FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Kulturell Dialog A/S.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Jørn Engebretsen Fagleder byggesak, Re kommune
Advertisements

Innvandrerbefolkningen, utvikling
SLIK SIKRER VI SYSTEMATISK LIKESTILLINGSARBEID Anne Marit Skarsbø Seniorrådgiver Mangfold og likestilling i arbeidslivet 28.september.
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Kvinner og menn i ledelse og samspill Hvordan få økt mangfold?
Regional HR handlingsplan for perioden
Ti bud for en lykkelig redaktør Redaksjonelt drivhus - renuion Svolvær, 2.-4.april 2008 Arne Jensen, Norsk Redaktørforening.
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Nordisk tilsynskonferanse
En lærende organisasjon?
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
Hva er aktivitet og deltakelse?
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Historien om Lebara • Etablert 2001 • Ledende på mobilsamtaler til utlandet, selger mobiltelefoni og telekort • Sterk vekst – betydelig kundebase • Bred.
Tverrfaglig videreutdanning i eldreomsorg AHS studieåret
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Tone Marie Nybø Solheim, direktør helse og velferd KS
Individuell bevisstgjøring Dine styrker – slik andre ser dem
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Difi, 1. mars 2012 Sissel Gulbjørnrud
Norsk Bridgeforbund. Hvorfor er klubbutvikling viktig? Hva kan NBF tilby?
Rekruttering og omdømme
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
LØKTA Interkommunal kvalitetsutviklingsenhet for helse- og sosialtjenesten i Midt-Troms.
Hvordan leverer helse-Oslo varer og tjenester til en flerkulturell by? v/leder Akhenaton Oddvar de Leon, Innvandrerrådet i Oslo
ROTARYS OMDØMME MØTER MEDIA
Kommunen som arbeidsgiver
Om å jobbe aktivt med sitt lederskap
KRAFTSENTERET ASKIM HVORDAN HAR VI FORANKRET OG IMPLEMENTERT KORRUPSJONSFOREBYGGENDE ARBEID I ASKIM? Nettverkssamling mars 2014.
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Resultater NNUQ IMDi, 6. september Innledning.
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Økonomiplanseminar SNK 8.mars 2006 ØKONOMIPLANSEMINAR SNK 8. MARS 2006 UTFORDRINGER I PLEIE- OG OMSORGSTJENESTENE VERDAL KOMMUNE.
Får jeg jobb da? Karrieresenteret. 2 MÅL: styrke deg i overgangen fra studier til jobb.
Forhold til ledelse/styrer Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: Styrer som personalleder? Styrer som administrativ leder? Styrer som leder for den pedagogiske.
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Kommunesammenslåing Avdeling - dato, Nye Sandefjord.
IA-ledelse – 2 nye tilbud fra KS WORKSHOP
Strategikonferansen 2009 Kommentarer del 1 Molde kommune v/ Personal- og organisasjonssjef Mette Holand.
Heltid framfor deltid Sarpsborg kommune en attraktiv arbeidsgiver? Reidar Ø. Handelsby.
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Styreleder Halvdan Skard Strategikonferansene 2010.
Ansettelser. Privatskoleloven § 4-2. Kompetansekrav til undervisningspersonalet For undervisningspersonalet ved skolar som er godkjende etter lova her,
1 Rekruttering og likebehandling av personer med innvandrerbakgrunn i kommunal sektor Bjørg Graven, fagkonsulent minoritetsspråklige Larvik kommune KS.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
Resultater fra delprosjekt 1:
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Kvalitetskommuneprogrammet
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
KS Utredning og Dokumentasjon
FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Undersøkelsen er gjennomført i.
…sett fra Rokkansenterets side
Om sysselsetting blant innvandrere
FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Undersøkelsen er gjennomført i.
Frivillighetserklæring – hva, hvorfor og hvordan?
Et dypdykk i arbeidsgiverperspektivet
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Kommunesektorens bruk av FoU
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Når ansatte i velferdstjenestene blir slått, hetsa og tråkka på – hvem tar ansvaret? Inger Marie Hagen.
Utskrift av presentasjonen:

FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Kulturell Dialog A/S

2 Kunnskapsgrunnlag for økt mangfold i ledelse Mål: Å utarbeide et kunnskapsgrunnlag for hvordan man skal jobbe med å rekruttere ikke- vestlige innvandrere til lederstillinger og synlige nøkkelposisjoner i kommunene, med sikte på å få til et større mangfold i kommunale lederstillinger. FoU-aktiviteter: Nasjonal spørreundersøkelse per okt Undersøkelser i 4 casekommuner våren 2008 Følgeforskning på Kandidatnettverket for Mangfold i Ledelse

Hvor mange ansatte med innvandrerbakgrunn har kommunen? N=338 Kulturell Dialog A/S

Hvor mange ledere på ulike nivå har kommunen med innvandrerbakgrunn? n=239

Hvilken betydning vil du si følgende begrunnelse har for å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn til lederstillinger og nøkkelposisjoner i kommunen? N=338 Kulturell Dialog A/S

Hvilken betydning vil du si følgende begrunnelse har for ikke å rekruttere flere personer med innvandrerbakgrunn til lederstillinger og nøkkelposisjoner i kommunen? N=338 Kulturell Dialog A/S

Har kommunen utviklet tiltak/ prosjekter med det siktemål å kvalifisere personer med innvandrerbakgrunn til lederstillinger og nøkkelposisjoner? N=338 Kulturell Dialog A/S

8 Sjekkliste for handlingsplan – har kommunen: Politisk forankring og påtrykk i kommunen Arbeidsgiverstrategi med mangfold i fokus Administrative ressurser til å iverksette tiltakene Nøkkelpersoner og ledere med innvandrerbakgrunn – og et økende sjikt å rekruttere dem fra Mangfoldsfokus i lederutviklingsprogram Vilje til å la seg representere av en med innvandrerbakgrunn på toppledernivå Lederne med innvandrerbakgrunn som blir verdsatt og fulgt opp Tydelige og etterprøvbare mål og tiltak for å vise frem gode resultater.

Kulturell Dialog A/S 9 Anbefalinger til arbeidstaker Sett deg inn i norsk samfunns- og arbeidslivskultur. Øke samfunnsdeltakelsen for å utvikle nettverket ditt. Sørg for at du selv har nok kunnskaper - delta på kurs og lederutviklingsprogram. Finn støttespillere i andre medarbeidere og ledere. Alle trenger en hjelper...og bakkemannskap hjemme. Mobiliser pågangsmot: Søk på nytt og på nytt og på nytt. Arbeide med dine omdømmeverdier og en tydelig kommunikasjon inn mot en stilling du har lyst på.