SKOLEREGLEMENT.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevenes rettigheter og plikter
Advertisements

Foreldremøte Vg3 Presentere oss Torsdag
”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
TØYENSTANDARDEN.
Orientering om eksamensperioden, eksamensreglement og klageadgang.
Pressekonferanse Pressekonferanse 25.august 2010 Storsatsing PC - er til elevene i vgs i Telemark fylkeskommune Hva betyr dette for læringsarbeidet.
Prosjektorganisering
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
Velkommen til foreldremøter for Vg1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. MESTRING ENGASJEMENTRESPEKT.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Føring av fravær på vitnemålet. Innskjerping fra skolestart : Kunnskapsdepartementet fastsetter med virkning fra 1. august 2010 strengere krav.
Oslo kommune Utdanningsetaten Lambertseter videregående skole 1 Tiltak for bedre læring 4. november 2009 Tiltak for bedre læring - Felles ansvar.
Copyright Sissel Eeg-Larsen HiO/SU Lov om helsetjenesten i kommunene av 1982, med endringer av 21.desember 2000.
Rutine-beskrivelser for oppfølging av og tiltak ved elevfravær i Ringsaker kommune Mørkved skole skoleåret 2012/13.
LOFSRUD SKOLE Lofsrud skole Kunnskap - muligheter - trivsel
Hva er Fronter.
Informasjonsmøte for 10. trinn 10. mars 2009 kl:18.30 – 19.30
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UNGDOMSTRINNET
Jeg er verneombud i HFK.
Hundsund ungdomsskole
Orientering om eksamensperioden, klageadgang og russtid
Husregler.
Videregående skoler i Skien
INFORMASJONSMØTE 19. APRIL
Orientering om eksamensperioden, eksamensreglement og klageadgang
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTER HØSTEN MED FOKUS PÅ KUNNSKAP OG GLEDE.
Foreldrekontaktenes rolle
Lokal arbeidstidsavtale
Handlingsplan mot mobbing
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Velkommen til foreldremøte Ål vidaregåande skole
Orientering om eksamensperioden, klageadgang og russetid ved.
Ungdomsskolen u-trinnet
Skikkethetvurderinger og nemndsarbeid
Velkommen til Drømtorp vgs Foreldremøte Vg2. Agenda Presentasjon av skolen Visjon/målsettinger Resultater Forventninger Nyttig informasjon Eksamen Lærlingeordningen.
11. februar 2015 FORELDREMØTE PÅ 10. TRINN 1. 1.Aktivitetsplan/halvårsplaner 2.Eksamensordningen – muntlig og skriftlig 3.Elevundersøkelsen 2014/2015.
Arbeid for likestilling og mot diskriminering Norges idrettsforbund 30. oktober 2015.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til Rælingen vgs Møte med foresatte torsdag
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg1 og Vg 2 4. september 2012.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg1 SSP 3. september 2014.
Foreldremøte Høsten STAVANGER KOMMUNE Jeg skal si litt om: ■ Skole-hjem-samarbeid ■ Gjensidige forventninger ■ Trivsel – læring – mestring – motivasjon.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg1- idrett 2. september 2014.
VELKOMMEN TIL KONTAKTMØTE HJEM-SKOLE ONSDAG 7. SEPTEMBER 2011.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Udir Lokalt gitt muntlig eksamen Sist endret: Endret 20. mars 2014 Vi har presisert en formulering to steder i rundskrivet. Tidligere sto det at.
Levanger ungdomsskole og FAU inviterer til temamøte for elever og foreldre Tema fra skolen – aktuelt for hvert trinn Pause, salg av kaffe og kaker.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg1 11. september 2013.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Oslo kommune Utdanningsetaten Oslo Handelsgymnasium Velkommen til Oslo Handelsgymnasium Foreldremøte 1SEA Onsdag 2. september 2015.
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
ÅPENHET MANGFOLD ENGASJEMENT MESTRING
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Husregler.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til
Velkommen til foreldremøte!
Vurdering og klage på standpunkt
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Øraker skole EKSAMEN Ungdomsskolen 10. trinn
System for godt læringsmiljø
Forskrift om Internkontroll
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
Elevenes rettigheter og plikter
Eksamen Sluttvurdering- regelverk Skolebasert kompetanseutvikling
Sentrale lover og regler
Utskrift av presentasjonen:

SKOLEREGLEMENT

Innholdsfotregnelse Innledning Særlige regler om undervisning og skole Interne regler Reaksjoner ved brudd på skolereglementet

Innledning - Eleven har krav på undervisning, tilbakemelding (jfr. elevsamtalen), hjelp, rådgivning og rettledning, herunder yrkesrettledning, tilrettelegging og tilgang til sosialpedagogisk tjeneste, m.m. i samsvar med opplæringsloven og tilhørende forskrifter som gjelder til enhver tid.  

