprogram for FoU-strategi og –ledelse i sjømatnæringa Landskonferansen 2013 Astri Pestalozzi, prosjektleder (tel )
Nytt østfoldsykehus.
1 VRI Trøndelag Opplevelsesnæringer Et historisk og teknologisk midtpunkt, men samtidig en kreativ og nyskapende region! Hvordan kan vi formidle,
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Policydokument.
Teknologi og samfunn SINTEF Teknologi og samfunn Tverrfaglig - helhetstenkende - løsningsorientert.
Trondheim Helseklynge
Presentasjon til seminar om deponering av gruveavfall
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
SINTEF Teknologi og samfunn
Teknologi og samfunn Felles Næringsutviklingsprosjekt i Melhus, Klæbu og Midtre Gauldal - samhandling med FoU – miljø Sverre Konrad Nilsen.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
CIP – Competitiveness and Innovation Programme KS 10. september 2009 Marthe Haugland.
Internasjonalt perspektiv Oslo, Audun Lågøyr Næringspolitisk direktør Byggenæringens Landsforening.
NHO støtter ”stramt budsjett” for å gi norsk næringsliv et nødvendig løft… …innenfor et stramt budsjett må det i tillegg gjøres prioriteringer som stimulerer.
| Helsedirektoratet, omgivelser og samfunnsoppdrag| 2 Om Helsedirektoratet Fagdirektorat og myndighetsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.
Grønn innovasjon og grønne arbeidsplasser i Oslo
”Selbuseminaret” 2011 SAS Radison Blue Værnes 9-10 mars 2011 Tore Hoven Avdelingsdirektør Virksomhetsutvikling Vegdirektoratet.
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Anvendt økonomi Vår forskning handler om å utvikle et bedre grunnlag for rasjonelle beslutninger i næringsliv og offentlig forvaltning. Det dreier seg.
Hvorfor er kompetase viktig frem mot 2020
Senter for operativ virksomhet i nord NMI Årskonferanse 22.okt.2008 Kristine Lind-Olsen, senterleder Møte mellom forskning og næringsliv.
Norsk institutt for by- og regionforskning - NIBR.
Innledning ved BioHus konferansen
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
FORUM PRODUKTUTVIKLING OG DESIGN MÅLSETNING Møtested for alle som arbeider med problem- stillinger knyttet til produktutvikling og design Utveksling.
Sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal.
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Langtidsplan for forsking og høyere utdanninG (meld. St. 7)
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Stortingsmelding 13 Utdanning for velferd – Samspill i praksis
Sammen om å gjøre norske bedrifter verdensledende i utvikling og bruk av miljøteknologi 19. januar 2015.
Regjeringens satsing på innovasjon og næringsutvikling i helsesektoren Møte HOD og NHD, 26. januar 2007 Hans Petter Aarseth Sosial- og helsedirektoratet.
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet Fokus på næringsutvikling og innovasjon innenfor: Fiskeri- og jordbruksbasert matproduksjon og foredlings-
1 KLIMA Innen 2020 skal utslippene av klimagasser i Trøndelag reduseres med 30% sammenlignet med Trøndelag skal spille en ledende rolle i forhold.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
Hvordan helseforetakene kan bidra til å følge opp regjeringens satsing på innovasjon og næringsutvikling i helsesektoren Helse- og omsorgsdepartementet.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Lars Holden Styreleder Forskningsinstituttenes fellesarena, FFA, adm. dir., Norsk Regnesentral NHO Oslo, 4. mars 2016 Forskning og innovasjon for omstilling.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Kenneth Ruud Prorektor forskning og utvikling UiT 2020: Drivkraft i nord Foto: Geir Gotaas.
Individuelle tilpasninger eller kollektive avtaler – står vi ved et veiskille? Advokat og direktør for arbeidsrett, Birgit Abrahamsen.
Samfunnsviternes miljøpolitikk. Samfunnsviterne og Akademikernes klima- og miljøpolitikk Samfunnsviterne slutter seg til Akademikernes klima- og miljøpolitiske.
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
På borregaards vis Kultur & verdier i Borregaard.
Velferdsteknologi.
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Ledelse - pasientens helsetjeneste og behovet for et paradigmeskifte ?
Helseforetak – bedrift eller forvaltning?
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Innovasjon Norge Arktis | Dag Ronald Fredheim
2016: Mer enn 25 prosent over 67 år 21 – 24 prosent 18 – 20 prosent
VEIKARTET FOR EN SIRKULÆR ØKONOMI
Miljøstrategiprosjekt Telemark 2017 «Telemarkindustriens posisjon i det grønne skiftet» Status Steinar Kvisle og Grant Gundersen Periti AS.
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Reformarbeidet i offentlig sektor
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Utskrift av presentasjonen:

SINTEF Health Research SINTEF Teknologi og samfunn er et tverrfaglig forskningsinstitutt innenfor både teknisk-industriell og samfunnsvitenskapelig arena. Vi har som strategi å bygge samfunnsvitenskap inn i de nasjonale teknologiprosjektene. I tillegg til å være en sterk teknologi- leverandør til industri og næringsliv, bidrar vi til løsninger på samfunns- utfordringene innenfor helse, omsorg og velferd, verdige arbeidsforhold, et bærekraftig og konkurransedyktig næringsliv, samferdsel og klima og miljø. Forskningsinstituttet har sju fagavdelinger med rundt 270 medarbeidere: Anvendt økonomi, Helse, Innovasjon og virksomhetsutvikling, Medisinsk teknologi, Sikkerhet, Teknologiledelse og Transportforskning. Gjennom strategiske satsinger og utstrakt prosjektsamarbeid utnytter vi den brede kompetansen i avdelingene og i andre fagmiljøer i og utenfor SINTEF. Sentrale forskningsområder Vår helhetlige forståelse av menneske, teknologi, organisasjon, økonomi og sikkerhet gir oss generisk kompetanse rettet mot industri, tjenesteytende næringer og offentlig sektor. Samtidig driver vi forskning, utvikling og rådgivning rettet mot spesifikke bransjer som energisektoren, helsesektoren og transportsektoren. Vi har et omfattende internasjonalt forsknings-samarbeid, både innenfor EUs programmer og i verden forøvrig. Vi driver forskning og utvikling av teknologiledelse i næringsliv og offentlig sektor. Forskningen vår bidrar til økt verdiskaping som samtidig ivaretar sikkerhet og miljø, i samspill mellom teknologi, menneske, organisasjon og samfunn. Det er grunnleggende for vår forskning at teknologiutvikling og implementering av ny teknologi og prosesser reflekterer økonomisk robusthet både industrielt og samfunnsøkonomisk. Teknologiske muligheter og knapphet på arbeidskraft får konsekvenser for verdiskapingen og måten vi organiserer arbeid og næringsliv på. Gjennom flerfaglig tilnærming bidrar vi til økt verdiskaping innenfor tradisjonell produksjon og tjenesteproduksjon på tvers av bransjer. I tillegg er forskning på innovasjon sentralt for å bidra til gode løsninger og økt konkurranseevne. Strengere krav til sikkerhet gir utfordringer i en tid der virksomheter må levere mer komplekse produkter og tjenester til stadig lavere pris. Vi vil bidra med kompetanse om hvordan risiko kan vurderes, overvåkes og håndteres. Vi forsker på framtidas transportsystemer. Vår forskning har et teknologisk utgangspunkt hvor målet er at all transport gjennomføres sikkert, effektivt og miljøvennlig. Et transportsystem med et minst mulig ressursforbruk er et viktig overordnet hensyn. Utnyttelse av mulighetene som ny teknologi gir, er viktig i mye av vår forskning, både for