- Eleven har rett til, i samarbeid med klassen og klassens lærere å medvirke ved - valg av arbeids - og opplæringsformer/metoder - valg av lærestoff innenfor rammen av læreplanen - oppsetting av mål og periodeplaner og gjennomføring av disse - skolevurdering og løpende vurdering av skolens organisering, tilrettelegging og gjennomføring av opplæringen i henhold til mål og læreplaner

  - Eleven blir medlem av et samfunn som består av elevene og personalet knyttet til skolen. - Eleven har plikt til, i samarbeid med de andre medlemmene av skolesamfunnet, å søke å skape et godt arbeidsmiljø og gode samarbeidsformer. - Eleven har plikt til å rette seg etter regler fastsatt i lov, reglement, instrukser, ordensregler og verneregler, herunder skolereglementet som skolen/fylkeskommunen fastsetter med hjemmel i opplæringsloven, §3-7 og §3-8.

Særlige regler om undervisning og skole   - Elevene plikter å møte presis til undervisningen, og plikter å delta aktivt i undervisningen/læringsaktivitetene. Eleven plikter å skaffe seg lærebøker eller undervisningsmateriell som er nødvendig etter undervisningsopplegget, og som skolen ikke holder. Foreldre/foresatte med elever på grunnkurs blir hver høst kalt inn til et orienteringsmøte. Kontakten med hjemmet i skoleåret vil til vanlig gå via kontaktlærerer.

- Elevene må vise god oppførsel og holde god orden og renslighet på skolen. Elevene må vise høvisk framferd overfor medelever og ansatte, og skal vise respekt og ta medansvar for alle i skolesamfunnet. Elevene må ikke bruke skolens IT - utstyr til å laste ned, lese og videreformidle pornografisk, rasistisk eller annet materiale som kan virke krenkende og/eller er i strid med norsk lov. Elevene er økonomisk ansvarlige for skade på skolens bygninger, utstyr og inventar når skaden skyldes uaktsomhet.

 Det er røykeforbud i skolens nærområde, men tillates inntil videre på tilvist plass etter nærmere beskjed. Elevene fungerer etter tur som klassens ordenselev. Klassen og lærerne må ved skolestart lage interne regler for ordenseleven og ordensarbeidet. Elevene har kun anledning til å oppholde seg i klasserommene i friminuttene dersom det er inngått avtale med faglærer om det.

 Elevene plikter å følge verneregler og å bruke verneutstyr eller særskilt arbeidstøy i undervisningen som kreves for faget eller som skolen påbyr i følge læreplanene. - Skolens ledelse kan, også ved hjelp av politiet, gjennomføre kontroll av skolens område eller i skolebygningene eller klasserom dersom dette er nødvendig, etter nærmere bestemmelser. Det er forbudt å bruke rusmidler på skolens område eller i nærheten av skolen eller i forbindelse med arrangementer i og utenfor skolen.

- Elever og elevorganisasjoner har anledning til å sette opp oppslag på tilvist plass, og å arbeide med organisasjons og elevpolitiske saker i og etter skoletid etter nærmere avtale.    - Det er ikke tillatt, spesielt i tilknytning til russefeiringen, og åpne for eksterne markeds – og salgsframstøt mot elevene. Unntak kan gjøres for kantinedrift og private utdanningstilbud. - Det er egne regler for prøver og eksamener og for skolevalg ved kommune/stortingsvalg som det vil bli gitt nærmere orientering om.

Interne regler Dette reglementet er retningsgivende for klasselærerrådet ved behandling av ordens - og atferdskarakteren. Det presiseres at hver enkelt elev må behandles individuelt, og eleven skal informeres når det settes merknad.  

Følgende punkter skal vurderes når ordens - og atferdskarakteren skal settes: brudd på skolens reglement brudd på røykeforbudet forseintkomming til timen ikke innleverte oppgaver uro i timene spising og/eller drikking i timene oppbevaring og/eller framvising av våpen/våpenlignende gjenstander lite hensynsfull og intolerant oppførsel overfor medelever eller ansatte

bruk av mobiltelefon, walk/discman, rulleskøyter eller motorisert kjøretøy uten etter avtale fusk ved prøver oppbevaring og/eller bruk av rusmidler eller påvirket av slike ekstraordinært stort selektivt fravær ignorering av sikkerhets, miljø - og brannvernsforskrifter bruk av psykisk og/eller fysisk vold mot medelever eller ansatte

Reaksjoner ved brudd på skolereglementet Påtale av faglærer som gir merknad mht. ordens og atferdskarakter Refs fra rektor eller inspektør Utelukking fra klassen for resten av timen etter faglærers avgjørelse Utelukking fra skolen for resten av dagen etter rektors avgjørelse

Utelukking fra skolen i 1-5 dager etter råd fra klassens lærere og etter rektors avgjørelse Bortvising for resten av skoleåret etter fylkeskommunens avgjørelse Tap av opplæringsretten etter fylkeskommunens avgjørelse