næringsliv og offentlige etater. Helseforskningen vår er knyttet til medisinsk teknologi, helse- og omsorgstjenester, sykehusplanlegging, forebyggende helsearbeid, arbeid og helse og globale helseutfordringer. Vi er viktige rådgivere for helsemyndighetene i Norge om helsetjenestenes virkemåte, effekt for brukerne og framtidige utfordringer. Vi bidrar til å realisere de store samfunns-gevinstene som ligger i forebyggende helsearbeid, og utvikler teknologi og løsninger som gir bedre helse, sikkerhet og yteevne i arbeidslivet. Vi er en aktiv bidragsyter i forskning om fattigdom og helse i lavinntektsland. Sammen med forskningsmiljøer i og utenfor SINTEF utvikler vi ny kunnskap som kan gi bedre helse økt livskvalitet for alle. Fakta om SINTEF Teknologi og samfunn Januar 2010 SINTEF Teknologi og samfunn

SINTEF Health Research SINTEF Teknologi og samfunn E-post: Trondheim 7465 Trondheim Telefon: Telefaks: Oslo Postboks 124 Blindern, 0314 Oslo Telefon: Telefaks: Teknologiledelse Vi driver forskning, utvikling og rådgivning mot næringsliv og offentlig sektor. Vårt arbeid skal fremme verdiskapning, sikkerhet og miljø, i samspill mellom teknologi, organisasjon, menneske og samfunn. Forskningssjef Tore Nilsen Anvendt økonomi Vi utvikler beslutningsgrunnlag for virksomheter i privat og offentlig sektor ved å modellere og optimere komplekse sammenhenger. Bedriftsøkonomisk og samfunnsøkonomisk teori utgjør grunnlaget for vår forskning. Forskningssjef Frode Rømo Innovasjon og virksomhetsutvikling Vi arbeider for en bærekraftig verdiskaping i bedrifter, regioner, nasjonalt og internasjonalt. Vi jobber praksisnært, og har kompetanse innen innovasjon og læring i industri, tjenesteytende virksomhet og offentlig sektor. Forskningssjef Jon Olav Bjørgum Helse Vi arbeider med forskning og utvikling innenfor helse og velferdstjenester både i og utenfor arbeidslivet. Vi bidrar til innovasjon i helsesektor og næringsliv, behovsdrevet produktutvikling og profesjonell prosjektledelse. I tillegg bidrar vi med forskning til å møte helseutfordringer knyttet til økonomiske, sosiale og politiske vilkår for folks helse i en globalisert verden. Forskningssjef Randi E. Reinertsen Medisinsk teknologi Vi utvikler ny teknologi som gir pasientene sikrere diagnoser og bedre behandling, og basert på behov i helsesektoren, bidrar vi til å skape ny næringsvirksomhet. Vi har også metodekompetanse for forebygging av miljøbetingede infeksjoner. Vår styrke er kunnskap om behovsdrevet produktutvikling og tett kontakt med både helsesektor og næringsliv. Forskningssjef Toril N. Hernes Sikkerhet Samfunnet stiller stadig strengere krav til sikkerhet. Dette gir spesielle utfordringer i en tid der nye organisasjonsformer og økt konkurranse betyr at virksomheter må levere mer komplekse produkter og tjenester til stadig lavere pris. For SINTEF er det et viktig mål å bidra med kompetanse om hvordan risiko kan vurderes, overvåkes og håndteres. Forskningssjef Lars Bodsberg Transportforskning Vi er et nasjonalt kompetansesenter innen transportforskning med et teknologisk utgangspunkt. Vår forskning er basert på flerfaglig tilnærming og samhandling. Transportsystemet skal være sikkert, effektivt, tilgjengelig for alle og innebære et lavt ressursforbruk for å unngå negative virkninger for omgivelser og klima. Fung forskningssjef Roar Norvik SINTEF Teknologi og samfunn har sju fagavdelinger Stab Økonomisjef Berit Stavran Personalsjef Hjørdis Bjørseth Konsernledelse Konserndirektør Tonje Hamar